Premierul Italiei catre Comisia Europeana: “Italia merita respect si nu se lasa intimidata!”

Distribuie!by “Italia merită respect” și “nu se lasă intimidată”, a răspuns premierul italian, Matteo Renzi, la criticile formulate de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, subliniind că flexibilitatea bugetară a fost acceptată în UE la insistențele Romei, relatează AFP conform Agerpres. “Bruxellesul a introdus flexibilitatea după ce Italia a cerut acest […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Italia merită respect” și “nu se lasă intimidată”, a răspuns premierul italian, Matteo Renzi, la criticile formulate de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, subliniind că flexibilitatea bugetară a fost acceptată în UE la insistențele Romei, relatează AFP conform Agerpres.

“Bruxellesul a introdus flexibilitatea după ce Italia a cerut acest lucru foarte, foarte insistent”, a declarat Matteo Renzi într-un interviu acordat canalului de televiziune privat TG5, explicând că a solicitat o politică europeană care “să se gândească puțin mai mult la locuri de muncă și mai puțin la austeritate și regulile de fier ale bugetului”.


renzi-juncker

“Nu am atacat Comisia, dar cerem ca Italia să fie respectată. Nu ne putem lăsa intimidați (…) Am onoarea de a conduce o țară mare care dă mulți bani Bruxellesului”, a continuat șeful guvernului italian.

“Dacă cineva regretă epoca în care, de la Bruxelles, se putea dicta linia de conduită a Romei, telecomanda Roma, a trecut acel timp. Vremea în care Italia trebuia să își facă temele acasă s-a încheiat, am făcut reforme și cerem respect din partea tuturor. Epoca în care Italia mergea cu căciula în mână la Bruxelles nu mai există”, a adăugat Matteo Renzi vizibil nervos.


Citat de mass-media italiene, Jean-Claude Juncker a afirmat în cursul zilei la Bruxelles că nu înțelege de ce Matteo Renzi a criticat Comisia. “Flexibilitatea, eu am introdus-o, și nu el. Cred că premierul italian, pe care îl respect mult, greșește când critică Comisia la fiecare colț de stradă’, a declarat el.

“Italia nu ar trebui să critice prea mult Comisia, accept criticile, dar nu pe cele care nejustificate”, a mai spus Jean-Claude Juncker.

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/razboi-intre-italia-si-comisia-europeana/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă de informații.