Președintele Franței, Emmanuel Macron, este deranjat de faptul că Polonia și Ungaria au ales naționalismul, îndepărtându-se de “valorile UE”

by “Macron ia în vizor Polonia și Ungaria reclamând îndepărtarea de valorile UE: Europa nu e un supermarket! Emmanuel Macron a lansat vineri, în prima zi a unui turneu la Bratislava şi Praga, un avertisment ţărilor care nu vor respecta principiile UE, mai ales Polonia şi Ungaria, relatează AFP. Într-un […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Macron ia în vizor Polonia și Ungaria reclamând îndepărtarea de valorile UE: Europa nu e un supermarket!

Emmanuel Macron a lansat vineri, în prima zi a unui turneu la Bratislava şi Praga, un avertisment ţărilor care nu vor respecta principiile UE, mai ales Polonia şi Ungaria, relatează AFP.


Într-un interviu acordat unui număr de patru ziare – unul ceh, unul polonez, unul slovac şi unul ungar -, şeful statului francez a reiterat, ca anul trecut, că ”Europa nu este un supermarket” şi şi-a exprimat îngrijorarea faţă de propuneri împotriva migranţilor şi derogări de la principii de drept în Polonia şi Ungaria, informează news.ro.

În această luare de poziţie – cu şapte luni înaintea alegerilor europene -, preşedintele francez afirmă că se aşteaptă la un duel între ”progresişti” şi naţionalişti.


Ungaria, Slovacia, Cehia şi Polonia – state membre ale Grupului de la Vişegrad (V4) – refuză în mod categoric o repartizare obligatorie a migranţilor în statele membre ale Uniunii Europene (UE).

”Avem o exigenţă colectivă de coerenţă şi solidaritate. Nu putem beneficia de bugetul european fără să recunoaştem solidaritatea în domeniul migraţiei, de exemplu”, a declarat Emmanuel Macron.

”Nu poţi căuta să încerci să-şi reduci contribuţia la bugetul european fără să înţelegi ce aduce piaţa unică. Dacă vrei să ucizi Europa, continui aşa. Europa nu este cu sens unic, este un angajament reciproc”, a continuat el.

Într-un avertisment cu privire la reformele judiciare din Polonia, el şi-a exprimat speranţa ”că Guvernul polonez va face gesturile necesare pentru a răspunde îngrijorărilor Comisiei (Europene, CE) şi partenerilor săi”.

Întrebat despre declaraţii ale liderului ungar Viktor Orban, care-l consideră drept principalul său adversar în alegerile europene, preşedintele francez a apreciat că ”situaţia statului de drept în Ungaria cunoaşte evoluţii îngrijorătoare”, prin ameninţări la adresa echilibrului puterilor în stat şi activitatea ONG-urilor.

”Eu am o relaţie bună cu Viktor Orban, pe care-l respect personal şi în calitate de premier ales de poporul ungar (…). Dar o Europă care sfidează diversitatea ideilor şi credinţelor, a independenţei justiţiei sau a presei, a primirii refugiaţilor care au fugit din calea persecuţiilor este o trădare a ceea ce suntem noi” , a denunţat preşedintele francez.

Revenind asupra asasinării jurnalistului slovac de investigaţie Jan Kuciak în ianuarie, Macron a declarat că ”ameninţarea, atacarea sau uciderea jurnaliştilor aduce atingere fundamentelor democraţiilor noastre”.

Preşedintele ceh Milos Zeman – cunoscut prin poziţia sa anti-migraţie -, pe care macron urmează să-l întâlnească vineri seara, atacă cu regularitate presa, pe tonul unui umor negru.

Pe de altă parte, Macron şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la politica Guvernului ungar, a subliniat că ”nu vrea să cedeze nimic în faţa celor care vor să dea înapoi în valori” şi a insistat ca ”Europa să nu fie împărţită” de disensiuni.

”Situaţia la care asistăm este gravă”, a comentat el în faţa presei, la Bratislava, răspunzând unei întrebări referitoare la plecarea CEU înfiinţată de miliardarul americano-ungar George Soros, obligată de Guverul lui Viktor Orban să părăsească Ungaria.

”Voi lupta peste tot acolo unde se vrea diminuarea rolului justiţiei, capacităţii jurnaliştilor de a munci liber, rolului universităţilor, a ceea ce face din noi europeni”, a declarat el într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele slovac Andrej Kiska.

”Vom vedea cum să facem totul pentru ca poporul ungar aă aibă acces la cunoaştere de calitate şi să nu poată fi goniţi profesori”, a adăugat el.

”Eu cred că aceasta este datoria noastră absolută”. ”Dar deosebesc între lideri şi popoare”, a continuat el, precizând că ”nu cred(e) în cei care vor să creeze disensiuni în Europa”.”[1]

SURSE

  1. https://psnews.ro/macron-ia-in-vizor-polonia-si-ungaria-reclamand-indepartarea-de-valorile-ue-europa-nu-e-un-supermarket-238428
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Administrația Trump retrage SUA din UNESCO. Invocă pozițiile antiisraeliene ale instituției. Donald Trump este omul Israelului!
Procesele verbale ale întâlnirii Bilderberg din 1999. Un ziarist britanic a publicat documente secrete ale grupului Bilderberg, care dovedesc că acesta a hotârât războiul din Kosovo şi introducerea monedei europene
Tupeu: seful NSA il acuza pe Edward Snowden ca i-a ajutat pe teroristi dupa ce a dezvaluit spionajul in masa al oamenilor practicat de SUA ! Edward Snowden, nu a fost cel care a pus la punct inscenarile de la 11 septembrie 2001, ci tot Serviciile Secrete ale SUA !
În SUA, Sistemul a primit o lovitură de la cetățenii americani! Când se va întampla asta și cu Sistemul din România?
CIA a incercat sa sparga sistemele de securitate ale telefoanelor si tabletelor Apple ! Totul s-a aflat in urma consultarii documentelor clasificate facute publice de catre Edward Snowden !
Iranul dezminte acuzaţiile formulate de SUA cu privire la existenţa unui arsenal chimic
Oamenii în Negru, personajele dintr-o altă lume care apar după evenimentele extraterestre
In vestul Frantei elevii au fost "invitati" sa poarte fuste in cadrul unei campanii pro homosexualitate si lesbianism ! In semn de protest, un activist a intrebat: „in cazul acesta, FETELE ar trebui sa poarte BARBA”?
Propaganda globalistilor din SUA-UE: "Rusia este o mare amenintare pentru omenire!" Istoria ne arata ca de-a lungul timpului toate relele au venit de la globalistii SUA-UE !
SUA i-au ajutat pe iranieni să-și dezvolte programul nuclear, până în 1979. Acum le impune sancțiuni pentru că nu renunță la acesta
Adevărul despre vaccinuri. Copii vaccinați sunt mai bolnavi decât cei nevaccinați
Războiul psihotronic, armele electromagnetice și controlul minții: Sistemul nostru imunitar este sub asalt
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro