Proteste anti Putin la Moscova și în alte zeci de orașe. Peste 1.000 de manifestanți au fost arestați

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Proteste de amploare la Moscova și în alte zeci de orașe din Rusia, anti Putin. Forțele de ordine au arestat peste o mie de manifestanți. Protestul de la Moscova s-a desfășurat în Piața Pușkin, în același loc ca și festivitatea de Ziua Rusiei, care marchează proclamarea independenței în 1990, înainte de destrămarea oficială a URSS.

Peste o mie de protestatari, printre care și opozantul principal al Kremlinului, Alexei Navalnîi, au fost reținuți în timpul manifestațiilor desfășurate luni în peste o sută de orașe din Rusia, împotriva președintelui Vladimir Putin și a corupției elitelor, transmit agențiile internaționale de presă.


Manifestațiile au fost organizate de susținători ai lui Navalnîi, care a fost reținut sub arest la domiciliu luni dimineață, înainte de a se putea alătura protestatarilor la Moscova. Navalnîi a fost și organizatorul protestelor din martie, când mii de protestatari au ieșit pe străzile din Rusia, aceasta fiind cea mai mare demonstrație împotriva regimului de la Kremlin din 2012 până atunci, notează Reuters.

Până în prezent, sondajele de opinie îl consideră ca favorit la următoarele alegeri prezidențiale pe actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin. Totuși, protestele de luni vor demonstra dacă Alexei Navalnîi poate reprezenta un contracandidat serios pentru acesta la viitorul scrutin electoral.


Manifestanți au fost reținuți în zeci de alte orașe, de la Vladivostok, în Extremul Orient rus, până la Kaliningrad, în vestul țării, și de la Norisk (nord) până la Soci (sud), potrivit asociației de monitorizare anticorupție OVD-Info. Aceasta a contabilizat provizoriu pentru AFP cel puțin 600 de persoane reținute la Moscova și 300 de Sankt-Petersburg, scrie Agerpres.

Potrivit Ministerului de Interne, 500 de persoane au fost reținute la o demonstrație anti-Kremlin care a avut loc la Sankt-Petersburg. La protest, care nu a fost autorizat, au luat parte în jur de 3.500 de persoane, indică același comunicat, citat de Reuters.

Poliția a format mai multe cordoane în încercarea de a dispersa mulțimea, recurgând la bastoane de cauciuc și reținându-i pe protestatarii care s-au opus. Miile de manifestanți au strigat slogane precum „Rusia fără Putin!”, „Putin e un hoț!” și „Libertate pentru Navalnîi!”.

„Putin se află la putere de 17 ani și nu are de gând să plece. A uzurpat puterea, există o lipsă totală de societate civilă, tribunalele nu funcționează, corupția s-a transformat în sistem”, a denunțat Aleksandr Tiurin, în timpul manifestației care a reunit mai multe mii de persoane pe strada Tverskaia.”[1]

Aceste proteste impotriva lui Vladimir Putin sunt orchestrate de catre globalisti in frunte cu George Soros. Vladimir Putin este un opozant al Noii Ordini Mondiale.

Video

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/externe/Proteste-anti-Putin-la-Moscova-si-in-alte-zeci-de-orase.-Peste-1.000-de-manifestanti-au-fost-arestati-143920
  2. Foto: activenews.ro
  3. Video: YouTube
  4. Video: RT
  5. Video: YouTube

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...