Președintele SUA, Donald Trump, a ordonat retragerea armatei americane din Siria. Decizia sa i-a enervat pe globaliști. Globaliștii îi finanțează pe teroriștii ISIS cu scopul de a-l elimina pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Trump a ordonat retragerea forțelor americane din Siria

Președintele Donald Trump a ordonat miercuri 19 decembrie 2018 retragerea „completă” și „rapidă” a armatei americane din Siria, declarând că SUA a învins ISIS. În aceeași zi dimineața Trump postase un tweet în care scrisese că „Am învins ISIS în Siria, singurul meu motiv pentru a fi acolo în timpul Președinției Trump”. Decizia a creat o uriașă surpriză în mediile politice și diplomatice internaționale. Cotidianul The Guardian a transmis că „Trump își șochează aliații și consilierii cu intenția de a scoate trupele americane din Siria”.


Mai mulți senatori americani printre care republicanii Lindsey Graham şi Marco Rubio au semnat o scrisoare către preşedintele SUA în care îşi exprimă îngrijorarea că retragerea în acest moment din Siria ar fi „prematură şi o greşeală costisitoare”. În opinia lor retragerea Statelor Unite din regiune ar putea să încurajeze „dictatura brutală a lui Bashar al Assad”, preşedintele Siriei, şi să întărească poziţia „adversarilor” SUA, referindu-se la Iran şi Rusia. De asemenea, un reprezentant al forțelor militare britanice, Tobias Ellwood, și-a exprimat „un puternic dezacord cu decizia. ISIS s-a transformat în alte forme de extremism și amenințarea este încă foarte vie”.

Realitatea este că ISIS nu a fost complet învinsă în Siria. Există încă acolo mii de războinici aparținând diferitelor grupări teroriste islamice. Puterea lor e foarte mult redusă, dar nu complet anihilată. Și, în orice caz, nu Statele Unite au slăbit ISIS, ci intervenția extrem de puternică a Rusiei, în primul rând, sprijinită de Iran și, bineînțeles, de ceea ce a mai rămas din trupele lui Bashar al Assad.


Războiul din Siria a început în martie 2011, pe valul revoluțiilor anti-guvernamentale denumite generic „Primăvara Arabă”. Revoltele au fost de fapt susținute și provocate de forțele globaliste (în special prin intermediul SUA) și au avut scopul de a înlătura „regimurile totalitare” din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Ceea ce oficial nu se recunoaște este că pentru a justifica intervenția în forță a Statelor Unite, a fost finanțată și înarmată organizația teroristă ISIS. Implicarea Rusiei în Siria, în septembrie 2015, a dat însă peste cap toate planurile Noii Ordini Mondiale de menținere a dominației în Orientul Mijlociu.

Cu privire la poziția reală a Statelor Unite în Siria sunt semnificative câteva declarații care au mai scăpat de-a lungul timpului prin presă. Iată două exemple:
Senatorul Rand Paul a recunoscut într-o emisiune în direct, prezentată de Fox News în anul 2014, că „Noi am finanțat oameni care sunt aliați cu ISIS. ISIS este mai puternică pentru că noi am finanțat rebelii islamici din Siria”.
De asemenea, senatorul John McCain a afirmat într-un interviu difuzat în direct în 2014, tot de către Fox News, că „La o întâlnire la Casa Albă, acum mai bine de doi ani, toți membrii echipei naționale de securitate au recomandat înarmarea ISIS”.

Semnificative sunt și știrile care arată că unii lideri ISIS aflați la ananghie în lupta cu forțele guvernului sirian au fost salvați de armata SUA. O știre din 13 noiembrie 2017 a BBC anunța că în urma unei înțelegeri secrete „sute de luptători ISIS au ieșit din Raqqa sub privirea coaliției SUA-UK”. Cu privire la aceeași evacuare a teroriștilor ISIS, site-ul postului de televiziune american CBS News aducea informații suplimentare, conform cărora convoiul a fost lăsat să fugă cu tot cu armamentul ISIS: „Convoiul a inclus aproape 50 de camioane, 13 autobuze și peste 100 de vehicule aparținând ISIS. Zece camioane erau încărcate cu arme”. În plus, jurnalul Irish Times semnala tot în acea perioadă că reporterii săi au aflat „nu doar despre evacuare, dar și că cei mai mari comandanți ai Statului Islamic și familiile lor, în total 45 de persoane, fuseseră transportați din Raqqa de un elicopter american”.

Trebuie spus că președintele Donald Trump a criticat încă din campania sa electorală intervențiile americane în Orientul Mijlociu, în special cele din Irak și Siria. Trump a mai anunțat în două rânduri – în martie 2017, respectiv în aprilie 2018 – că a dat dispoziție să fie retrase trupele americane din Siria. Dar, ca un făcut, la câteva zile după fiecare dintre cele două anunțuri, se părea că președintele Bashar al Assad și-ar fi atacat propria populație cu arme chimice. Aceasta era versiunea prezentată de media vestică, ceea ce a stârnit indignare și a făcut inoportună retragerea militarilor americani. Este însă destul de evident că respectivele atacuri chimice au fost în realitate înscenate special pentru a bloca retragerea americană. Administrația SUA susținea oficial că urmărește răsturnarea lui Assad de la putere, ceea ce ne arată clar că nu Assad ar fi avut interesul de a sabota plecarea americanilor.

Retragerea SUA din Siria apare ca o misiune îndeplinită, după înfrângerea ISIS. De fapt este încheierea de către Trump a unei politici externe dezastruoase, prin care administrațiile precedente de la Casa Albă au demarat o cursă criminală de atacare a unui șir de state arabe ce au fost abuziv numite „teroriste”: Irak, Afganistan, Libia, Yemen, Siria, iar șirul ar fi urmat cu Iran și altele…

Războiul din Siria a lăsat în urma sa un bilanț teribil: aproape 600.000 de morți, peste 11 milioane de refugiați care au plecat din țară (mare parte spre Europa), un stat nimicit economic și social, răvășit de foamete și boli. Cele mai violente confruntări au avut loc chiar în februarie anul acesta. În provincia Ghouta, de exemplu, au fost distruse de bombardamente 13 spitale în 21-22 februarie, fiind consemnați aproape 400 de morți și 1900 de răniți în acele zile. Trimisul special al Națiunilor Unite pentru Siria, Staffan de Mistura, declara că „Trebuie să evităm masacrul, pentru că vom fi judecați de istorie”. Consiliul de Securitate al ONU a cerut atunci tuturor forțelor implicate să voteze o rezoluție de oprire a ostilităților și găsirea unei soluții politice la criză. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres a cerut un acord de încetare a focului și a vorbit despre „iadul pe pământ” în acea zonă care înconjoară Damascul.

Prin plecarea SUA din Siria prezența militară dominantă în regiune va rămâne cea a Federației Ruse. Însă regulile jocului s-au schimbat foarte mult deoarece Federația Rusă a dotat armata siriană cu dispozitive defensive ultra-performante, care pot doborî avioanele și rachetele inamicilor (în special din afara țării) care ar mai îndrăzni să atace bazele regimului sirian și ale aliaților săi.

Reamintim că Federația Rusă a venit în Siria la solicitarea expresă a președintelui sirian, pe care administrațiile americane au încercat timp de șapte ani să îl dea jos de la putere prin așa-zișii rebeli (înarmați și finanțați oficial de SUA) și prin așa-zișii teroriști ISIS (înarmați și finanțați ne-oficial de SUA și celelalte puteri vestice). Protecția Federației Ruse a fost cerută și de Liban, iar Turcia a semnat deja un contract pentru a primi la rândul ei tehnică militară rusească.

În pofida retoricii sale triumfaliste, America a pierdut acum dominația asupra Orientului Mijlociu. Washingtonul a anunțat că își va retrage complet trupele în maximum 100 de zile. Dacă nu intervine vreo nouă înscenare de atac chimic…”[1]

Adevărul despre Războiul din Siria: 10 minciuni demascate despre Siria și Bashar al-Assad

10 minciuni demascate despre Siria și Assad

Autor: Chris Kanthan

Acum două săptămâni, când am scris articolul despre ”Cel mai periculos deceniu”, nu mi-am dat seama că am apreciat mult prea optimist intervalul de timp. Ceea ce se petrece acum în Siria are potențialul de a porni cel de-al III-lea război mondial – numeroase portavioane, submarine și avioane de vânătoare americane, britanice și franceze s-au înghesuit chiar în largul coastelor siriene, în timp ce navele și avioanele de război rusești luptă să se apere și să se răzbune.

Deși americanii încep să se trezească, mulți oameni sunt încă prinși în povestea oficială promovată de mass-media cu privire la războiul din Siria. Am scris o carte și multe articole despre acest subiect, dar poate că oamenii obișnuiți au nevoie cu adevărat de un articol scurt care să sublinieze adevărul și să demaște minciunile obișnuite despre Siria, Assad și război.

 1. Regimul îngrozitor al lui Assad a cauzat războiul civil

Deloc. Realitatea este că, începând din 2011, zeci de mii de străini –  Al Qaeda și alți jihadiști – au fost trimiși în Siria ca să-l dea jos pe Assad. SUA și aliații ei – Arabia Saudită, Qatar, Turcia și Iordania – au ajutat cumpărând și transportând arme pentru ”insurgenți”. Forțe speciale din SUA, Regatul Unit, Franța și Israel au cheltuit de asemenea miliarde de dolari înarmând și antrenând teroriști, supranumiți ”rebeli moderați”. Ceea ce se întâmplă în Siria nu este un război civil, ci un război proxy ( n.t.: război prin interpuși).

 1. Assad își ucide propriul popor

Assad se luptă cu teroriștii islamici de șapte ani. Este cinic și orwellian pentru Vest să verse lacrimi de crocodil pentru sirieni și să-l învinuiască pe Assad pentru acest război brutal.

În timp ce presa se prostituează făcând să pară că Assad luptă împotriva femeilor și copiilor, adevărul este că rebelii au arme extrem de sofisticate – tancuri de milioane de dolari, proiectile anti-tanc fabricate în SUA care costă 250 000 $ etc.

 1. Assad asuprește minoritățile

În realitate, Assad protejează creștinii și alte minorități. În Siria nu există legea sharia, iar minoritățile religioase se bucură de libertate completă. Singurul grup ”oprimat” este violenta Frăție Musulmană, care a fost interzisă de multe zeci de ani. Opoziția siriană este alcătuită din extremiști sunniți, care au persecutat și ucis șiiți și creștini în ultimii șapte ani.

 1. Sirienii îl urăsc pe Assad

Presa și media mainstream nu vor arăta niciodată cât de popular este Assad. Regula numărul unu a propagandei de război este să îți demonizezi complet inamicul.

În sondajele CNN și Zogby desfășurate în 2009 și 2010, Assad a fost considerat cel mai popular leader arab. În primii 10 ani de guvernare Assad (2000-2010), PIB-ul Siriei s-a triplat și țara era sigură și pașnică.

 1. Siria este o țară jihadistă

Mai puțin de 5% din populația țării sunt extremiști violenți mânați de sectarismul salafist/wahhabist.

Siria fost întotdeauna o țară seculară, moderată.

 1. SUA îi ajută pe băieții buni

Așa cum a avertizat un memo al Pentagonului încă din 2012, SUA îi ajută pe tipii răi și malefici – Frăția Musulmană, Al Qaeda și ISIS. Acesta este adevărul greu pe care cei mai mulți americani nu îl pot accepta.

Numindu-i ”rebeli moderați” este doar un fel orwellian de a vorbi cu două înțelesuri, pentru a vinde politica dezastruoasă către publicul american. De fapt, ce am făcut în Siria a fost la bază exact ceea ce am făcut cu mujahedinii în Afganistan în anii 1980.

 1. SUA/Regatul Unit s-au implicat doar din cauza atrocităților

Globaliștii și colonialiștii au încercat să răstoarne guvernările siriene seculare încă de la sfârșitul anilor 1940.

Din 1950 până în anii 1980, SUA și Regalul Unit au încercat să folosească Frăția Musulmană pentru comploturile lor subversive. În anii 1990, neoconilor le-a devenit clar că Siria trebuie să fie învinsă.

În 2007, administrația Bush a început din nou să finanțeze Frăția Musulmană. În 2009, Regatul Unit a lansat o stație de televiziune prin satelit, pentru a răspândi propaganda anti-Assad.

În 2011, SUA și aliații săi au înființat și înarmat opoziția, pentru a declanșa falsa ”revoluție”. Când a eșuat, au adus Al Qaeda, au creeat ISIS și au cheltuit miliarde de dolari în acest proiect psihopat.

 1. Căștile albe sunt minunate

Guvernele SUA/ Regatului Unit au acordat peste 100 de milioane de dolari căștilor albe, care sunt jihadiști de conveniență în uniforme. Sunt înarmați și operează numai în zonele controlate de rebeli. Participă la execuții extrajudiciare și, eventual, la trafic de organe. Faptul că au câștigat un Oscar dezvăluie exact nivelurile nemăsurabile de înșelătorie ale Noii Ordini Mondiale.

 1. Monstrul Assad a folosit arme chimice

Este chiar greu de crezut că jihadiștii ar ucide oameni și copii pentru a-l înfiera pe Assad? Rebelii sirieni au pus copiii în cuști și le-au folosit ca scuturi umane; rebelii au bombardat autobuzele pline de copii pur și simplu pentru că copiii erau musulmani șiiți; și ”rebelii moderați” își folosesc chiar fiicele și fiii – unii cu vârsta de nouă ani – ca atentatori sinucigași. Cu toate acestea, ar trebui să avem încredere în imaginile, videoclipurile și poveștile de tip steag-fals pe care ni le servesc acești barbari tăietori de capete?

Nu a existat niciodată un singur caz dovedit în care Assad a folosit arme chimice. Nu, nu se poate determina nimic din videoclipuri și imagini – nu știm când și unde au fost luate; și cu siguranță nu se poate stabili cum au murit oamenii. Probele biologice trimise la CIA de Al Qaeda ar trebui să fie ignorate, de asemenea. Procedura corectă presupune implicarea unor experți independenți în arme, care să se îndrepte către locațiile presupuse, specialiști care efectuează autopsii și așa mai departe.

ONU a confirmat că ISIS și Al Qaeda din Siria au folosit arme chimice de peste 100 de ori. Cel mai ipocrit aspect al acestei drame este că, după căderea lui Gaddafi, SUA a transferat armele chimice din Libia (sarin, gazul muștar și altele) către rebelii sirieni.

 1. Dacă Assad este învins, va fi pace în Siria

Dacă Assad pleacă, mica țară a Siriei va fi împărțită în regiuni etnice; milioane de creștini și șiiți vor fi persecutați, uciși sau alungați din casele lor; ISIS și Al-Qaeda vor conduce regiunea sunnită; și un conflict mai mare, mortal – Războiul cu Iranul – va începe în curând. America va cheltui câteva miliarde de dolari, milioane de oameni vor fi uciși, iar Europa va fi inundată cu și mai mulți refugiați. Cu alte cuvinte, va fi un vis umed pentru neoconi, Israel, globaliștii și complexul militaro-industrial.

Acesta este, desigur, un scurt rezumat. Mai multe detalii se pot găsi în cartea ”Deconstrucția războiului sirian”, care se ocupă de istorie, geopolitică, terorismul islamic, propaganda de război și o imagine mai amplă despre lupta pentru hegemonia globală. Dacă americanii și europenii nu înțeleg adevăratele motive și fapte despre războiul sirian, ei vor fi conduși în aventuri militare catastrofale și războaie globale distrugătoare în viitorul apropiat.”[2]

Donald Trump a oprit programul CIA de antrenare a teroriștilor ISIS în Siria. “Rebelii moderați” sunt, de fapt, teroriștii ISIS

Trump a oprit programul CIA de echipare şi formare a unor rebeli sirieni pentru a-şi îmbunătăţi relaţiile cu Rusia

Administraţia Trump a decis să oprească programul secret al CIA de echipare şi formare a anumitor grupări rebele care luptă împotriva Guvernului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, afirmă două surse oficiale americane, o solicitare a Rusiei, aliata lui al-Assad, relatează Reuters.

 

Potrivit uneia dintre surse, această decizie face parte dintr-un efort al administraţiei de a-şi îmbunătăţi relaţiile cu Rusia care, împreună cu grupări susţinute de Iran, a reuşit să menţină la putere Guvernul lui al-Assad în ultima parte a celor şase ani de război.

Acest program CIA a fost lansat în 2013, în cadrul eforturilor administraţiei preşedintelui de la acea vreme Barack Obama de a-l îndepărta pe liderul sirian de la putere, însă fără succes, afirmă oficialii citaţi, ambii la curent cu programul şi care au solicitat protecţia anonimatului.

 

The Washington Post (WP) a dezvăluit miercuri suspendarea programului.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders a refuzat să comenteze pe această temă la o conferinţă de presă la Casa Albă.

Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) a refuzat, la rândul ei să comenteze.

Decizia a fost luată împreună cu consilierul pe probleme de securitate naţională H.R. McMaster şi directorul CIA Mike Pompeo, după ce aceştia s-au consultat cu oficiali de rang inferior şi înainte de întâlnirea lui Donald Trump, pe 7 iulie, cu omologul său rus Vladimir Putin la summitul G20 de la Hamburg, în Germania.

Ea nu a făcut parte din negocierile americano-ruse cu privire la un armistiţiu în sud-vestul Siriei, au precizat cei doi oficiali.

Unul dintre ei a apreciat că Statele Unite nu fac deloc o concesie majoră, având în vedere forţa cu care se agaţă al-Assad de putere, însă nu în toată Siria, ”ci este un semnal adresat lui Putin, potrivit căruia administraţia (lui Trump) vrea să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Rusia”.

Trump este vizar de multiple anchete ale Congresului şi unui procuror special cu privire la amestecul rus în alegerile americane din 2016 şi la o eventuală complicitate între echipa sa de campanie şi Rusia.

Moscova a negat acuzaţiile formulate de spionajul american cu privire la amestecul în alegerile americane, iar Trump a respins acuzaţii de complicitate între echipa sa de campanie şi ruşi.

Un ”inconvenient” al programului CIA, a apreciat unul dintre oficialiii citaţi, este că unii rebeli înarmaţi şi antrenaţi au dezertat şi au intrat în Statul Islamic şi în alte grupări radicale, iar unii membri ai fostei administraţii Obama erau deja în favoarea abandonării acestui program.

Înainte să preia puterea, în ianuarie, Trump a sugerat că ar putea să pună capăt susţinerii unor grupări din cadrul Armatei Siriene Libere (ASL) şi să dea prioritate luptei împotriva Statului Islamic.

Un efort separat al forţelor americane de a forma, înarma şi susţine alte grupări rebele siriene cu atacuri aeriene şi prin alte acţiuni vor continua, afirmă ambele surse citate.

Însă, în afara unor atacuri aeriene, după ce armata siriană a comis un atac cu armament chimic, administraţia Trump nu a consolidat susţinerea militară americană dincolo de ceea ce a făcut deja Obama.”[3]

 

Organizatia terorista ISIS a fost creata de catre SUA cu scopul de a-l elimina pe Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, in timpul operatiunii “Primavara Araba” (2010 – 2011). Asa-zisii “rebeli moderati”, despre care SUA recunosc ca ii sustin, sunt, de fapt, teroristii ISIS. Al Qaeda este o alta organizatie terorista creata de catre CIA in timpul Razboiului din Afganistan (1979 – 1989).

