Preotii si credinciosii crestini se pot imprumuta de la Biserica Ortodoxa Romana ! Era timpul ca "banca" BOR sa intre pe piata !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Credeti cumva ca este un pamflet scris de catre cei de la Times New Roman ? Nicidecum, stirea este cat se poate de reala. De altfel, de ce n-ar fi reala, avand in vedere ca Biserica Ortodoxa Romana, detine o avere de aproximativ 3 miliarde de euro oficial. Neoficial, putem sa mai punem inca pe atat.

BOR imprumuta bani

De pe site-ul Antena 3 aflam ca aceasta va avea forma unei Case de Ajutor Reciproc, de unde credinciosii se pot imprumuta cu o dobanda de doar 6%:


„Preoţii şi credincioşii se pot împrumuta de la Biserică. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a înfiinţat o Casă de Ajutor Reciproc, de unde cei care doresc pot lua bani cu o dobândă de 6%. Sunt însă anumite condiţii pentru a intra în posesia banilor.

Astfel, cei care vor să se împrumute de la Biserică trebuie să aibă un venit constant şi să fie creştini ortodocşi.

Primele împrumuturi vor fi de maximum 5.000 de lei şi vor fi acordate începând de săptămâna viitoare. Potrivit președintelui Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor şi Mirenilor, până acum s-au înscris 14 persoane, între care şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan. Filiale ale acestei institutii vor funcţiona în fiecare protopopiat din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor, scrie obiectiv.info.”[1]

Problemele pe care le sesizez, ca si persoana adepta a filozofiilor ateisto-agnostice sint urmatoarele:

1. BOR, daca tot se considera morala nu ar trebui sa se ocupe de „chestiuni” asemanatoare sistemului bancar, pentru ca „banu-i ochiul dracului”.


2. Din banii aia pe care BOR ii are, o parte din ei, provin din taxele si impozitele platite de atei/agnostici. Ori, aici ei au o problema in sensul ca produc atingere legii 489/2006 care garanteaza libertatea religioasa sau non-religioasa, motiv pentru care in BOR se afla si bani de la atei/agnostici, ceea ce nu ar trebui sa se intample.

SURSE

1. http://www.antena3.ro/romania/biserica-ortodoxa-romana-s-a-transformat-in-banca-ce-conditii-sunt-pentru-a-lua-un-credit-de-la-267232.html

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Servicii speciale oferite de Ministerul de Externe din Rusia, de 1 aprilie: "Oferim amestec in procesul electoral"
Gândirea Sorosiștilor: "Nu intru des în dezbateri cu sorosiștii, insă când o fac știu că ei folosesc doar patru cuvinte: Sexist, homofob, bigot și ignorant"
Italia: Naționaliștii au ieșit în stradă pentru a cere expulzarea imigranților
Italienii ne ucid ciocarliile pentru restaurantele lor ! Semnati petitia pentru oprirea barbariei !
Primul robot din lume care a primit cetățenie
Marea Britanie: O mamă și-a vindecat copilul de o formă rară şi agresivă de leucemie după ce i-a administrat canabis
"Șervețelele demachiante pot provoca reacții alergice din cauza conservanților"
Guvernul României încearcă să saboteze Referendumul pentru Familie, după ce globaliștii UE le-au cerut politicienilor români să nu susțină acest Referendum. Activiștii #Rezist îndeamnă la boicot
Dacă oamenii ar dispărea mâine, v-aţi întrebat cum ar arăta planeta noastră? Un videoclip fascinant arată cum s-ar transforma pământul încă din primele ore
Inventatori romani care au schimbat lumea in care traim datorita inteligentei sclipitoare ! Topul celor 10 inventatori, dar si a altor romani care au bulversat o lume intreaga !
ONG-urile lui George Soros în acțiune: Protestele Tinerilor Frumoși și Liberi #Rezist împotriva grațierii, deși CEDO recomandă grațierea
Medici chinezi care vindeca cancerul folosind puterea mintii ! In mod sigur acestia au avut acces la multe secrete tibetane !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...