Profesorul german Hendrik Streeck spune că noul coronavirus Covid-19 nu se răspândeşte atât de uşor precum se crede. Cercetătorul german susţine că măsurile de distanţare socială sunt exagerate. „Nu s-a infectat nimeni la cumpărături sau la coafor”

30 March 2020, North Rhine-Westphalia, Bonn: Professor Hendrik Streeck, Director of the Institute of Virology at the University Hospital in Bonn, is sitting in a laboratory of his institute. North Rhine-Westphalia is conducting a study to find out how the corona crisis can best be overcome. Photo: Federico Gambarini/dpa, Image: 510819327, License: Rights-managed, Restrictions: GERMANY OUT, Model Release: no, Credit line: FEDERICO GAMBARINI / AFP / Profimedia
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„”Nu s-a infectat nimeni la cumpărături sau la coafor” Un cercetător german susţine că măsurile de distanţare socială sunt exagerate. Cum se răspândeşte de fapt coronavirusul

  • Profesorul german Hendrik Streeck spune că noul coronavirus nu se răspândeşte atât de uşor precum se crede.
  • El va conduce un experiment într-un sat german, unde 1000 de oameni infectaţi cu coronavirus vor fi studiaţi.
  • Satul respectiv e considerat „Wuhan-ul Germaniei”, situat la graniţa cu Olanda.

Profesorul Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonnhas, spune că noul coronavirus nu se transmite atât de uşor pe cum am fost avertizaţi.


Cercetările efectuate de profesorul Streeck în una din cele mai afectate zone din Germania arată că noul coronavirus nu a fost găsit pe nicio suprafaţă din casa unei familii infectate.

El a studiat zona Heinsberg, grav afectat de coronavirus, cu 1302 cazuri confirmate şi 32 de decese la o populaţie de 250.000 de locuitori.


Streeck spune că virusul nu a putut fi găsit pe clanţele uşilor sau pe blana animalelor de companie.

„Nu există cazuri dovedite de infecţii la cumpărături sau la coafor. Virusul se răspândeşte în alte locuri: la petrecerile de la Iscghl, cluburile din Berlin sau la meciul de fotbal din Bergamo”, a declarat el la o televiziune germană, potrivit Daily Mail. Medicul a făcut referiri la marile focare din Europa, staţiunea de ski din Tirol care ar fi responsabilă pentru jumătate din infecţiile din ţările nordice sau la mediul de fotbal din Champions League dintre Atalanta Bergamo şi Valencia, disputat cu 45000  de oameni în tribune.

Tot el mai spune că pacientul zero din Germania şi-a infectat doar colegii, nu şi pe alţi oaspeţi ai hotelului în care era cazat.

O echipă de 40 de cercetători vor studia mai atent acum la Heinsberg cum se răspândeşte exact virusul pentru a putea afla cum ajung oamenii să fie infectaţi fără să ştie. În plus, măsurile de distanţare socială care sufocă economia ar putea fi relaxate.


În cazul Heinsberg, autorităţile credeau că focarul epidemiei este graniţa cu Olanda, însă Hendrik Streeck le-a demonstrat că de fapt epidemia a pornit de la un carnaval organizat pe 15 februarie. Zece zile mai târziu, două persoane au ajuns la spital cu probleme respiratorii grave, iar autorităţile au început să impună măsuri de distanţare socială.

Germania raporteaza peste 84.000 de cazuri de COVID-19 şi 1107 persoane decedate.”[1]

SURSE

  1. https://www.mediafax.ro/coronavirus/nu-s-a-infectat-nimeni-la-cumparaturi-sau-la-coafor-un-cercetator-german-sustine-ca-masurile-de-distantare-sociala-sunt-exagerate-cum-se-raspandeste-de-fapt-coronavirusul-19045571
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...