Primele apariţii OZN văzute de pe teritoriul României

Distribuie!

„Prezenţa OZN-urilor în spaţiul aerian românesc a devenit o certitudine încă din cele mai vechi timpuri. O consemnare clară cu privire la prima apariţie de acest gen, văzută cu ochiul liber, este practic imposibilă, dar vă putem prezenta prima apariţie la care s-a întocmit un document, găsită de Călin N. Turcu în cronicile medievale româneşti. Cu alte cuvinte, aceasta este prima apariţie misterioasă care a beneficiat de o atenţie considerabilă.

8 Noiembrie 1517, Moldova – “Letopiseţul Moldovenesc” – cronică a istoriei moldoveneşti, afirmă ca la această dată din anul 7025 (1517) a apărut pe cer, din direcţia occidentului, “o formaţiune albastră strălucitoare semănând cu figura unui om”. A rămas acolo mult timp, dupa care s-a ascuns “din nou in cer”.


Această mărturie este cel puţin interesantă. Următoarea apariţie de acest gen, s-a arătat abia în anul 1595, la o diferenţă de 78 de ani. Ce s-a intâmplat în această perioadă? Cel mai probabil, apariţiile stranii au fost considerate o banalitate, fără să mai fie consemnate. Sau poate că alte lucrări cu privire la misterele cerului au rămas pierdute în negura timpului.

Istoria modernă, scrisă, a fenomenului OZN pe teritoriul românesc începe abia în anul 1904, în munţii Apuseni, vara. Pe scurt, într-o noapte, un ţăran cu carul său pe câmp vede, treaz, speriat, o roată de foc coborând din văzduh peste munţi, apropiindu-se de el, învârtindu-se între timp. Ajunsă în faţa lui, roata de foc se preface în om şi “om cu om se priviră. Lung fără a-şi spune un cuvânt”. Se pare ca această “vedenie” a dat mult de gândit oamenilor din sat. Descrierea este facută de Lucian Blaga în “Hornicul şi cântecul vârstelor” şi la o observaţie preliminară se pot vedea asemănări izbitoare între aceasta şi experienţele profetului Ezechiel, din Biblie.


Poveştile din folclorul românesc sunt vaste. Dacă ar fi să ne luăm după expresia “orice minciună are un sâmbure de adevăr”, nu putem decât să ne întrebăm câte mistere ale lumii moderne au fost consemnate, poate chiar rezolvate, de către strămoşii umanităţii. Poate că legendele nu sunt altceva decât o serie de întâmplări reale, înfrumuseţate odată cu trecerea timpului.

Începând cu secolul 20, apariţiile de tip OZN au devenit un fenomen întâlnit frecvent în România. Printre cele mai cunoscute cazuri vă enumăr: clasica apariţie OZN din Pădurea Baciu, cazul Bâlea Lac, cazul Valea Plopului, cazul Cerţeşti şi aşa mai departe. Fiecare are o poveste fascinantă, pe care o voi aduce aici, în atenţia voastră.

Un alt eveniment care mi se pare extrem de interesant este Cazul Banat. Pe scurt, cu menţiunea că mă voi ocupa de el pe viitor: În anul 1967, pe cerul localităţii Berzeasca, a staţionat timp de o oră un “triunghi zburător”, privit îndelung de localnici. Un an mai tarziu, la finalul lunii Martie 1968, în Banat, a survolat timp de 38 de ore un al doilea “triunghi zburator” (acelaşi?), văzut de mai mulţi oameni, printre care meteorologi şi ingineri. Declaraţiile lor sunt incredibile. Mai târziu, în luna Septembrie, misterul ajunge şi pe cerul Transilvaniei, aici doveziile rămânând ceva mai restrânse.

ozn-baciu1

OZN-ul de la Padurea Hoia-Baciu – una dintre cele mai clare fotografii din lume.

Cunoaştem cu toţii teoriile cu privire la ţara noastră. Unii o numesc izvorul civilizaţiilor, punctul de start al omenirii. Nu ştim dacă este aşa, dar avem o certitudine. România este o ţară profund misterioasă. Aici, enigmele se desfăşoară după propria logică, iar aducerea lor la lumină ar trebui să devină o prioritate pentru fiecare dintre noi.”[1]

SURSE

  1. http://www.esentainfinitului.ro/primele-aparitii-ozn-vazute-de-pe-teritoriul-romaniei/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...