• Fără categorie

Producătorul Nurofen a fost amendat cu 6 milioane de dolari, în Australia

Distribuie!

„Producătorul britanic al medicamentului Nurofen a fost amendat cu peste 6 milioane de dolari. Motivul ar fi inducerea în eroare a consumatorilor. Mai exact, deși medicamentul ale mai multe sortimente, prezentate ca fiind destinate pentru dureri diferite, ele sunt de fapt identitce.

Reckitt Benckiser susține că Nurofen tratează dureri diferite, însă cantitatea de ibuprofen găsită în fiecare dintre produsele Nurofene este aceeași, deși prețul diferă. Vineri, 16 decembrie, s-a decis ca producătorul să plătească 6 milioane de dolari, dar și să deconteze plata procesului Comisiei Concurență și Consum a Australiei, cea care a semnalat neregulile medicamentului, potrivit site-ului itv.com.


Gigantul producator de medicamente Reckitt Benckiser a recunoscut că vinde produse identice, împachetate diferit, sub ideea că fiecare tratează câte o durere anume, având prețuri duble faț de pastilele clasice pentru dureri. Potrivit deciziei date de Instanța Supremă, producătorul medicamentului Nurofen a indus în eroare clienții cu pastilele pentru dureri de cap, de spate și de menstruație. Toate conțin același ingredient activ, respectiv 342 de miligrabe de ibuprofen lizinat.

Decizia se referă la Australia, unde problema principală este că Nurofen, precum și alte medicamente, pot fi cumpărate din orice magazin. În România, toate medicamentele OTC, inclusiv Nurofen, pot fi vândute doar în farmacii, sub supravegherea unui farmacist.


Răspunsul global al Nurofen cu privire la decizia Curții Federale a Australiei

„Nurofen Australia a luat la cunoștință decizia pronunțată de Curtea Federală a Australiei. Reamintim că acest caz este unul izolat în Australia și nu se regăsește în alte țări/regiuni în care sunt comercializate medicamentele Nurofen. Medicamentele Nurofen din România sunt disponibile în continuare în farmacii.

Este foarte important de menționat că nu toate analgezicele din gama Nurofen au aceeași formulă. Medicamentele Nurofen au la bază diferite formule pe bază de ibuprofen, unele dintre acestea fiind recomandate pentru o calmare mai rapidă a durerii, pentru un efect mai îndelungat sau pentru calmarea durerilor severe. Medicamentele Nurofen ce sunt destinate tratării diferitelor dureri specifice, comercializate în Australia, conțin ibuprofen lizinat, o formulă unică, specifică Nurofen, ce este absorbită mai rapid decât în cazul altor analgezice Nurofen standard.

Toate medicamentele Nurofen care au același ingredient activ, ambalaj, format și aceeași formulă au acelasi preț recomandat de producător. Mentionam ca aceasta este doar o recomandare, iar farmaciile/ agenții comerciali au libertate deplină în a-și stabili in mod independent prețurile de vânzare.
Context

Gama Nurofen pentru dureri specifice a fost lansată în Australia cu intenția de a ghida pacienții pentru a alege cel mai eficient și potrivit medicament din supermarketuri, acolo unde sfatul farmacistului nu le este accesibil. Formula Nurofen pentru dureri specifice din Australia este diferită de cea a analgezicelor Nurofen standard și are o absorbție mai rapidă decât acestea.

În 2015, Nurofen Australia a admis faptul că modul de prezentare de pe site și de pe ambalaj a medicamentelor Nurofen pentru dureri specifice este posibil să fi indus în eroare pacienții, iar la acel moment Nurofen s-a conformat deciziilor Curții Federale a Australiei, luând imediat măsurile impuse pentru a oferi informații suplimentare pe ambalajele medicamentelor”, se arată într-un comunicat dat presei.”[1]

SURSE

  1. http://www.click.ro/news/lume/producatorul-nurofen-fost-amendat-cu-6-milioane-de-dolari-pentru-ca-si-mintit-cumparatorii
  2. Foto: Royal Society of Chemistry

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...