Presa din România, aflată sub controlul SUA și UE, acuză blog-urile și publicațiile independente de „propagandă rusească”

Distribuie!

Atunci cand expui adevarul despre Iluminati/Globalisti, apar, in mod automat, rapid, slugile acestor oligarhi, asa-zisul „caine de paza al democratiei”, care numai al „democratiei” nu este, venind sa atace blog-urile si publicatiile independente.

Vorbim despre Presa din Romania, poate cu mici exceptii, daca or exista, poate exista, insa atunci cand vorbim de presa centrala, de televiziunile centrale, de cele cu „cea mai mare audienta”, dupa cum se autointituleaza, atunci, indiferent de afilierile lor politico-propagandistice (de stanga sau de dreapta), toate acestea sunt afiliate celui numit generic „Marele Licurici”, de unde „licareste democratia”. Despre „democratia” implementata cu succes in Irak, Afganistan, Libia, Vietnam, fosta Iugoslavie etc., despre aceasta vorbim.


Cel care a a semnat pentru prima data un astfel de articol despre „propaganda ruseasca”, a fost Iulian Chifu, acum cateva zile, in ziarul Adevarul[1], despre care stiti ca patronul lor, Cristian Burci, este cercetat penal pentru evaziune fiscala, el in anii ’90 ocupandu-se de traficul de copii.

Citam de pe publicatia Evenimentul Zilei:


„Centrul pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning și partenerii săi din Republica Moldova au realizat un proiect, finanțat de German Marshall Fund of the United States, cu tema „Informational warfare. Identifying the model of aggression” (Războiul informațional. Identificarea modelului agresiunii)

Toate aceste analize ale mediului online, bloguri, site-uri de socializare, presa scrisă, televiziune, radio din România vor fi cuprinse în cartea „Tipizarea Răz boiului in forma țio nal al Rusiei”, de Iulian Chifu si Oazu Nanțoi.

Propaganda rusă pe FB

Raportul pe grupuri Facebook, semnat de Radu Arghir, arată că spre deosebire de o instituţie organizată (agenţie de ştiri, instituţie guvernamentală), grupurile/paginile de Facebook nu au reguli de funcționare sau un mesaj coerent, ci doar un număr de membri ce au aceleaşi viziuni legate de relaţiile internaţionale, la acest moment, şi ce se întâmplă în România.

O parte au un site „de ştiri” sau blog cu acelaşi nume în spate (Alternativa Est, Anonimus) în timp ce pe altele pur şi simplu sunt puse diferite postări şi ştiri provenind din surse diverse (Rezistenţa, Bună Ziua Rusia).

Printre tehnicile de manipulare folosite se numără și exemplul clasic de cult al personalității

În afară de membrii grupului, care nu sunt foarte activi, cu excepţia comentariilor şi postărilor ocazionale, există un moderator care postează majoritatea materialelor pe grup. De regulă, acestea sunt de două tipuri, ori poze/filme cu comentarii ataşate (aici foarte dese sunt postările ce reprezintă poze cu Putin în diferite ipostaze, cu o descriere în care este lăudat), ori ştiri (eventual însoţite de un comentariu) majoritatea preluate de siteuri cu viziuni asemănătoare şi credibilitate îndoielnică. Acele pseudo-pagini de știri sunt la fel de mult parte din propagandă şi este posibil ca membrii grupului sau administratorul/ ii să fie printre cei ce scriu pentru aceste siteuri.

Titluri vs conținut

Una din caracteristicile comune ale acestor situri este discrepanţa mare dintre titlu şi conţinutul ştirii (titlul prezentând un mesaj exagerat) şi concluziile ce se îndepărtează foarte mult de informaţia efectivă din ştire.

Pe lângă atitudinea pro-rusă, cu toate implicaţiile acesteia (criticarea adversarilor, cum ar fi Turcia, şi lăudarea aliaţilor cum ar fi Ungaria, sau regimul Assad din Siria), notabilă ar fi și o viziune pro-iraniană, cu toate că Teheranul este foarte puțin prezent în activitățile grupului (postări). De asemenea, membrii grupurilor respective tind să aibă atitudini xenofobe/ rasiste, cel puțin în comentarii, deşi acest aspect este greu de evaluat obiectiv.

Numeric, paginile sau grupurile au între 1.000 şi câteva zeci de mii de like-uri (Rezistenţa are 21 000, de la 13.000 la începutul anului 2016), dar membrii activi sunt de ordinul zecilor, în cele mai bune cazuri.

Nu se poate vorbi de troli, spune autorul cercetării, pentru că în cadrul grupurilor sunt prezente persoane cu aproximativ aceleași opinii, cui nu îi convine pur și simplu părăsește grupul. Rareori apar discuţii în contradictoriu şi chiar şi atunci sunt foarte scurte.

Viziuni similare

Pe Facebook este de ajuns să dai like la o pagină sau grup pentru a primi tot ce se postează pe el (dacă nu schimbi setările iniţiale), deci destul pentru a fi bombardat cu un flux aproape continuu (în sensul de zilnic) de materiale de propagandă.

Există o oarecare implicare politică dar, din moment ce nu există multe partide pro-ruse în România implicarea politică este destul de redusă.

Conștientizare – tema război

Războiul informațional nu este o temă abordată des pe grupurile de Facebook, dar se recunoaște existența acestuia. Tactica cea mai des folosită este acuzarea celeilalte părți (în acest caz NATO/UE) că este mult mai activă din acest punct de vedere, iar materiale difuzate de canalele de știri alternative sunt doar răspuns la „agresiunea” venită din acea direcție (sună cunoscut ca justificare, a fost folosită recent într-o criză din apropiere). Exemple de materiale în care este abordat războiul informațional: „Dacă nu ești de acord cu ocupația americană, propaganda te etichetează ca „rusofil”; „Rușii sunt răi, americanii sunt buni” e o prejudecată a românilor; Inițiativă fără precedent a României pentru a contracara propaganda rusească din R. Moldova.”[2]

Daca noi suntem „propagandisti”, cei care redacteaza astfel de articole, alcatuite din aceleasi clisee stereotipe, oare ce sunt? Nu tot de propaganda vorbim ? Ba da, doar ca aceasta-i este „politically correct”, iar „corectitudinea politica” este noua ideologie marxista a SUA si UE.

Presa din Romania manipuleaza

Oricat de mult ar incerca sa minta americanofilii, adevarul este unul singur: Rusia condusa de comunistii evrei pare un „copil” daca este sa analizam crimele facute de capitalisti in secolul XX si in XXI (Irak, Afganistan, Libia, fosta Iugoslavie, Vietnam s.a.m.d.). Acesta este un adevar istoric, iar oamenii incep sa realizeze ca, lucrurile rele vin din vest, desi in trecut au considerat, tot pe buna dreptate, ca lucrurile rele vin din est.

SURSE

  1. http://adevarul.ro/international/europa/tipizarea-razboiului-informational-rusiei-1_577a48e35ab6550cb88ba7cf/index.html
  2. http://www.evz.ro/razboiul-informational-al-rusiei-in-romania-exemple-si-practici.html
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Lupta contra actelor cu CIP trebuia începută de la CNP. Cazul unui român care se luptă de peste 5 ani. Iată pașii pe care i-a urmat
Armele secrete ale Romaniei: in 1968, Armata Romana a folosit un laser puternic cu care a topit tancurile rusesti invadatoare ! Arma cu laser a fost construita in baza Proiectului "Romteleghid", fiind o copie a „Razei Mortii” a lui Tesla !
Roexit: România trebuie să iasă din UE pentru a redeveni o țară suverană și puternică!
O campanie anti-națională
George Soros, Klaus Iohannis și Noua Securitate - tentativă de lovitură de stat în România
Raport financiar: americanii s-au umplut de bani pe seama românilor
Globaliștii din Parlamentul European au adoptat o rezoluție împotriva României, după ce legile justiției au fost adoptate. Globaliștii UE sunt cei care au creat Statul Paralel cu scopul de a jefui și controla România
Soldaţii lui Soros au invadat România
Comisia Europeana amana introducerea monedei unice euro ! Acestia amana distrugerea suveranitatii statelor care nu au moneda euro, inca doi ani si totusi Noua Ordine Mondiala este in desfasurare ! Moneda euro pentru Romania amanata doi ani !
Mihai Șora, fost consilier al bolșevicei Ana Pauker, este un important susținător al Mișcării #Rezist! Mișcarea #Rezist este o mișcare neomarxistă/progresistă/liberală/globalistă, care susține Noua Ordine Mondială!
Evreii sioniști vor să-i pedepsească cu închisoarea pe românii care îi critică! Deputatul evreu Silviu Vexler a depus un proiect de lege pentru "combaterea antisemitismului"!
Presa și lupta pentru normalitate

Citiți și...

Leon Dănăilă acuzat de "discriminare" de către komisarii neomarxiști ai corectitudinii politice
Trădarea pesedeilor: Senatorul PSD Gheorghe Marin modifică în secret legea offshore pe placul străinilor, în timp ce presa face valuri cu rebeliunea anti-Dragnea
Ilie Şerbănescu: Preluarea resurselor de petrol și gaze ale României au fost condiționalitate pentru admiterea în UE
Masacrul de la Pătroaia, județul Dâmbovița (4 iulie 1944) – cum au atacat aviatorii americani un tren civil
Masacrele ungurilor impotriva romanilor (1940-1944)! Carol al II-lea a acceptat Dictatul de la Viena fiind de acord sa dea Ungariei, Ardealul de nord!
Florin Bădiță, omul din spatele paginii „Corupția ucide”: impostor intelectual, anti-creștin și autor al listelor care urmăresc cenzurarea adversarilor incomozi
„Reformatorii” au decis să treacă la ştergerea identităţii naţionale. Ținta? Un popor fără coloană vertebrală!
Daniel Gheorghe, despre implementarea cărții electronice de identitate: "E inadmisibil ca România să deschidă inutil astfel de portițe care atentează la libertatea personală și care în viitor pot avea drept rezultat inrobirea omului"
Curtea Constituțională a României îl obligă pe președintele Klaus Iohannis să emită decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA! Statul Paralel din România este la un pas de a fi destructurat!
Protest față de vaccinarea obligatorie la București și în alte orașe ale țării. Virgiliu Gheorghe, doctor în bioetică: Acceptarea acestei legi înseamnă deschiderea unei Cutii a Pandorei. Dacă legea va trece, se prefigurează un nou totalitarism
Un grup de crimă organizată în inima DNA
Strategia națională de educație parentală, prin care se vrea trimiterea părinților români la reeducare, se clocește de câțiva ani. La început a fost „Modelul elvețian”, promovat de ONG-uri

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...