Preşedintele polonez sfidează UE la câteva ore de la procedura declanşată de Bruxelles

Distribuie!

Presedintele polonez Andrzej Duda a anuntat miercuri ca a luat decizia sa promulge doua controversate legi privind reformele judiciare care fac obiectul unei proceduri declansate cu cateva ore mai devreme de Comisia Europeana, procedura care poate conduce la sanctiuni fara precedent impotriva Poloniei, scrie AFP.

Legile vizeaza Curtea Suprema si Consiliul National al Magistraturii.


Astfel, se introduce o cale de atac extraordinara care permite persoanelor care se considera victime in ultimii 20 de ani ale unor judecati nedrepte sa incerce sa obtina revizuirea deciziilor.

Se instaureaza de asemenea o camera disciplinara pentru a judeca magistratii care au incalcat legea cu scopul de a pune capat impunitatii „castei corupte” a judecatorilor, potrivit expresiei folosite de partidul la putere.


Judecatorii Curtii Supreme vor iesi la pensie la 65 de ani (fata de 70 in prezent), cu exceptia unei derogari din partea sefului statului, pentru a putea scapa de judecatorii formati in epoca comunista, dupa cum argumenteaza puterea.

Legea privind Consiliul National al Magistraturii introduce alegerea celor 15 membri de catre Parlament, in conditiile in care pana in prezent erau alesi de magistrati.”[1]

Presedintele Poloniei da dovada de curaj, sfidandu-i pe globalistii de la Bruxelles. Oamenii incep sa vada adevarata fata hidoasa a Uniunii Europene.

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/presedintele-polonez-sfideaza-ue-la-cateva-ore-de-la-procedura-declansata-de-bruxelles/
  2. Foto: napocanews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...