Presedintele Uruguay: cel mai apreciat om de pe Planeta ! Este un om sarac, care isi doneaza 90% din salariu si asteapta la rand in spital !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Daca s-ar pune intrebarea, „care este cel mai carismatic presedinte din lume ?”, raspunsul ar fi fara doar si poate, Presedintele Uruguay, Jose Mujica, considerat, „cel mai sarac presedinte din lume”, care traieste intr-o casa modesta, isi doneaza peste 90% din salariu in scopuri caritabile si atunci cand are nevoie sa faca o vizita la spital, asteapta la rand, alaturi de alti oameni. Stie cineva sa indice o alta persoana, de un asemenea rang, care mai face asta ?!

Jose Mujica  presedintele uruguay

Citez de pe unimedia.info:


„De obicei, standardul de viață al unui preşedinte este cu mult mai ridicat decât cel al electoratului său. Nu este și cazul președintelui din Uruguay, care locuiește la o fermă risipită și donează cea mai mare parte din salariul său, scrie UNIMEDIA cu referire la BBC.

Rufele agățate în afara casei, o fântână cu buruieni în jur – așa arată reședința șefului statului Uruguay, Jose Mujica. Singurul lucru care poate sugera că aici locuiește o persoană importantă este faptul că locuinţa sa este păzită de doi ofiţeri de poliţie și Manuela, un câine cu trei picioare. Mujica a renunțat la casa de lux pe care statul uruguayan o oferă liderilor săi și a optat pentru o fermă a soției sale din afara Capitalei, Montevideo, spre care duce un drum de țară. Președintele și soția sa prelucrează singuri pământul și cresc flori.

Un astfel de stil de viață auster și faptul că donează în scopuri caritabile circa 90% din salariul lunar, echivalentul a 12 mii de dolari, l-a făcut să fie etichetat drept „cel mai sărac președinte din lume”.

„Așa am trăit cea mai mare parte din viața mea. Pot să trăiesc foarte bine cu ceea ce am”, spune Mujica, așezat pe un scaun vechi.

Potrivit declarației sale de avere, obligatorie pentru funcționarii din Uruguay, președintele deținea în proprietate doar automobilul Volkswagen Beetle din 1987, cu o valoare de 1800 de dolari. În acest an, el și-a adăugat în cont jumătate din activele soției sale – pământ, tractoare și o casă, atingând împreună o cifră de 215 mii de dolari.”[1]

P.S. Este un om de la care avem multe de invatat !

SURSE


1. http://unimedia.info/stiri/Cum-traiete-preedintele-din-Uruguay-Jose-Mujica-cel-mai-sarac-ef-de-stat-54328.html

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...