Primul animal modificat genetic vândut în supermarketurile din Canada fără etichetarea obligatorie

by “Somonul modificat genetic a ajuns pe piața pentru consum în Canada, dar organizațiile ecologiste au cerut lui supermarketurilor să retragă de la vânzare aceste produse în lipsa etichetării obligatorii, relatează France Presse. ”Primul animal modificat genetic ajunge pe piață și consumatorii din Canada vor deveni, fără să vrea, primii […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Somonul modificat genetic a ajuns pe piața pentru consum în Canada, dar organizațiile ecologiste au cerut lui supermarketurilor să retragă de la vânzare aceste produse în lipsa etichetării obligatorii, relatează France Presse.

”Primul animal modificat genetic ajunge pe piață și consumatorii din Canada vor deveni, fără să vrea, primii cobai”, a declarat luni Thibault Rehn, de la organizația Vigilance OGM.


Vineri, compania americană AquaBounty Technologies a anunțat vânzarea a ‘‘aproximativ cinci tone de file de somon” modificat genetic pe piața canadiană, după ce a obținut în luna mai undă verde din partea autorităților de sănătate din această țară.

Ministerul Sănătății și Agenția canadiană pentru siguranța alimentelor au estimat în primăvară că acest somon este la fel de sănătos și hrănitor pentru oameni și animale ca și somonul convențional.


Somonul modificat genetic crescut de AquaBounty conține o genă a unui hormon de creștere, care îi permite să crească mai repede decât ceilalți somoni. El poate ajunge la dimensiunea de adult după 16-18 luni, în loc de 30 de luni necesare somonului de Atlantic din care provine.

Organizațiile de consumatori și ecologiștii încearcă să convingă marii retaileri să refuze comercializarea de somon modificat genetic.”[1]

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/primul-animal-modificat-genetic-vandut-in-supermarketurile-din-canada-fara-etichetarea-obligatorie/
  2. Foto: THE CANADIAN PRESS/AP Photo/AquaBounty Technologies NO SALES

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Studenti de la Harvard implicati in multe ritualuri sataniste ! Membri organizatiei sataniste "Templul Satanic", "Skull and Bones" si cei ai "Clublui Bohemian" implicati in acest scandal de proportii !
Muzica baroca dezvolta neuronii ascultatorilor asemanator geniilor ! Inca o data trebuie sa avem grija la ce muzica ascultam !
12 semne masonice folosite de masoni pentru a se recunoaste cu alti "frati", dar si pentru a transmite mesaje ! Odata cunoscute vor fi foarte usor de recunoscut !
Un batran bolnav de cancer s-a vindecat singur cu ulei de canabis ! Tetrahidrocarbinolul (THC) din canabis neutralizeaza rapid celulele canceroase ! Acum ati inteles de ce corporatiile farmaceutice au demonizat canabisul de-a lungul timpului ?
Submarinul-avion - o invenţie românească
Dr. Gheorghe Mencinocopschi: Noua Ordine Alimentară şi Codex Alimentarius
Marea escrocherie mondială – industria apei îmbuteliate
Otrăvurile din alimente – standardele duble în alimentaţie
Scurgere masivă de informații din acordul UE-SUA: Liber la OMG și carne cu hormoni
A fost demascată una din cele mai mari FARSE privind războiul din Siria. Tatăl lui Omran Daqneesh, băiețelul pe care presa occidentală l-a numit „simbol al tragediei umanitare siriene”, dezvăluie că rebelii i-au oferit bani pentru a-l acuza pe Assad
Americanii de la Forbes își bat joc de România - premiază un anarhist #Rezist
Gruparea #rezist s-a lămurit și cu Iohannis: acest om nu ne mai reprezintă, îl interesează doar vacanțele!!!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro