• Fără categorie

Propunere ademenitoare: UE va da bani pentru fiecare imigrant. Despre ce sumă e vorba

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Comisia Europeană va propune statelor membre ale UE ajutoare financiare în schimbul acceptării imigranților. Cât costă fiecare migrant.

BUCUREȘTI, 24 iul — Sputnik. Autoritățile europene examinează posibilitatea acordării unui ajutor financiar statelor în cadrul realizării concepției “centrelor de control” de primire a migranților și a platformelor regionale de debarcare. Suma ajutorului ar putea reprezenta câte 6 mii euro de persoană, a anunțat marți serviciul de presă al Comisiei Europene (CE).

Potrivit CE, programul presupune o susținere financiară deplină a statelor membre în vederea acoperirii cheltuielilor operative pentru infrastructură, precum și o susținere financiară a statelor-membre care vor accepta relocarea migranților (câte 6 mii de euro de persoană).


Măsurile financiare sunt prevăzute și de concepția platformelor regionale de debarcare a migranților salvați în mare, în regiunea mediterăneană.

UE este gata să ofere o susținere financiară și operativă pentru debarcare și după debarcare, precum și pentru control asupra frontierelor, prin oferirea echipamentelor, instructaj și alte forme de susținere, se spune în comunicat.


Comisia Europeană asigură că aceste centre nu vor deveni “tabere” cu un regim de “detenție”.

“Acordurile regionale de debarcare presupun oferirea unui set de proceduri stabilite și a regulilor de asigurare a unei debarcări orgnizate și sigure, precum și prelucrarea datelor după debarcare în condițiile respectării a legislației internaționale și a drepturilor omului”, a declarat CE, subliniind că posibilitarea relocării nu vor fi accesibile tuturor persoanelor sosite pe țărm, care au nevoie de o protecție internațională, în același timp „punctele de primire urmează să fie create la o distanță cât mai mare de punctele de ieșire ilegală”.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20180724/20765600/ue-bani-migranti.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Studiul Gatti-Montanari despre vaccinurile contaminate cu nanoparticule

“Ceața Albastră” din Munții Buzăului – dispariții și teleportari

Obligația de a purta o mască în spațiile în aer liber încalcă articolul 8 CEDO, a decis o instanță din Franța

Wikileaks: Mesajul secret trimis de fostul ambasador al SUA, Mark Gitenstein, după referendumul din 2012, atunci când SUA și UE au sfidat voința majorității cetățenilor români

Comori seculare descoperite în Bihor. Arginții Voievodului Menumorut, scoși la lumină la Almaşu Mic

Închide