Președintele Poloniei consideră „inadmisibile” declarațiile eurodeputatului Guy Verhofstadt despre participanții la „Marșul Independenței” de la Varșovia. Polonia nu acceptă dictatura globaliștilor UE!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Președintele Poloniei consideră ”inadmisibile” declarațiile eurodeputatului Guy Verhofstadt despre participanții la ”Marșul Independenței” de la Varșovia

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a calificat vineri ca ”inadmisibile” declarațiile liderului Grupului ALDE din Parlamentul European (PE), belgianul Guy Verhofstadt, care, în cadrul unei dezbateri în forul legislativ european, i-a taxat drept ”fasciști” și ”neonaziști” pe participanții la Marșul Independenței desfășurat sâmbătă la Varșovia, relatează AFP.


”Declarațiile care au fost făcute în cadrul dezbaterii, sunt, în opinia mea, a președintelui și mai ales a polonezilor, absolut scandaloase. Declarațiile lui Guy Verhofstadt sunt absolut inadmisibile”, a afirmat Duda la televiziunea publică TVP Info.

În cadrul unei dezbateri ce a avut loc miercuri în Parlamentul European pe tema reformelor judiciare din Polonia, care au dus la adoptarea unei rezoluții ce ar putea deschide calea unor sancțiuni împotriva Poloniei, Verhofstadt a declarat: ”60.000 de fasciști au mărșăluit sâmbătă la Varșovia, neonaziști, extremiști albi, și nu vorbesc despre Charlottesville din America, ci de Varșovia, Polonia, la circa 300 km de Auschwitz-Birkenau”.


Imaginile de la marșul spectaculos din Varșovia, cu explozii de petarde, fum în diverse culori ale torțelor fumigene și sloganuri xenofobe, rasiste sau antiislam, eveniment organizat de extrema dreaptă, dar la care au participat numeroși polonezi, motivați doar de patriotism, au provocat un val de critici în străinătate, unele mijloace media folosind termenul de ”marș fascist”.

Cei circa 60.000 de participanți la acel marș au intonat vechi cântece patriotice și religioase poloneze: „Dumnezeu, Onoare, Patrie” „Slavă eroilor noștri’ sau „Îl vrem pe Dumnezeu”, din ultimul citând câteva versuri și președintele american, Donald Trump, într-un discurs ținut la Varșovia în luna iunie. Grupuri mai mici au scandat sloganuri xenofobe ca „Polonia pură, Polonia albă” sau „Refugiații afară”.

Președintele Duda a condamnat și el luni accentele naționaliste, xenofobe și antisemite din timpul marșului.

Declarațiile lui Verhofstadt au provocat deja critici puternice în Polonia.

Doi eurodeputați conservatori polonezi, Marek Jurek și Zdzislaw Krasnodebski, i-au scris președintelui PE, Antonio Tajani, cerându-i să-l sancționeze pe fostul premier belgian pentru declarațiile sale.

De asemenea, o organizație poloneză neguvernamentală apropiată puterii, Liga poloneză împotriva defăimărilor, a anunțat joi depunerea unor plângeri în justiție împotriva eurodeputatului belgian. Ea a anunțat, de asemenea, că vrea interdicție de intrare în Polonia pentru Verhofstadt ”ca persoană indezirabilă”.

Verhofstadt a reacționat comentând pe Twitter: ”Sunt deja pe lista neagră a lui Putin. Risc să fiu și pe lista neagră a lui Kaczynski”.

AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)”[1]

Presedintele Poloniei a reactionat, asa cum este normal, avand in vedere insulta lui Guy Verhofstadt la adresa polonezilor. Pentru globalisti, cei care sunt nationalisti sunt etichetati „nazisti”, „fascisti”, „rasisti”. Aceasta este o tactica de denigrare a celor care nu accepta globalizarea (Noua Ordine Mondiala).

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/11/17/presedintele-poloniei-considera-inadmisibile-declaratiile-eurodeputatului-guy-verhofstadt-despre-participantii-la-marsul-independentei-de-la-varsovia-18-36-38
  2. Foto: Czarek Sokolowski/AP

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Tot mai aproape de un Big Brother mondial: Canada introduce o aplicație sinistră de control total prevazută cu puncte pentru "bună purtare"
Condoleezza Rice, consilierul american pentru securitate națională sub președintele George W. Bush, despre Razboiul din Irak din 2003: "Nu am mers în Irak pentru a instaura democrația, ci am fost în Irak pentru a-l răsturna pe Saddam Hussein... A fost o problemă de securitate"
Jose Manuel Barroso, membru Bilderberg și fost Președinte al Comisiei Europene, a fost numit preşedinte al Diviziei Internaționale a Goldman Sachs
Dictatura LGBT: Homosexualii radicali împotriva familiei
Alexandru Petria: ”Grădina zoologică a supravegherii în masă”
Noua Ordine Mondială: Globaliștii sunt la un pas de a-şi realiza visele cele mai ascunse
Interzis la televiziunile din România: 10.000 de oameni au protestat în Polonia împotriva vaccinării obligatorii
Suntem în plin război mondial. Un război de cotropire ideologică
Care sunt cei mai influenţi 50 de evrei din întreaga lume
#Rezistenți, Soros e penal – Iată sentința de condamnare! Așa-zisa societate civilă moralistă din România, formată din ONG-urile finanțate de afaceristul George Soros, împreună cu grupările #rezist, ascund că mentorul lor a fost condamnat penal definitiv în Franța, pentru fraudarea băncii Societe Generale. Soros s-a jelit la CEDO, dar judecătorii europeni au statuat că Franța l-a condamnat corect pe infractor (Decizia CEDO)
Problema intervenţiei extraterestre în contextul actual al omenirii
Războiul Comisiei Trilaterale împotriva Președintelui Mexicului, Lopez Portillo, cel care a început un vast program naţional de dezvoltare economică generală a ţării
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...