Președintele Franței, Emmanuel Macron, anunță cenzură pe internet, în cadrul unui proiect împotriva „incitării la ură”

Distribuie!

„Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat, miercuri, că în luna mai va fi prezentat un proiect de lege împotriva „incitării la ură pe internet”, care va impune ștergerea postărilor și sancțiuni judiciare, penale și material, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„Acest text va conține dispoziții clare impunând retragerea rapidă a oricărei forme de incitare la ură, folosind toate tehnicile de reperare a identității în cel mai scurt timp posibil și, în final, îndemnând platformele la asumarea răspunderii, inclusiv pe plan juridic”, a spus Emmanuel Macron.
Potrivit sursei citate, textul va fi depus de deputata formațiunii La République en marche, Laetitia Avia, și va relua propunerile din raportul lui Macron pe această temă.
„Trebuie să ne inspirăm din ceea ce au făcut vecinii noștri germani (…), să aducem sancțiuni judiciare, penale și materiale, să îndemnăm la responsabilitatea persoanelor și a platformelor”, a adăugat Macron.
Emmanuel Macron a subliniat că „statul francez a început să lucreze împreună cu rețeaua socială Facebook” și a denunțat atitudinea lui Twitter, „care are nevoie de câteva zile pentru a elimina mesaje cu incitare la ură și de săptămâni sau chiar luni pentru a comunica coordonatele autorilor acestora”.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/externe/Macron-anunta-cenzura-pe-internet-in-cadrul-unui-proiect-impotriva-%E2%80%9Eincitarii-la-ura-154710
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...