Propulsie cu apă: A fost creat un micro-motor care arde hidrogen şi oxigen

A picture taken on March 20, 2013 in Marseille, southern France, shows a drop of water that reflected a map of the earth. World Water Day is held annually on 22 March to draw attention on the importance of freshwater and advocating for the sustainable management of freshwater ressources. An international day to celebrate freshwater was recommended by the 1992 United Nations Conference on Environment and Development (UNCED). AFP PHOTO / GERARD JULIEN (Photo credit should read GERARD JULIEN/AFP/Getty Images)
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Micro-motorul a fost construit de către cercetătorii din Olanda, Rusia şi Germania. Generează un curent alternativ care divide moleculele de apă în hidrogen şi oxigen şi care, atunci când se amestecă ard spontan.

Dimensiunea acestuia este de 100x100x5 micrometri. A fost dezvoltat de un grup de cercetători de la Universitatea din Twente în Olanda, de la Academia Rusă de Ştiinţe şi de la Universitatea din Freiburg, Germania. Acest motor este compus din straturi de membrană polimerică de 530 micrometri grosime şi utilizează electrozi care generează un curent alternativ care divide moleculele de apă în hidrogen şi oxigen şi care, atunci când se amestecă, ard spontan. Studiul a fost publicat în Scientific Reports.


Datorită acestei abordări, se creează o putere care are un efect asemănător cu cel al unui piston. Conform celor explicate de cercetători, nu a fost încă clarificat mecanismul de combustie, care, potrivit unor teorii, nu ar trebui nici măcar să fie posibil să apară. Cu toate acestea, potrivit oamenilor de ştiinţă arderea ar fi permisă în nanobule tranzitorii cu un diametru mai mic de 200 de nanometri care se formează în fracţiuni de secundă în „camera” în care are loc întâlnirea dintre hidrogen şi oxigen, împiedicând disiparea căldurii.”[1]

SURSE


  1. http://epochtimes-romania.com/news/a-fost-creat-un-micro-motor-care-arde-hidrogen-si-oxigen—214834
  2. Foto: Gerard Julien / AFP / Getty Images

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...