Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, amenință România!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“FRANS TIMMERMANS: O ADMIR PE LAURA KOVESI. AVERTIZEZ GUVERNUL ROMÂN

Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a făcut o serie de afirmații dure cu privire la statul de drept în România.


„Aș vrea să avertizez România, Guvernul român să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar și să creeze impunitate pentru funcționarii de nivel înalt care au pedepse și condamnări pentru corupție. Am avut mai multe convorbiri și întâlniri cu doamna prim-ministru pe acest subiect. Am reînceput discuțiile tehnice pe mecanismul de cooperare și verificare și am cerut rezultate cât mai urgente. Le-am arătat foarte clar că a vorbi de dragul vorbei nu este suficient, că avem nevoie de acțiuni concrete din partea României și acestea trebuie să apară cât mai curând”.

Discuțiile tehnice acoperă toate subiectele, recomandările din MCV, ordonanțele de urgență, transpunerea directivei privind drepturile victimelor și directiva privind prezumtia de nevinovăție, precum și Secția specială de urmărire a magistraților. Am reușit să reîncepem discuția la nivel tehnic și dialogul dintre România și Comisie, însă, din păcate, nu am reușit să tragem concluzia că România se află pe calea cea bună. Dacă aceste probleme nu sunt rezolvate, atunci Comisia va trebui să facă ceva concret”.


„Și acum vreau să vă vorbesc de ultima inițiativă a cetățenilor europeni privind respectarea statului de drept în UE, care cere Comisiei, printre altele, să adopte legislația generală care să permită verificarea obiectivă a aplicării dispozițiilor naționale privind statul de drept pentru a consolida încrederea reciprocă între statele membre și pentru a facilita implementarea dispozițiilor articolului 7 din Tratat privind posibila încălcare a valorilor UE. Comisia are competența de a propune acte legislative în aceste domenii, deci am hotărât să înregistrăm pe deplin această inițiativă a cetățenilor. Decizia noastră de a o înregistra nu poate să afecteze poziția Comisiei cu privire la conținutul ei”:

Frans Timmermans a precizat că Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, este candidata preferată de Parlamentul European pentru a ocupa postul de procuror-șef european.

„Comisia a fost cât se poate de clară de mai multe ori. Doamna Kovesi este candidata preferată de Parlamentul European pentru a fi primul procuror european. Am avut ocazia să lucrez cu doamna Kovesi timp de mai mulți ani. Știu că e o juristă de foarte bună calitate, pe care o admir pentru curajul său, iar în ceea ce privește Comisia, este foarte important ca ea să poată să-și prezinte candidatura, astfel încât insituțiile europene să poată lua o decizie cunoscând foarte bine situația candidaților. Ne-am exprimat foarte clar această poziție și în discuțiile cu autoritățile române”, a spus Timmermans.”[1]

In timp ce, la el in tara, partidul sau socialist este in cadere libera, Frans Timmermans are tupeul sa ameninte Romania. Romania nu este tara lui Timmermans si a niciunui alt globalist, ci este tara romanilor!

SURSE

  1. https://sokant.com/frans-timmermans-o-admir-pe-laura-kovesi-avertizez-guvernul-roman
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...