Proiecte militare top-secret ale Statelor Unite

Distribuie!

De-a lungul vremii au existat numeroase proiecte americane militare si ale CIA-ului, care s-au desfasurat departe de ochii lumii. Insa, mai multe documente secrete declasificate au dezvaluit astfel de proiecte, facand lumina asupra teoriilor conspiratiilor care s-au tesut in spatele acestora.

Dintre planurile secrete dezvaluite mentionam proiectele ce au vizat construirea unei aeronave neobisnuite, asemanatoare unei farfurii zburatoare, sau faimosul proiect Manhattan de construire a bombelor nucleare, potrivit Live Science.

Proiectul 1794


La sfarsitul anului 2012, US Air Force a declasificat numeroase documente, inclusiv inregistrarile unui program secret, care avea ca scop construirea unei farfurii zburatoare, conceputa pentru a dobori bombardierele sovietice.

Ambitiosul program, numit Proiectul 1794, a fost initiat in anul 1950, cand o echipa de ingineri a fost insarcinata cu realizarea vehicul aerian sub forma de disc, care sa atinga viteze supersonice. Documentele aeronavei dezvaluie faptul ca aceasta trebuia sa ajunga la o viteza maxima de Mach 4 (4.896 kilometri pe ora – n.red.).


Costul estimat al proiectului a fost de 3 milioane de dolari, dar el a fost anulat in decembrie 1961 dupa ce testele efectuate de catre farfuria zburataoare au demonstrat ca aceasta este instabila aerodinamic.

Proiectul Iceworm

In anii ’60, armata SUA s-a angajat intr-o misiune secreta de a construi o baza de lansatoare de rachete sub gheata din Groenlanda. Obiectivul era ca aceste rachete sa poata lovi tinte de pe teritoriul Uniunii Sovietice.

Proiectul Iceworm a demarat si s-a construit o retea de cladiri subterane si tunele. Baza a fost tinuta in secret de catre Danemarca, timp de 7 ani. Programul a fost anulat in anul 1966, iar ramasitele proiectului sunt ingropate sub zapada arctica.

Proiectul MK-ULTRA

In timpul Razboiului Rece, CIA-ul a initiat proiectul MK-ULTRA, un program secret si ilegal de cercetare ce avea ca scop investigarea controlului mintii umane. Cercetatorii au examinat efectele hipnozei, ale agentilor biologici si ale drogurilor pe subiectii umani.

Unii istorici considera ca programul a fost conceput sa dezvolte un sistem de control al mintii umane. In anul 1973, directorul CIA, Richard Helms a dispus ca toate documentele proiectului MK-ULTRA sa fie distruse.

Zona 51

Nicio alta baza secreta nu a atras mai mult teoriile conspiratiilor, precum Zona 51 situata in Nevada. Zona 51 a fost legata de activitati paranormale, sugerandu-se faptul ca ea ascunde extraterestri si OZN-uri.

In iulie 2013, documente declasificate ale CIA-ului au recunoscut in mod oficial existenta Zonei 51 si au confirmat ca baza secreta este utilizata pentru testarea avioanelor de spionaj.

Proiectul Grudge

Proiectul Grudge a fost un program de scurta durata, lansat in anul 1949 pentru a studia existenta OZN-urilor. Criticii proiectului au declarat ca programul era facut pentru demascarea rapoartelor ce priveau OZN-urile si foarte putin pentru cercetarea acestora.

Operatiunea Paperclip

In septembrie 1946, presedintele SUA Harry Truman a autorizat realizarea unui program denumit Operatiunea Paperclip, care avea drept scop atragerea oamenilor de stiinta din Germania nazista in Statele Unite, dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Oficialii Biroului de Servicii Strategice au recrutat oameni de stiinta germani pentru a ajuta America sa se dezvolte, iar cunostintele stiintifice valoroase sa nu ajunga in mainile Uniunii Sovietice.

Proiectul Manhattan

Unul dintre cele mai cunoscute programe secrete de cercetare a fost Proiectul Manhattan, in urma caruia s-au construit primele bombe atomice din lume. El a inceput in anul 1939 si a fost invaluit in secret, astfel incat fizicienii sa investigheze potentialul armelor atomice.

Intre 1942 si 1946, generalul-maior Leslie Groves a condus Proiectul Manhattan. Prima bomba a fost detonata la ora 5:30 pe 16 iulie 1945, in timpul asa-numitul test Trinity de la baza de la Alamogordo.

Explozia a creat o ciuperca nucleara care s-a ridicat pana la inaltimea de 12.200 de metri. Puterea exploziei a fost echivalenta cu mai mult de 15.000 de tone TNT.

La scurt timp, doua bombe atomice au fost aruncate la Hiroshima si Nagasaki in Japonia, ceea ce a dus la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/international/america/proiecte-militare-top-secret-ale-statelor-unite-dezvaluite-1260727
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...