Președintele Poloniei consideră “inadmisibile” declarațiile eurodeputatului Guy Verhofstadt despre participanții la “Marșul Independenței” de la Varșovia. Polonia nu acceptă dictatura globaliștilor UE!

Distribuie!by “Președintele Poloniei consideră ”inadmisibile” declarațiile eurodeputatului Guy Verhofstadt despre participanții la ”Marșul Independenței” de la Varșovia Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a calificat vineri ca ”inadmisibile” declarațiile liderului Grupului ALDE din Parlamentul European (PE), belgianul Guy Verhofstadt, care, în cadrul unei dezbateri în forul legislativ european, i-a taxat drept ”fasciști” […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Președintele Poloniei consideră ”inadmisibile” declarațiile eurodeputatului Guy Verhofstadt despre participanții la ”Marșul Independenței” de la Varșovia

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a calificat vineri ca ”inadmisibile” declarațiile liderului Grupului ALDE din Parlamentul European (PE), belgianul Guy Verhofstadt, care, în cadrul unei dezbateri în forul legislativ european, i-a taxat drept ”fasciști” și ”neonaziști” pe participanții la Marșul Independenței desfășurat sâmbătă la Varșovia, relatează AFP.


”Declarațiile care au fost făcute în cadrul dezbaterii, sunt, în opinia mea, a președintelui și mai ales a polonezilor, absolut scandaloase. Declarațiile lui Guy Verhofstadt sunt absolut inadmisibile”, a afirmat Duda la televiziunea publică TVP Info.

În cadrul unei dezbateri ce a avut loc miercuri în Parlamentul European pe tema reformelor judiciare din Polonia, care au dus la adoptarea unei rezoluții ce ar putea deschide calea unor sancțiuni împotriva Poloniei, Verhofstadt a declarat: ”60.000 de fasciști au mărșăluit sâmbătă la Varșovia, neonaziști, extremiști albi, și nu vorbesc despre Charlottesville din America, ci de Varșovia, Polonia, la circa 300 km de Auschwitz-Birkenau”.


Imaginile de la marșul spectaculos din Varșovia, cu explozii de petarde, fum în diverse culori ale torțelor fumigene și sloganuri xenofobe, rasiste sau antiislam, eveniment organizat de extrema dreaptă, dar la care au participat numeroși polonezi, motivați doar de patriotism, au provocat un val de critici în străinătate, unele mijloace media folosind termenul de ”marș fascist”.

Cei circa 60.000 de participanți la acel marș au intonat vechi cântece patriotice și religioase poloneze: “Dumnezeu, Onoare, Patrie” “Slavă eroilor noștri’ sau “Îl vrem pe Dumnezeu”, din ultimul citând câteva versuri și președintele american, Donald Trump, într-un discurs ținut la Varșovia în luna iunie. Grupuri mai mici au scandat sloganuri xenofobe ca “Polonia pură, Polonia albă” sau “Refugiații afară”.

Președintele Duda a condamnat și el luni accentele naționaliste, xenofobe și antisemite din timpul marșului.

Declarațiile lui Verhofstadt au provocat deja critici puternice în Polonia.

Doi eurodeputați conservatori polonezi, Marek Jurek și Zdzislaw Krasnodebski, i-au scris președintelui PE, Antonio Tajani, cerându-i să-l sancționeze pe fostul premier belgian pentru declarațiile sale.

De asemenea, o organizație poloneză neguvernamentală apropiată puterii, Liga poloneză împotriva defăimărilor, a anunțat joi depunerea unor plângeri în justiție împotriva eurodeputatului belgian. Ea a anunțat, de asemenea, că vrea interdicție de intrare în Polonia pentru Verhofstadt ”ca persoană indezirabilă”.

Verhofstadt a reacționat comentând pe Twitter: ”Sunt deja pe lista neagră a lui Putin. Risc să fiu și pe lista neagră a lui Kaczynski”.

AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)”[1]

Presedintele Poloniei a reactionat, asa cum este normal, avand in vedere insulta lui Guy Verhofstadt la adresa polonezilor. Pentru globalisti, cei care sunt nationalisti sunt etichetati “nazisti”, “fascisti”, “rasisti”. Aceasta este o tactica de denigrare a celor care nu accepta globalizarea (Noua Ordine Mondiala).

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/11/17/presedintele-poloniei-considera-inadmisibile-declaratiile-eurodeputatului-guy-verhofstadt-despre-participantii-la-marsul-independentei-de-la-varsovia-18-36-38
  2. Foto: Czarek Sokolowski/AP

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Cele zece etape ale instaurării Statului Poliţienesc de către Iluminați
Ministerul rus al Apărării publică imagini cu tehnica americană a ISIS
George W. Bush, discurs în fața ONU, 10 noiembrie 2001: "Haideți să nu tolerăm niciodată teoriile revoltătoare ale conspirației cu privire la atacurile de la 11 septembrie 2001"
Israelul recunoaște că i-a susținut pe teroriștii din Siria, care luptă împotriva lui Președintelui Bashar al-Assad
Dr. Martin Pall, despre tehnologia 5G: "Introducerea reţelelor 5G fără ca un singur test biologic să fi furnizat dovada siguranţei în ceea ce priveşte sănătatea fiinţelor umane, animalelor şi mediului este absolut nebunească"
Franța: Marine Le Pen critică loviturile aeriene americane în Siria
Elveția își retrage oficial cererea de aderare la Uniunea Europeană
Gary Webb, jurnalist american, asasinat de către CIA, după ce a arătat că CIA făcea trafic de droguri
Discuția dintre preşedintele american, John Kennedy şi preşedintele rus, Nikita Hruşciov, în legătură cu civilizațiile extraterestre
Vladimir Putin a fost desemnat "Persoana Anului 2007" de către revista americană Time pentru că a adus stabilitate și a acordat un nou statut țării sale
Covid-19: Organizația Mondială a Sănătății (OMS), controlată de Bill Gates, a prezis că mortalitatea va fi de 3,4%, dar un studiu derulat ulterior de Universitatea Stanford și de Centrul american pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a arătat că mortalitatea este în jur de 0,1-0,26%
Germania promite Kosovo că România îi va recunoaște independența
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro