Proiectul Montauk: Călătoria în timp și teleportarea

Distribuie!

„Proiectul Montauk a fost, se pare, o serie de experimente facute de guvernul Statelor Unite la Camp Hero sau Montauk Air Force Station, din orasul Montauk, Long Island, avand ca scop dezvoltarea unor tehnnologii exotice cum ar fi calatoria in timp si teleportarea.

Teoriile conspirationiste despre proiectul Montauk au circulat de la inceputul anilor 1980. Potrivit astrofizicianului si cercetatorului in domeniul OZN-urilor, Jacques Vallee, povestile despre experimente au inceput cu relatarea unei intamplari ale lui Preston Nichols, care pretindea ca a recuperat amintiri suprimate ale propriei sale implicari.


Nu exista nici o versiune clara a evenimentelor care s-ar fi petrecut acolo, dar cele mai comune relatari descriu Montauk ca o prelungire a experimentului Philadelphia, care ar fi avut loc in 1943. Cercetatorii care au supravietuit experimentului s-au intalnit intre anii 1952-1953 cu scopul de a dezvolta “scutul electromagnetic” care a facut ca nava USS Eldridge sa dispara atat de pe radar, cat si in realitate.

Propunerile initiale ar fi fost respinse de Congresul american pentru ca implicau pericole prea mari. Cercetatorii au ocolit Congresul si au apelat direct la Departamentul de Aparare dupa ce acestia au primit asigurari ca se va dezvolta si o arma capabila sa declanseze simptome psihotice instantanee. Teoria conspiratiei spune ca fondurile au provenit in mare parte din aurul nazist capturat de soldatii americani la granita Elvetiei cu Franta.


Incepand de aici teoriile devin din ce in ce mai complicate si mentioneaza o serie de amanunte care le fac mai putin credibile. Pe de alta parte, putine teorii ale conspiratiei par sa atinga adevarul.

1. Pe data de 12 august 1983, in cadrul proiectului de la Camp Hero, in care se incerca dezvoltarea unei tehnologii de calatorii in timp, s-a realizat o punte de legatura cu proiectul original din 1943, Project Rainbow. USS Eldridge a fost transportat in timp, iar doi barbati, Al Bielek si Duncan Cameron au declarat ca au sarit de pe nava in timpul cand aceasta se afla in hiperspatiu si au ajuns, in cele din urma, in Camp Hero, in anul 1983. Cei doi au pretins ca l-au intalnit pe John von Neumann, un fizician si mathematician faimos care a murit insa in 1957. John Von Neumann ar fi lucrat la experimentul Philadelphia, dar Statele Unite au negat acest lucru.

2. Un portal in timp a fost creat, care permite oamenilor de stiinta sa calatoreasca oricand si oriunde. A fost construit un tunel al timpului, acestea fiind folosit pentru a explora Marte si pentru a vizita martienii care au trait acolo in urma cu un miliard de ani.

3. Poate cea mai importanta relatare vine de la Enrico Checov, un disident ruso-spaniol, care a spus in 1988 ca a observat, cu ajutorul satelitilor din Uniunea Sovietica, o anomalie in spatiu chiar pe locul bazei militare, spunand clar ca era vorba de experimente care implicau teleportare si calatorii in timp.

Baza militara de la Montauk a ramas in functiune pana la sfarsitul anilor 1980. Din 2002, a fost deschisa publicului sub numele Camp Hero State Park. Exista planuri pentru un muzeu cu exponate care reflecta Razboiul Rece, fapt care a alimentat si mai mult zvonurile.

Dan Bota”[1]

SURSE

  1. https://www.infobrasov.net/calatoria-in-timp-si-teleportarea
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...