Primul animal modificat genetic vândut în supermarketurile din Canada fără etichetarea obligatorie

This undated 2010 file handout photo provided by AquaBounty Technologies shows two same-age salmon, a genetically modified salmon, rear, and a non-genetically modified salmon, foreground. A genetically engineered salmon has been approved for sale for consumption by humans and livestock feed by Canadian food regulators. THE CANADIAN PRESS/AP Photo/AquaBounty Technologies NO SALES
Distribuie!

Somonul modificat genetic a ajuns pe piața pentru consum în Canada, dar organizațiile ecologiste au cerut lui supermarketurilor să retragă de la vânzare aceste produse în lipsa etichetării obligatorii, relatează France Presse.

”Primul animal modificat genetic ajunge pe piață și consumatorii din Canada vor deveni, fără să vrea, primii cobai”, a declarat luni Thibault Rehn, de la organizația Vigilance OGM.


Vineri, compania americană AquaBounty Technologies a anunțat vânzarea a ‘‘aproximativ cinci tone de file de somon” modificat genetic pe piața canadiană, după ce a obținut în luna mai undă verde din partea autorităților de sănătate din această țară.

Ministerul Sănătății și Agenția canadiană pentru siguranța alimentelor au estimat în primăvară că acest somon este la fel de sănătos și hrănitor pentru oameni și animale ca și somonul convențional.


Somonul modificat genetic crescut de AquaBounty conține o genă a unui hormon de creștere, care îi permite să crească mai repede decât ceilalți somoni. El poate ajunge la dimensiunea de adult după 16-18 luni, în loc de 30 de luni necesare somonului de Atlantic din care provine.

Organizațiile de consumatori și ecologiștii încearcă să convingă marii retaileri să refuze comercializarea de somon modificat genetic.”[1]

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/primul-animal-modificat-genetic-vandut-in-supermarketurile-din-canada-fara-etichetarea-obligatorie/
  2. Foto: THE CANADIAN PRESS/AP Photo/AquaBounty Technologies NO SALES

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Facebook, în cădere liberă la deschiderea Bursei din New York
Protestul ONG-urilor lui George Soros și al Multinaționalelor din Piața Victoriei împotriva Guvernului (8 februarie 2017): "Un banner, care solicită ca ANAF să trateze firmele străine la fel ca cele românești, este dat jos cu violență de protestatarii din Piața Victoriei, deoarece au fost deranjați de mesaj"
Pestera "Piatra Altarului" - o minune a Romaniei unde densitatea cristalelor este printre cele mai mari din lume !
Studenti de la Harvard implicati in multe ritualuri sataniste ! Membri organizatiei sataniste "Templul Satanic", "Skull and Bones" si cei ai "Clublui Bohemian" implicati in acest scandal de proportii !
"ISIS și atentatele din 11 septembrie sunt creații ale americanilor menite să justifice războiul contra terorii din Orientul Mijlociu"
Servicii speciale oferite de Ministerul de Externe din Rusia, de 1 aprilie: "Oferim amestec in procesul electoral"
Ordinul Masonic Hermetic Golden Dawn (Zorii Aurii) - cel care doreste o monarhie absoluta pe aceasta Planeta, O Noua Ordine Mondiala si un Guvern Mondial! Acestia se inchina zeilor reptilieni Isis, Osiris si Horus!
Legume, fructe şi plante medicinale ce luptă cu radiaţiile
Gruparea #rezist s-a lămurit și cu Iohannis: acest om nu ne mai reprezintă, îl interesează doar vacanțele!!!
DOBROGEANUL Aeticus Donares, primul om care a făcut Ocolul Pământului, în secolul V…
Submarinul-avion - o invenţie românească
Supercamionul lui Ceaușescu - un colos care a uimit lumea

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...