Șeful ISIS din Pakistan: “Am fost finanțat din SUA să duc oameni pentru Daesh în Siria”

Yousaf al Salafi, liderul din Pakistan al grupării teroriste Statul Islamic, a declarat în timpul audierilor după ce a fost reținut că el  împreună cu un complice pakistanez, imam al unei moschei, au fost trimişi să recruteze oameni pentru a-i trimite ulterior în Siria pentru aproximativ  600 de dolari de persoană, relatează The Express Tribune.

“În timpul investigațiilor, Yousaf al Salafi a arătat că a obţinut finanţare  din America pentru ca să conducă organizația în Pakistan și să recruteze oameni tineri care să lupte în Siria”, a declarat o sursă martoră a investigațiilor, conform Russia Today, cu trimitere la Daily Express şi The Express Tribune.

 

Trei surse din serviciile de informaţii au dezvăluit pentru agenţia Reuters că Al Salafi este un pakistanez sirian care a intrat în Pakistan, prin Turcia, în 2014. Anterior a traversat în Turcia din Siria și a fost prins acolo. Cu toate acestea, a reușit să scape din Turcia și a ajuns în Pakistan pentru a organiza în regiune gruparea teroristă ISIS.

„Da, este adevarat ca această problemă a fost ridicată de mai multe ori în presa locală și chiar pe coridoarele diplomatice între SUA și Pakistan și au fost reporteri ai presei care sugerează că sute de recruți au fost exportaţi din Pakistan”, a precizat pentru Sputnik International o sursă a serviciilor de informaţii din Pakistan.

 

Aceleaşi surse, care au preferat să îşi păstreze anonimatul, au mai subliniat faptul că Statele Unite au condamnat activităţile ISIS, dar, din păcate, nu au dorit să oprească finanțarea acestor organizații teroriste deoarece aveau nevoie de ele ca să destabilizeze Siria.

„SUA au trebuit să înlăture impresia că finanțează grupul [terorist, n.r.] pentru propriile sale interese și de aceea au lansat ofensiva împotriva organizației în Irak, dar nu și în Siria”, a adăugat una din surse, conform The Express Tribune.

Există rapoarte ale serviciilor speciale în care se arată că cetățenii din Libia, Afganistan, Pakistan și India, pe lângă alte țări, sunt recrutați de către ISIS pentru a lupta în Siria. Pe diferite străzi din Pakistan au fost observate afișe pe pereţi în favoarea ISIS.”[4]

Teroristii ISIS nu au aparut din “senin”, ci au fost creati si finantati imediat dupa operatiunea “Primavara Araba”, care a inceput in decembrie 2010 si a continuat pe tot parcursul anului 2011. Operatiunea “Primavara Araba”, condusa de SUA, a avut scopul de a-i elimina pe toti “dictatorii” din Africa de Nord si Orientul Mijlociu. In cazul teroristilor ISIS, acestia, in 2012, se numeau “Syrian Emengency Task Force”, devenind apoi “Daesh” si “Statul Islamic” (ISIS).

Obiectivul comun al ISIS si SUA este acela de a-l elimina pe presedintele legitim al Siriei, Bashar al-Assad. Daca n-ar fi intervenit Rusia, in 2015, in lupta impotriva asa-zisilor “rebelilor moderati”, mai mult ca sigur fortele pro-guvernamentale ar fi fost invinse de catre teroristi.

Comandant al grupării teroriste Al-Nusra din Siria: “Americanii sunt de partea noastră!”

”Americanii sunt de partea noastră!” Un lider al grupării Al-Nusra susține că Statele Unite înarmează jihadiștii prin intermediul unor state din lumea a treia

Armele americanilor ajung la Jabhat Al-Nusra prin intermediul guvernelor pe care Washingtonul le susține, a afirmat un lider al grupării jihadiste sunnite pentru media germană, adăugând că instructori americani au ajuns în Siria tocmai pentru a le arăta cum se folosesc noile echipamente.

 

Jabhat Al-Nusra sau Frontul Al-Nusra este aripa siriană a organizației teroriste Al-Qaeda.

”Da, Statele Unite sprijină opoziția (din Siria – n.r), dar nu direct. Ele sprijină statele care ne ajută pe noi. Totuși, noi încă nu suntem mulțumiți de ajutorul care ni se oferă”, a susținut Abu Al Ezz, lider al unei unități Jabhat al-Nusra, într-un interviu pentru cotidianul german Koelner Stadt-Anzeiger, citat de RT.

 

Acesta a mai spus că militanții ar trebui să primească mai multe ”arme sofisticate” pentru a putea câștiga războiul împotriva guvernului sirian.

”Lupta e grea. Regimul este unul puternic și primește ajutor din partea Rusiei. Noi am câștigat bătălii cu rachetele TOW. Ele ne-au ajutat să ajungem la o paritate cu regimul. Tancurile ne vin din Libia via Turcia, alături de lansatoarele de rachete multiple BM-21”, a mai spus Al Ezz.

Comandantul a mai spus că forțele guvernamentale au un avantaj pentru că dispun de avioane și de lansatoare de rachete, dar ”noi avem rachetele TOW făcute de americani, așa că situația din unele zone este sub control”.

Când a fost întrebat dacă rachetele TOW chiar trebuiau să ajungă la gruparea sa ori le-au primit prin intermediul Armatei Siriene Libere, jihadistul a răspuns: ”Nu, rachetele ne-au fost date nouă direct”.

El a mai povestit că, atunci când Al-Nusra s-a aflat sub asediu, militari din Turcia, Qatar, Arabia Saudită, Israel și Statele Unite au mers la ei. Erau experți în folosirea sateliților, rachetelor și tehnicilor de recunoaștere.

Jurnalistul l-a întrebat dacă instructorii americani chiar au fost prezenți printre jihadiști, iar Al Ezz a răspuns: ”Americanii sunt de partea noastră”.

El a mai afirmat că Al-Nusra a fost plătită pentru a îndeplini anumite obiective militare în timpul conflictului din Siria și a precizat că banii au venit de la guvernele unor state, nu de la persoane private.”[5]

Un fost agent CIA dezvăluie: Obama a permis crearea ISIS!

Aproape tot armamentul american folosit în Irak ajunge, a ajuns sau a fost lăsat în mâinile ISIS! Cum s-ar traduce oare aceasta?

În 2012, CIA a propus un plan clar şi specific pentru eliminarea de la putere a preşedintelui sirian Bashar Al-Assad, care ar fi prevenit, probabil, şi creşterea fenomenului ISIL, dar, conform unui raport recent, preşedintele Obama a refuzat să dea undă verde acestui plan.

 

Fostul agent operativ CIA, Doug Laux, a apărut la ştirile NBC pentru un interviu în exclusivitate care detalia modul în care planul său de înarmare a rebelilor Armatei Libere Siriene la începutul conflictului a întâlnit o opoziţie încăpăţânată şi inexplicabilă de la Casa Albă. În cartea sa Left of Boom: How a Young CIA Case Officer Penetrated the Taliban and Al Qaeda (Ieșit din mijlocul exploziilor: cum un tânăr ofiţer CIA a pătruns la talibani şi în Al Qaeda), Laux descrie cum „oficiali CIA făceau presiuni pentru aprobarea unui plan ce ar fi acționat în mai multe direcții pentru a manevra îndepărtarea de la putere a lui Assad”.

Această recunoaştere clară şi abruptă, deşi privită de mulţi cu suspiciune, cuprinde cea mai concretă descriere de până în prezent a intenţiei administraţiei Obama de a scăpa de dictator – iar oficiali CIA, fără să îşi decline identitatea, au confirmat aceasta la NBC.
Dar CIA nu a dorit să meargă mai departe – Left of Boom a fost minuţios revizuită de CIA înainte de a fi publicată.

 

NBC anunţa că un fost oficial de top al serviciilor secrete a spus că ideile lui Laux, multe dintre acestea fiind împărtăşite şi de alţi membri ai CIA care au fost implicaţi activ în Siria, au fost din plin reprezentate în planul care a fost în cele din urmă prezentat lui Obama. Dar președintele american, care trebuia să aprobe toată acţiunea de acoperire, nu a dat niciodată undă verde acestui plan.

Atât Casa Albă cât şi CIA au refuzat să comenteze asupra acestor aspecte specifice, dar conform celor spuse de Laux, persoane la vârf atât din Administraţie cât şi din agenţie „au arătat clar încă de la început că scopul acţiunii noastre era de a găsi modalităţi pentru îndepărtarea preşedintelui Assad din funcţie… Noi am venit cu 50 de opţiuni viabile pentru a facilita aceasta. Dar conducerea politică nu ne-a dat aprobare pentru a implementa vreuna dintre ele”.

Cronica lui Laux despre evenimente a ridicat sprâncenele observatorilor din cauza caracterizării sale sincere referitoare la faptul că detronarea lui Assad era intenţionată, la fel ca şi aprobarea CIA ca asemenea informaţii să fie publicate. Lucrările care sunt pe cale de a fi publicate de foști oficiali CIA trebuie întâi revizuite de agenţie, şi în ciuda aplicării din belșug a markerului negru pe file, CIA a dat undă verde acestei lucrări, în ciuda poziţiei oficiale a SUA conform căreia nu ia parte la asemenea operaţiuni.

Deşi Laux nu este în mod necesar convins că ascensiunea ISIL –și, prin urmare, producerea atacurilor teroriste din Europa şi nenumăratele morţi civile din Siria – ar fi putut fi contracarate de către planul său de operaţiuni, există destule critici, incluzând-o pe a directorului CIA la momentul respectiv, David Petraeus.
Laux a demisionat în cele din urmă fiind plin de frustrare, din cauza acestui aspect şi a altor probleme”, a explicat NBC, „după ce a devenit clar că administraţia Obama nu va da aprobarea”.

Planul instituit mai târziu de Obama, de a antrena şi înarma rebeli sirieni moderaţi, nu a inclus precauții, comparativ cu planurile propuse anterior: odată dezintegrată Armata Siriană Liberă (ALS), luptătorii anti-Assad au fugit la grupări mult mai extremiste. Din acestea, un mare număr de foşti rebeli ALS care se alăturaseră pentru moment facţiunii Al Qaeda din Siria, au pus în cele din urmă bazele ISIL.

Dar migrarea în masă a combatanţilor nu se petrecuse încă atunci când Laux a propus planul său – deşi Laux nu este de acord cu părerile că, dacă ar fi fost puse în aplicare, sugestiile sale ar fi putut stopa ISIL încă din fașă. Totuși, Petraeus crede că ar fi putut, „aşa cum cred şi Robert Ford, fostul ambasador SUA în Siria, şi Leon Panetta, fostul secretar al apărării”, au declarat pentru NBC foşti oficiali de top ai SUA.

S-a afirmat că Ford chiar a explicat într-un interviu că a pus la punct în SUA, în 2012, un plan similar celui pe care l-a descris Laux, iar acest plan ar fi prevenit ca ISIL să ajungă să declare un califat în Raqqah, Siria.
Sunt convins că am fi privit astăzi la o Siria diferită, dacă preşedintele Statelor Unite nu ar fi trecut peste David Petraeus, şeful CIA, peste Hillary Clinton, secretar de stat, şi peste Leon Panetta, secretarul Apărării”, a afirmat senatorul John McCain pentru ştirile NBC.

Dar Obama rămâne neclintit. „Noţiunea că am fi putut – într-un mod curat care să nu implice forţele armatei SUA – schimba ecuaţia pe teren nu a fost niciodată adevărată”, a declarat preşedintele SUA într-un interviu pentru The Atlantic.

Acuzațiile şi agitația în această chestiune ar fi demne de tot râsul, dacă incompetenţa celor implicați nu ar fi generat violenţa care a lăsat milioane de oameni fără casă şi nenumăraţi alţii morţi. În timpul jocului „ba e albă, ba e neagră”, toate părţile implicate în această problemă ignoră giganticul elefant roz din sufragerie: politica externă a SUA de ocupare, de schimbare a regimurilor, precum şi tehnicile de destabilizare din Orientul Mijlociu sunt gaz pe focul care este terorismul.

Cu toate implicaţiile, cartea lui Laux a fost pusă în vânzare marţi, 5 aprilie 2016. Luând în considerare detaliile din jurul obiectivului de a-l da jos pe Assad, rămâne întrebarea dacă nu cumva guvernul SUA minte despre aceste aspecte.”[6]

SUA formează unități de luptă în Siria cu ajutorul teroriștilor ISIS

Americanii racolează rămășițile teroriștilor ISIS pentru formarea trupelor care urmează să lupte împotriva guvernului sirian

BUCUREȘTI, 16 dec — Sputnik. În Siria, în apropierea de tabăra pentru refugiați Al-Hasakah, sunt înființate noi unități de luptă, conduse de instructor militari americani, anunță centru rus de conciliere a părților din Siria, anunță RIA Novosti.

 

Militarii americani, potrivit refugiaților reveniți acasă, ar fi anunțat că după finalizarea instrucțiunilor, formațiunile înființate vor fi expediate în sudul Siriei, pentru a lupta împotriva trupelor guvernamentale.”[7]

Mai multe pe larg aici -> https://ro.sputnik.md/International/20171216/16189893/sua-isis-siria.html

Operațiunea Primavara Arabă (2010 – 2011): SUA au creat și finanțat organizația teroristă ISIS cu scopul de a-l elimina pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad

Ce ASCUNDE Obama despre ISIS? CIA, prinsă la ÎNGHESUIALĂ! Dezvăluiri incredibile ale unui ofițer american

ISIS este cea mai mare și cea mai bogată grupare teroristă din istorie, care controlează cel mai vast teritoriu și deține cel mai mare arsenal militar. Casa Albă a declarat-o inamicul său numărul unu. Dar tot mai multe informații apar despre rolul administrației Obama în finanțarea, înarmarea și antrenarea ISIS, ca armă pentru a dărâma regimul Assad din Siria. Acum, ea pare că a scăpat de sub control. Sau poate că nu…

CIA supraveghea livrările de arme din Libia către Siria, în timpul atacului din 2011 asupra reședinței diplomatice americane din Benghazi, potrivit unui raport al Comisiei pentru serviciile secrete a Camerei Reprezentanților.

Dar controversatul raport al Comisiei afirmă că CIA nu a efectuat livrări „neautorizate” de arme către rebelii din Siria, făcând să planeze o confuzie și mai mare asupra a ceea ce făceau cei circa 25 de ofițeri CIA și antreprenori în portul libian.

Comisia susține că a realizat o culegere „cuprinzătoare și exhaustivă” a probelor asupra atacului, și că „nu a găsit nici o dovadă că CIA a condus activități neautorizate în Benghazi și că a expediat arme în Siria”.

Totuși, raportul nu a furnizat nici un detaliu asupra misiunii autorizate a CIA în Benghazi și ce rol a avut CIA în facilitarea livrărilor de arme din Libia în Siria, folosind intermediari din Turcia și Qatar. De asemenea, nu au fost prezentat nici un detaliu al relațiilor dintre CIA și militanții care operau în orașul libian, notează The Washington Free Beacon.

Andrew McCarthy, un fost procuror federal antiterorism, a atacat raportul Comisiei pentru lacunele privind activitatea CIA:

Raportul este un exercițiu de disimulare. Pretinde că nu au fost activități CIA «neautorizate» și că agenția însăși nu a livrat arme în Siria. Evident, americanii vor să afle ce făcea CIA – autorizat sau nu – și dacă oficiali guvernamentali au facilitat sau favorizat transferul de arme în Siria către jihadiști indiferent dacă au fost sau nu amestecați direct în operațiune.”

Un fost ofițer, la curent cu operațiile CIA în Libia, a declarat că Agenția, prin NATO, a fost implicată direct în înarmarea și antrenarea între martie și august 2011 a milițiilor libiene care l-au răsturnat de la putere pe Gaddafi.

„Este evident că au fost livrate arme din Libia în Siria”, a declarat fostul ofițer, adăugând că operațiunea a fost dirijată de Casa Albă și de Departamentul de Stat, iar CIA nu a fost direct implicată. „Dar Statele Unite au fost implicate”, a afirmat sursa citată de Free Beacon.

Raportul a fost dat publicității săptămâna trecută și oferă câteva detalii despre activitatea CIA în timpul atacurilor asupra reședinței diplomatice americane din Benghazi, din 11 septembrie 2012, în care au murit 4 cetățeni americani, inclusiv ambasadorul în Libia Christopher Stephens.

Potrivit directorului adjunct al CIA, Michael Morell, și a altor martori citați în raport, „misiunea CIA în Benghazi era să adune informații”. „Din reședința din Benghazi, CIA strângea informații despre alte entități străine care adunau arme din Libia și le expediau în Siria”, se arată în raport.

De asemenea, raportul exonerează total CIA pentru că nu a avut informații despre atacurile asupra reședinței. „Agenția nu a eșuat în a furniza avertizări specifice, tactice privind atacurile din Benghazi, deoarece nu a avut informații credibile asupra atacurilor înainte ca acestea să se producă”, se scrie documentul de 38 de pagini.

În luna iunie, Rand Paul acuza guvernul Statelor Unite că i-a înarmat și finanțat pe militanții ISIS din Siria. „S-au întărit pentru că noi i-am sprijinit. Altfel, Assad (președintele sirian – n.r.) i-ar fi lichidat de mult.”, a declarat senatorul republican pentru NBC.

Cu câteva zile înainte, site-ul independent WND scria că membri ISIS au fost antrenați de CIA la o bază secretă din Iordania în 2012, pentru a lupta și a-l răsturna pe președintele Assad.

De asemenea, agenția Reuters și ziarul britanic The Guardian au furnizat și ele informații că Statele Unite, Marea Britanie și Franța au participat la antrenarea jihadiștilor.

În același timp, Partidul Republican Popular (PRP), principala forță de opoziție din Turcia, a acuzat guvernul de la Ankara că a furnizat ajutor logistic, militar și medical militanților ISIS împotriva regimului Assad.

Mai mult, numărul doi din PRP, Muharem Ince, a dezvăluit că unul dintre comandanți ISIS, Abu Muhammad, a fost tratat în clinica turcă Hatay State Hospital în aprilie 2014.

În fine, iată mai jos un interviu cu Scott Bennet, Ofițer de contrainformații al US Army, responsabil cu operațiunile speciale, despre finanțarea ISIS de către guvernul Statelor Unite prin CIA.”[8][9]

SURSE

 1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=18148
 2. https://ortodoxinfo.ro/2018/04/19/10-minciuni-demascate-despre-siria-si-assad
 3. https://adevarul.ro/international/statele-unite/trump-oprit-programul-cia-echipare-formare-rebeli-sirieni-a-si-imbunatati-relatiile-rusia-1_597070045ab6550cb850d709/index.html
 4. http://www.flux24.ro/seful-isis-din-pakistan-am-fost-finantat-din-sua-sa-duc-oameni-pentru-daesh-in-siria/
 5. https://www.b1.ro/stiri/externe/americanii-sunt-de-partea-noastra-un-lider-al-gruparii-al-nusra-sustine-ca-statele-unite-inarmeaza-jihadistii-prin-intermediul-unor-state-din-lumea-a-treia-163371.html
 6. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9776
 7. https://ro.sputnik.md/International/20171216/16189893/sua-isis-siria.html
 8. https://evz.ro/socant-este-isis-creatia-lui-obama-si-a-cia.html
 9. https://evz.ro/socant-este-isis-creatia-lui-obama-si-a-cia.html?v=347635&page=2
 10. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...