Program spion ascuns descoperit in smartphone-urile din China ! Programul de spionaj se afla localizat in sistemul de operare Star N9500 ! Hacker-ii pot accesa apoi foarte usor telefonul si pot avea acces la inregistrare ambientala audio si video !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Iata unul dintre dezavantajele de a avea telefon smartphone. O fi el „smart” (inteligent), dar inteligenta se pare ca are nu de putine ori, in aceste cazuri, forme cat se poate de negative, dupa cum scrie si site-ul intelnews.org[1]. Un brand popular de smartphone-uri din China, a intrat in atentia oamenilor intrucat s-au descoperit telefoane ce contin programe de tip spy (spion). Telefonul inteligent despre care vorbim se numeste Samsung Galaxy S4. Aceste telefoane Samsung Galaxy S4 sint astfel plagiate ca si model de catre chinezi.

Star N9500

 

Descoperirea programului de spionaj a fost facuta de catre membri companiei G Data Software, din Germania, care are si o filiala in Statele Unite ale Americii. Reprezentatii firmei, care a fost fondata in anul 1985, au declarat ca au descoperit acest software spion, ce se afla ascuns destul de bine, in telefon. Purtatorul de cuvant al G Data Software, Thorsten Urbanski, a declarat reporterilor din Germania, care multi utilizatori care au achizitionat acest tip de telefon au identificat un program „rau intentionat”, asa cum a fost el semnalizat de catre majoritatea programelor antivirus.


Firma de securitate, a declarat ca, sistemul de operare Star N9500 contine aplicatii software ascunde, care ar putea permite unei terte persoane, sa acceseze si sa fure informatii personale ale utilizatorului acelui telefon. Exista, de asemeni si aplicatii secrete, care ar putea permite unui hacker, de a plasa apeluri de telefon sau sa utilizeze microfonul si camera dispozitivului, fara consimtamantul proprietarului. Ce este cu adevarat socant, datele furate au fost trimite catre un server din China. Anchetatorii de la compania G Data Software, au spus ca echipa lor de experti, studiaza deja modul in care functioneaza acest sistem de operare.

Presa din Germania vorbea despre jurnalistii de la Associated Press, care au incercat sa localizeze producatorul de smartphone, dar fara succes. Ei au contactat mai multe societati din provincia de sud a Chinei numita Shenzhen, centru al industriei de telecomunicatii a tarii. Agentia de stiri din Germania, a declarat ca nu poate gasi nicio referire cu privire la producatorul acestor telefoane inteligente. Aceasta nu e prima oara cand o firma germana de securitate descopera program de spionaj ascuns in sistemul de operare al unui smartphone fabricat in China comunista.


In Octombrie 2013, intr-un card de memorie facut in China, comercializat de un furnizor de servicii de telecomunicatii E-plus, a fost identificat un program de spionaj de tip Malware, care ar fi permis hackerilor sa accesez orice telefon si computer unde acesta era introdus.

SURSE

1. http://intelnews.org/2014/06/18/01-1499/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...