„Proiectul liberal al noii ordini mondiale a eșuat” – reputat senator rus

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Un senator din Camera Superioară a parlamentului rus a declarat că proiectul liberal al unei „noi ordini mondiale” a eșuat, deoarece liberalii au abandonat multe dintre ideile lor iniţiale, iar publicul larg îi detestă.

BUCUREŞTI, 21 aug — Sputnik, Doina Crainic. Valentina Matvienko, senator din Camera Superioară a parlamentului rus, a vorbit, într-un interviu recent pentru revista International Affairs, despre eşecul proiectului liberal al unei noi ordini mondiale.

„Liberalismul, în forma pe care a căpătat-o în Statele Unite, într-o parte considerabilă a Uniunii Europene și în alte ţări occidentale, nu numai că nu prezintă atractivitate pentru o parte substanţială a umanității, dar înspăimântă și este detestat de oameni”, a declarat Matvienko, potrivit RT.

Senatorul a adăugat că liberalismul modern a pierdut multe dintre principiile pe care s-a bazat inițial — printre care umanismul, libertatea de exprimare și toleranța. Ea a argumentat că aceste principii au fost înlocuite cu suprimarea valorilor tradiționale, informațiile veridice au fost înlocuite cu „știrile false”, iar intoleranța faţă de opiniile diferite, mai ales în politică, a crescut.

Matvienko a mai spus că, în timp ce Occidentul liberal îşi pierde poziția, omenirea a început să cunoască noi centre economice și financiare de putere, precum China, India și Brazilia şi este de aşteptat ca alte ţări din Asia și Africa să ajungă pe o poziţie de putere în viitorul apropiat.

Totuși, senatorul a declarat că UE rămâne unul dintre principalii parteneri economici ai Rusiei și că stabilirea de noi contacte va conduce la restabilirea încrederii și cooperării reciproce.

Nu este prima dată când Matvienko a criticat Occidentul liberal pentru încercarea de a-şi impune ideologia asupra comunității globale. Acum aproximativ un an, aceasta a declarat într-un interviu că numeroase conflicte din întreaga lume au fost cauzate în principal de ingerința unor ţări occidentale în afacerile interne ale altor state.

De asemenea, ea a descris „exportul de democrație” realizat de SUA ca fiind o încercare deghizată a ţării de a-și menține poziția dominantă în lume, ceea ce poate conduce doar la haos, război și dezastre pentru alte națiuni. Matvienko a mai spus că democrația nu se limitează la nişte principii teoretice, ci ea trebuie să se refere la voința cetățenilor unor țări individuale.”[1]

SURSE


  1. https://ro.sputnik.md/Rusia/20180821/21354701/proiect-liberal-noua-ordine-mondiala.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...