Președintele Franței, Emmanuel Macron, susține lovitura de stat din Venezuela, organizată de SUA, dar nu susține protestele „vestelor galbene” din Franța

Distribuie!

„În ciuda multor răniți în Franța, Parisul îl cheamă pe Maduro să nu reprime opoziția

În ciuda violenței de la marile demonstrații ale Vestelor Galbene, ministrul francez de Externe a cerut președintelui Venezuelei „să se abțină de la orice formă de represiune” împotriva opoziției.


BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Deși în Franța au fost rănite mai multe persoane în timpul protestelor Vestelor Galbene, Parisul l-a îndemnat pe Nicolas Maduro să nu reprime opoziția.

Ministrul de Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, a făcut un apel „ferm” către președintele Venezuelei să evite orice acțiune în această direcție, transmite Sputnik France.

„Îl îndemnăm pe Nicolas Maduro să se abțină de la orice formă de represiune a opoziției, de la orice folosire a violenței împotriva protestatarilor pașnici”, a declarat Jean-Yves Le Drian jurnaliștilor.

​Joi, Emmanuel Macron si-a exprimat, prin Twitter, sprijinul său față de demonstranții care s-au opus puterii lui Nicolas Maduro în Venezuela, a victoria căruia la alegere ar fi, în opinia sa, ilegitimă.

Cu toate acestea, unele videoclipuri arată protestatari violenți care aruncă proiectile asupra poliției.

Între timp, în Franța, 109 demonstranți au fost răniți grav de către forțele de ordine de la începutul mișcării Vestelor Galbene, din 17 noiembrie 2018, potrivit CheckNews. Dintre aceștia, 78 au susținut că au fost loviți de gloanțe defensive, în marea majoritate a cazurilor în cap, având ca rezultat pierderea unui ochi în cincisprezece cazuri.

Din cauza taxei la prețul combustibililor, mulți francezi au ieșit în stradă din 17 noiembrie 2018. Mobilizările Vestelor Galbene au degenerat în mod regulat în ciocniri între protestatari și polițiști. Cifrele mobilizării, anunțate de guvern, fac obiectul unor controverse.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20190125/24331731/raniti-in-Franta-Parisul-il-cheama-pe-Maduro-sa-nu-reprime-opozitia.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...