Propaganda SUA și UE fabrică știri false cu privire la situația din Siria

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Iată de ce ar trebui verificate veridicitatea ştirilor care prezintă situaţia „copiiilor răniţi” din Siria.

Poliţia egipteană a oprit propagarea unei asttfel de informaţii false chiar pe „platoul de filmare”, înainte ca aceasta să devină virală pe reţelele sociale.


Aşadar, poliţiştii egipteni au reţinut un bărbat pentru trucarea unor fotografii cu copii răniţi, materiale care urmau să fie „urcate” pe Internet şi care erau regizate în aşa fel încât să pară că sunt din oraşul sirian Alep, anunţă Ministerul de Interne egiptean.

„Echipa de filmare, care includea un asistent al regizorului, dar şi părinţii copilei din imagini, a fost arestată de poliţiştii din Port Said”, se arată în comunicatul oficial de la Cairo.


Potrivit acestei surse, poliţiştii au urmărit întregul proces de filmare, care se derula pe ruinele unei construcţii demolate din cauza lipsei de autorizaţii de construcţie-

O fetiţă era îmbrăcată într-o rochiţă albă, cu pete roşii, ce păreau a fi de sânge, dar care defapt erau de vopsea roşie vopsea. Ea ţinea în braţe un ursuleţ de pluş şi avea o mână bandajată, neavând vreo rană.

William Casey - Dezinformarea CIA

Poliţiştii, care patrulau întâmplător prin zonă l-au arestat ulterior pe regizor. Acesta a recunoscut că realiza un material de propagandă. Părinţii copilei au fost eliberaţi şi vor fi cercetaţi în stare de libertate, transmite Sputnik.”[1]

SURSE

  1. http://www.stiripesurse.ro/cum-se-fabrica-stirile-false-despre-alep-politistii-egipteni-i-au-prins-in-flagrant-video_1170153.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...