Proiectul CIA de control al minții MK-Ultra (1953-1973)

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Între 1953 și 1973, Agentia Centrala de Informatii (CIA) a derulat un program cunoscut drept Project MKUltra, destinat să controleze mințile subiecților, potrivit Smithsonian. Testele au implicat drogarea oamenilor cu substanțe halucinogene, în speță LSD, atunci când nu se așteptau. Subiecții erau supuși și altor tehnici, dintre care terapie prin șoc, hipnoză și tehnici de izolare și de persuasiune subliminală. Cele mai periculoase experimente erau păstrate pentru pacienții bolnavi de cancer.

Psihiatrul scoțian Donald Ewen Cameron a fost plătit de CIA pentru a conduce experimente MKUltra. El a primit între 1957 și 1964 în jur de 69.000 de dolari (echivalentul a 603.580 de dolari actuali). El a experimentat cu LSD, droguri paralizante și terapie electroconvulsivă setată la o putere mai mare de 30-40 de ori decât era normal.


Experimentele au fost făcute pe pacienții care veneau cu probleme minore, precum anxietate și depresie post-partum. În urma lor, pacienții au suferit de incontinență și amnezie, au uitat cum să vorbească, și-au uitat părinții sau au început să creadă că alte persoane sunt părinții lor.

Scrisoare din 9 iunie 1953, în care lidera proiectului, Sidney Gottlieb aproba un proiect secundar MKUltra cu LSD.

În anii 70, Senatul SUA a început să investigheze acest program controversat – atunci au ieșit la iveală detaliile pe care le cunoaștem astăzi. Când au început aceste investigații însă, CIA reușise deja să distrugă majoritatea dovezilor care atestau că programul a existat.”[1]


SURSE

  1. https://playtech.ro/2018/teorii-conspiratie-dovedite-adevarate
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
8 motive pentru a bea zilnic un pahar cu suc de varză

Armele chimice, folosite şi de americani. Agentul Orange a făcut ravagii în Vietnam

România, stat polițienesc: Sindicaliștii din poliție vor ca polițiștii să nu mai fie filmați sau fotografiați! Cei care filmează sau fotografiază un polițist riscă să fie amendat cu 10.000 lei! Filmarea și fotografierea polițiștilor trebuie să rămână legală! Filmările și fotografiile cu polițiști care comit abuzuri trebuie postate pe internet pentru a atrage atenția opiniei publice!

Vâlcea are două „Meteore” – sfintele mânăstiri Arnota şi Vârful Romani

Ziua în care OZN-urile au oprit un meci de fotbal. Ce au văzut oamenii pe cer în timpul partidei dintre Fiorentina și Pistoiese din 1954?

Închide