Președintele Vladimir Putin a avertizat că Rusia va răspunde la un moment dat „insolenței” Statelor Unite

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Președintele Vladimir Putin a avertizat joi că Rusia va răspunde la un moment dat ‘insolenței’ Statelor Unite după ce camera inferioară a Congresului SUA a votat un proiect de lege care prevede noi sancțiuni economice împotriva Moscovei, relatează AFP, Reuters și DPA.

‘Noi ne comportăm într-un mod foarte rezervat, foarte răbdător, însă, la un moment dat, va trebui să răspundem, pentru că este imposibil să tolerăm la nesfârșit insolența la adresa țării noastre’, a declarat președintele rus, în cadrul unei conferințe de presă comune la Savonlinna, în Finlanda, cu omologul său finlandez Sauli Niinisto.


Cu toate acestea, Vladimir Putin a ținut să precizeze că răspunsul Rusiei va depinde de versiunea finală a proiectului de lege, adoptat aproape în unanimitate marți de Camera Reprezentanților din Congresul SUA, care trebuie însă votat și de Senat și promulgat de președintele american Donald Trump.

Textul, care vizează de asemenea Iranul și Coreea de Nord, urmărește să impună represalii Rusiei pentru presupusul său amestec în campania prezidențială americană de anul trecut. Alte motive pentru impunerea de sancțiuni sunt anexarea peninsulei ucrainene Crimeea și amestecul în conflictul din Ucraina.


Proiectul a provocat indignarea Moscovei, dar și a Europei, pentru că deschide calea sancțiunilor împotriva unor companii europene care au proiecte în domeniul energetic în Rusia.

De asemenea, textul prevede și un mecanism inedit care nu este pe placul Casei Albe: președintele american Donald Trump are nevoie de acceptul congresmenilor dacă va dori vreodată să decidă suspendarea sancțiunilor existente împotriva Rusiei.

Președintele Vladimir Putin a mai afirmat că relațiile SUA-Rusia au fost ‘sacrificate’ din cauza anchetei privind implicarea Moscovei în alegerile din 2016 din SUA.

‘Această investigație pare a fi o isterie anti-rusească între (președintele american Donald) Trump și oponenții săi’, a spus Putin.

‘Este trist că relațiile ruso-americane sunt sacrificate’ din motive de politică internă, a adăugat liderul de la Kremlin.

Întrebat despre deteriorarea relațiilor dintre Rusia și SUA, în prezent la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul Războiului Rece, Vladimir Putin a răspuns: ‘Bineînțeles, ne pare rău’.

‘Regretăm, pentru că dacă am fi acționat împreună (…), am fi putut rezolva mult mai eficient probleme foarte grave care îngrijorează poporul rus și cel american’, a spus el, făcând referire la soluționarea crizelor internaționale, lupta împotriva terorismului, protecția mediului, lupta împotriva imigrației ilegale și dezvoltarea economiei.

‘Sper că situația actuală se va încheia într-o zi și relațiile noastre vor fi diferite, le vom consolida și dezvolta în interesul poporului rus și cel american’, a conchis Vladimir Putin.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Ionuț Mareș, editor online: Anda Badea)”[1]

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/27/putin-afirma-ca-rusia-va-raspunde-insolentei-sua-dupa-noile-sanctiuni-impotriva-moscovei-19-03-50
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...