Proiectul Solar-Jet – primul combustibil "solar" a fost creat cu succes pentru alimentarea aeronavelor! Ne indreptam cu pasi repezi catre energia libera!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Iata ca drumul umanitatii catre energia libera a mai depasit inca un pas, iar asta inseamna foarte mult. Cati dintre oameni ar fi considerat real acest tip de combustibil, daca le-as fi spus acum cativa ani ? Mi s-ar fi spus ca “e fantezie”, dar iata, cum ne-am obisnuit, realitatea bate orice fel de fantezie. De pe site-ul de stiri al yahoo.com, aflam despre acest proiect, care inca e in faza experimentala:

Proiectul Solar -Jet

“Un proiect de cercetare, finanțat de UE, a dus la obținerea, în premieră la nivel mondial, a unui combustibil „solar” pentru aeronave, pe bază de apă și dioxid de carbon (CO2).

Cercetătorii au realizat pentru prima dată întregul lanț de producție a kerosenului regenerabil, utilizând lumina concentrată ca sursă de energie cu temperatură înaltă. Proiectul, denumit Solar-Jet, se află încă în faza experimentală.

Astfel, în condiții de laborator, cu ajutorul luminii solare simulate, s-a obținut un pahar de combustibil. Cu toate acestea, având în vedere rezultatele obținute, se poate spera că, în viitor, toți combustibilii lichizi pe bază de hidrocarburi ar putea fi produși din lumină solară, dioxid de carbon și apă.

„Prin această tehnologie, am putea obține cândva un combustibil mai curat și ușor de produs pentru aeronave, autovehicule și alte mijloace de transport. Astfel, securitatea energetică ar putea spori considerabil, iar unul dintre principalele gaze cu efect de seră responsabile pentru încălzirea globală ar putea fi transformat într-o resursă utilă”, a afirmat comisarul european pentru cercetare, inovare și știință, Máire Geoghegan-Quinn, prin intermediul unui comunicat.

Deși producerea gazului de sinteză cu ajutorul radiației solare concentrate se află încă într-un stadiu incipient de dezvoltare, transformarea gazului de sinteză în kerosen este deja utilizată la scară mondială de mai multe companii, inclusiv de Shell.

Combinarea celor două abordări ar putea permite o aprovizionare sigură, sustenabilă și adaptabilă cu combustibil pentru aeronave, dar și cu motorină și cu benzină, sau chiar cu materiale plastice. Combustibilii obținuți prin metoda „Fischer-Tropsch” sunt deja certificați și pot fi utilizați de vehiculele și de aeronavele existente fără a fi necesare modificări ale motoarelor acestora sau ale infrastructurii de combustibil.

Proiectul Solar-Jet, cu o durată de patru ani, a fost lansat în iunie 2011 și este finanțat de UE cu 2,2 milioane euro, din cel de-al șaptelea program-cadru pentru cercetare și dezvoltare tehnologică (PC 7).”[1]

Sa nu uitam nici de faptul ca s-a reusit crearea petrolului din aer, o stire pe care am publicat-o pe acest site, inca din data de 12 octombrie 2012. Mai multe despre ea puteti sa cititi aici -> http://www.fara-secrete.ro/inginerii-britanici-au-produs-petrol-din-aer-dovada-ca-teoria-abiogena-ruso-ucrainiana-este-adevarata.


SURSE

1. https://ro.stiri.yahoo.com/a-fost-inventat-combustibilul–solar–pentru-aeronave-135052375.html


Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

OZN-urile naziste, denumite în germană Haunebu, sunt cunoscute de aviația militară ca avioane avansate sau nave spațiale, care ar fi fost dezvoltate de inginerii și savanții naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial
CIA și unitățile ofensive de paranormali care să ucidă de la distanţă sau să implanteze gânduri sinucigaşe în minţile ţintelor umane care trebuiau lichidate fără intervenţii militare
Pământul este într-o continuă schimbare! Timpul se comprimă
Al treilea ochi: Civilizațiile antice știau de existența glandei pineale și îi cunoșteau importanța deosebită. Glanda pineală a fost văzută mult timp drept portalul care face legătura între lumea fizică și spirituală, cele două planuri în care trăim concomitent cu toții
Vidul nu este un gol, ci este plin de energie uriaşă
Studiu: Beneficiile meditației asupra creierului
De fiecare dată când trăim intens o dorinţă, noi devenim un oscilator, emiţând anumite vibraţii. Motiv pentru care atragem prin rezonanţă condiţiile favorabile împlinirii ei
Un om cu spirit înalt emană în jurul său gânduri benefice, care sunt preluate prin rezonanţă de minţile multora, fără ca ei să conştientizeze acest transfer
Lacrimile fiinţelor umane sunt diferite în funcţie de motivul pentru care plâng
Munți giganți descoperiți în interiorul Pământului
Cercetătorii turci au convertit ADN-ul uman în muzică
Fiinţa umană îşi poate controla stările psiho-mentale controlându-şi undele cerebrale
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...