Președintele Poloniei consideră “inadmisibile” declarațiile eurodeputatului Guy Verhofstadt despre participanții la “Marșul Independenței” de la Varșovia. Polonia nu acceptă dictatura globaliștilor UE!

Distribuie!by “Președintele Poloniei consideră ”inadmisibile” declarațiile eurodeputatului Guy Verhofstadt despre participanții la ”Marșul Independenței” de la Varșovia Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a calificat vineri ca ”inadmisibile” declarațiile liderului Grupului ALDE din Parlamentul European (PE), belgianul Guy Verhofstadt, care, în cadrul unei dezbateri în forul legislativ european, i-a taxat drept ”fasciști” […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Președintele Poloniei consideră ”inadmisibile” declarațiile eurodeputatului Guy Verhofstadt despre participanții la ”Marșul Independenței” de la Varșovia

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a calificat vineri ca ”inadmisibile” declarațiile liderului Grupului ALDE din Parlamentul European (PE), belgianul Guy Verhofstadt, care, în cadrul unei dezbateri în forul legislativ european, i-a taxat drept ”fasciști” și ”neonaziști” pe participanții la Marșul Independenței desfășurat sâmbătă la Varșovia, relatează AFP.


”Declarațiile care au fost făcute în cadrul dezbaterii, sunt, în opinia mea, a președintelui și mai ales a polonezilor, absolut scandaloase. Declarațiile lui Guy Verhofstadt sunt absolut inadmisibile”, a afirmat Duda la televiziunea publică TVP Info.

În cadrul unei dezbateri ce a avut loc miercuri în Parlamentul European pe tema reformelor judiciare din Polonia, care au dus la adoptarea unei rezoluții ce ar putea deschide calea unor sancțiuni împotriva Poloniei, Verhofstadt a declarat: ”60.000 de fasciști au mărșăluit sâmbătă la Varșovia, neonaziști, extremiști albi, și nu vorbesc despre Charlottesville din America, ci de Varșovia, Polonia, la circa 300 km de Auschwitz-Birkenau”.


Imaginile de la marșul spectaculos din Varșovia, cu explozii de petarde, fum în diverse culori ale torțelor fumigene și sloganuri xenofobe, rasiste sau antiislam, eveniment organizat de extrema dreaptă, dar la care au participat numeroși polonezi, motivați doar de patriotism, au provocat un val de critici în străinătate, unele mijloace media folosind termenul de ”marș fascist”.

Cei circa 60.000 de participanți la acel marș au intonat vechi cântece patriotice și religioase poloneze: “Dumnezeu, Onoare, Patrie” “Slavă eroilor noștri’ sau “Îl vrem pe Dumnezeu”, din ultimul citând câteva versuri și președintele american, Donald Trump, într-un discurs ținut la Varșovia în luna iunie. Grupuri mai mici au scandat sloganuri xenofobe ca “Polonia pură, Polonia albă” sau “Refugiații afară”.

Președintele Duda a condamnat și el luni accentele naționaliste, xenofobe și antisemite din timpul marșului.

Declarațiile lui Verhofstadt au provocat deja critici puternice în Polonia.

Doi eurodeputați conservatori polonezi, Marek Jurek și Zdzislaw Krasnodebski, i-au scris președintelui PE, Antonio Tajani, cerându-i să-l sancționeze pe fostul premier belgian pentru declarațiile sale.

De asemenea, o organizație poloneză neguvernamentală apropiată puterii, Liga poloneză împotriva defăimărilor, a anunțat joi depunerea unor plângeri în justiție împotriva eurodeputatului belgian. Ea a anunțat, de asemenea, că vrea interdicție de intrare în Polonia pentru Verhofstadt ”ca persoană indezirabilă”.

Verhofstadt a reacționat comentând pe Twitter: ”Sunt deja pe lista neagră a lui Putin. Risc să fiu și pe lista neagră a lui Kaczynski”.

AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)”[1]

Presedintele Poloniei a reactionat, asa cum este normal, avand in vedere insulta lui Guy Verhofstadt la adresa polonezilor. Pentru globalisti, cei care sunt nationalisti sunt etichetati “nazisti”, “fascisti”, “rasisti”. Aceasta este o tactica de denigrare a celor care nu accepta globalizarea (Noua Ordine Mondiala).

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/11/17/presedintele-poloniei-considera-inadmisibile-declaratiile-eurodeputatului-guy-verhofstadt-despre-participantii-la-marsul-independentei-de-la-varsovia-18-36-38
  2. Foto: Czarek Sokolowski/AP

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Baza militară Menwith Hill
Globaliștii l-au cenzurat pe Alex Jones! Presa globalistă americană fake news a cerut în repetate rânduri cenzurarea lui Alex Jones și a site-ului InfoWars.com!
Statul Paralel - organizația ocultă creată de către SUA și UE cu scopul de a jefui, controla și distruge România
Radu Cinamar – cel mai așteptat scriitor român – revine cu un nou volum, a cincea carte din serie!
Operațiune "Steag Fals": Atentatul terorist din Orlando a fost orchestrat de către CIA cu scopul de a adopta noi legi "Big Brother" și pentru a interzice armele
Expresiile „teoria conspiraţiei” sau „conspiraţionist” sunt nişte sintagme peiorative aruncate în discuţii cu intenţia de a face pe cineva să pară nebun sau paranoic. Este o tactică frecventă a poliţiei moderne de cenzură a gândirii, într-o încercare disperată de a submina posibilităţile de informare ale oamenilor
SUA: O uluitoare risipă de 125 de miliarde de dolari a fost totuși ascunsă de Pentagon
Ministrul polonez de Externe, intrebare retorica catre UE: ”Aveti nevoie de Polonia doar ca zona-tampon catre Rusia ?"
Un document ajuns în presa din Austria pe tema coronavirus arată că guvernul ar fi agravat deliberat frica în rândul populației
Big Brother în Germania: Serviciile secrete germane obțin dreptul să supravegheze în masă populația, dar și străinii
Viktor Orban, Premierul Ungariei: "George Soros alimenteaza valul de imigranti pentru a slabi Europa!"
Industria de divertisment asaltează ființele umane cu influențe malefice prin toate mijloacele de care dispune
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro