Proiectul „Blue Book” – Cartea Albastră a farfuriilor zburătoare

Distribuie!

În 1948, Forţele Aeriene ale Statelor Unite au început îndosarierea rapoartelor cu privire la OZN-uri într-un dosar Top Secret, numit Project Blue Book (Proiectul Cartea Albastră). O serie de detecţii radar care coincideau cu raporturile de OZN-uri de lângă Aeroportul Naţional din Washington D.C., in iulie 1952, au făcut ca Guvernul Statelor Unite să înfiinţeze o grupă de ingineri, meteorologi, fizicieni şi un astronaut, conduşi de H.P. Roberson, un fizician din Universitatea de Tehnologie din California. Încrederea oamenilor şi a Guvernului a fost câştigată deoarece echipa a fost susţinută de Central Intelligence Agency (CIA) şi a fost clasificată ca secretă, scrie evz.ro.

Unul dintre ultimele rapoarte date publicităţii arată ca 90 la sută din rapoartele de OZN-uri pot fi clasificate ca şi fenomene meteorologice, evenimente astronomice sau ca un avion, o pasăre, baloane sau câteodată fenomene meteorologice ciudate. O a doua grupă care se ocupă de rapoartele OZN a fost organizată în februarie 1966 şi a ajuns la aproximativ aceeaşi concluzie ca şi predecesoarea ei.

Blue Book Proiect

Cu toate acestea, unele observaţii au ramas inexplicabile. În mijlocul anilor 60, o echipă formată din oameni de ştiinţă şi ingineri, dintre care s-au remarcat meteorologul James E. McDonald, de la Universitatea din Arizona, şi cercetătorul J. Allen Hynek, de la Universitatea Northwestern, a ajuns la concluzia că un procentaj scăzut din rapoartele OZN credibile au indicat prezenţa unor vizitatori extratereştri.

SURSE


  1. http://www.realitatea.net/ce-con-ine-cartea-albastra-a-farfuriilor-zburatoare_1067784.html

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...