Proiect de lege în Irlanda: 5 ani de închisoare pentru răspândirea de „știri false”! Acest proiect de lege înseamnă instaurarea cenzurii, sub pretextul „combaterii știrilor false”!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Proiect de LEGE: 5 ANI DE ÎNCHISOARE pentru răspândirea de „FAKE NEWS” pe internet

Utilizarea boților (bots) pentru influențarea dezbaterilor politice sau a cursului alegerilor va fi pedepsită cu amenzi de până la 10.000 de euro sau pedeapsa cu închisoarea pentru cinci ani, potrivit unei propuneri venite din partea Partidului Republican de la Dublin, scrie The Independent Irlanda.


Noul proiect de lege înaintat de republicanii irlandezi vine să protejeze sistemul electoral al democrațiilor occidentale în contextul supozițiilor potrivit cărora președintele american Donald Trump a fost puternic influențat de entități ruse.

Astfel, va deveni o infracțiune promovarea activă a știrilor false (fake news) pe site-uri precum Facebook și Twitter.


James Lawless, inițiatorul legii, a motivat propunerea prin faptul că „nu trebuie să fim naivi și să ne gândim că Irlanda nu va fi afectată de noua formă hibridă a războiului informațional”.

„E foarte probabil ca aceste conturi inactive să se activeze în viitoarele alegeri, cum s-a întâmplat în Marea Britanie și în SUA”, a mai spus republicanul.  „Botul” va fi definit ca orice program care folosește peste 25 de conturi sau profiluri de internet ca să realizeze anumite sarcini automat.

În plus, vor fi pedepsiți și cei care au cunoștință de asemenea acte și nu aduc la cunoștința acutorităților. Sancțiunile pornesc de la 500 de euro amendă, ajungând până la 10.000 de euro și este prevăzută chiar închisoarea pentru cinci ani în cazurile grave.”[1]

Dupa ce Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale, globalistii SUA-UE au acuzat Rusia, in mod fals, ca s-a implicat in alegerile din SUA. Tot globalistii sunt cei care au creat conceptul de „combatere a stirilor false”, un pretext pentru instaurarea cenzurii. Cei care nu sunt de acord cu globalizarea, casatoriile LGBT, multiculturalismul si corectitudinea politica sunt acuzati ca distribuie „stiri false”. Globalistii au vazut ca oamenii incep sa nu mai aiba incredere in minciunile lor.

Globalistii acuza publicatiile rusesti RT si Sputnik de distribuirea de „stiri false”. Iata ca in Irlanda se creaza un proiect de lege pentru condamnarea la inchisoare a celor care distribuie „stiri false”. Cine decide ca o stire este falsa? Raspuns: Statul. Stirile false distribuite de agentiile de presa globaliste nu vor fi luate in seama. Acest proiect de lege totaliar iti ia dreptul de a te exprima liber si de a critica ideile sustinute de presa globalista si de stat.

SURSE

  1. http://www.b1.ro/stiri/high-tech/proiect-de-lege-5-ani-de-inchisoare-pentru-raspandirea-de-fake-news-pe-internet-206204.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...