Prinţul William al Marii Britanii: “Suntem prea mulţi oameni pe această planetă şi trebuie să găsim urgent o soluţie”!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Prinţul William, duce de Cambridge, nepotul reginei Elisabeta a Marii Britanii, a declarat, la un eveniment de gală din Londra, că o creștere rapidă a populației (în special în Africa), pune “o presiune enormă” asupra speciilor de animale. El a adăugat că “este o nevoie urgentă de o strategie care să permită oamenilor și speciilor de animale să împartă mediul înconjurător”.

El a declarat următoarele: „În timpul vieții mele, am văzut la nivel mondial populații de animale sălbatice care au scăzut cu mai mult de jumătate. Trebuie să muncim mai tare și să gândim mai profund, dacă vrem să ne asigurăm că ființele umane și celelalte specii de animale cu care împărţim această planetă să continue să coexiste”.


Prinţul William a avertizat că populaţia de animale sălbatice s-a înjumătăţit din anul în care el s-a născut (1982) şi a explicat cum suprapopularea reprezintă un risc enorm asupra acestei planete: “Populația din Africa se va dubla până în anul 2050, cu o rată uluitoare de creștere de 3,5 milioane de oameni pe lună. Nu există nicio îndoială că această creștere creează o presiune enormă asupra habitatului vieţii sălbatice. Urbanizarea, dezvoltarea infrastructurii, agricultura – toate sunt în sine lucruri bune, dar au un impact teribil dacă nu începem să planificăm și să luăm măsuri acum”.

Spusele prinţului William reiterează cele spuse de bunicul său, Ducele de Edinburgh, care afirma în 2011 că e nevoie de o politică de „limitare voluntară a familiei”, pentru a face față suprapopulării.


Sursa: redonline.co.uk

P.S. Am şi eu de comentat câte ceva la aceste spuse şocante ale ducelui de Cambridge:

1) Populaţia de animale sălbatice din Africa, dar şi din lume, în general, a scăzut în special din cauza vânatului excesiv şi sălbatic al oamenilor. Şi nu pot să nu remarc ipocrizia prinţului William care uită că toţi înaintaşii lui, toţi regii Angliei şi Marii Britaniei, şi, în general, marii conducători ai lumii au fost mari vânători, ucigând de plăcere o mulţime de animale sălbatice. Mi se pare cinic să plângi de mila animalelor sălbatice, când ştii că strămoşii tăi şi-au satisfăcut această poftă de vânat.

2) Iarăşi se aude obsesia elitelor mondiale că am fi prea mulţi oameni pe Pământ şi că, eventual, ar mai trebui să mai reducem numărul de locuitori. Dar, într-un articol din “New Scientist” se spune că, având resursele actuale, Pământul ar putea hrăni şi 9 miliarde de oameni (nu 7 miliarde şi ceva câţi suntem acum). În plus, până când s-ar atinge această valoare (în 2050, conform specialiştilor) s-ar putea investi sume imense în agricultură şi în industria alimentară. De exemplu, printr-un proiect ambiţios şi investiţii de zeci de miliarde de dolari, s-ar putea transforma deşertul Sahara într-un teren fertil din care s-ar putea extrage recolte imense. De ce să investim sume imense în arme şi rachete, pentru a ne omorî între noi, când am putea transforma deşertul Sahara într-o imensă grădină roditoare pentru omenire?”[1]

SURSE

  1. http://www.lovendal.ro/wp52/printul-william-al-marii-britanii-suntem-prea-multi-oameni-pe-aceasta-planeta-si-trebuie-sa-gasim-urgent-o-solutie/
  2. Foto: express.co.uk

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...