Proteste anti Putin la Moscova și în alte zeci de orașe. Peste 1.000 de manifestanți au fost arestați

Distribuie!by “Proteste de amploare la Moscova și în alte zeci de orașe din Rusia, anti Putin. Forțele de ordine au arestat peste o mie de manifestanți. Protestul de la Moscova s-a desfășurat în Piața Pușkin, în același loc ca și festivitatea de Ziua Rusiei, care marchează proclamarea independenței în 1990, […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Proteste de amploare la Moscova și în alte zeci de orașe din Rusia, anti Putin. Forțele de ordine au arestat peste o mie de manifestanți. Protestul de la Moscova s-a desfășurat în Piața Pușkin, în același loc ca și festivitatea de Ziua Rusiei, care marchează proclamarea independenței în 1990, înainte de destrămarea oficială a URSS.

Peste o mie de protestatari, printre care și opozantul principal al Kremlinului, Alexei Navalnîi, au fost reținuți în timpul manifestațiilor desfășurate luni în peste o sută de orașe din Rusia, împotriva președintelui Vladimir Putin și a corupției elitelor, transmit agențiile internaționale de presă.


Manifestațiile au fost organizate de susținători ai lui Navalnîi, care a fost reținut sub arest la domiciliu luni dimineață, înainte de a se putea alătura protestatarilor la Moscova. Navalnîi a fost și organizatorul protestelor din martie, când mii de protestatari au ieșit pe străzile din Rusia, aceasta fiind cea mai mare demonstrație împotriva regimului de la Kremlin din 2012 până atunci, notează Reuters.

Până în prezent, sondajele de opinie îl consideră ca favorit la următoarele alegeri prezidențiale pe actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin. Totuși, protestele de luni vor demonstra dacă Alexei Navalnîi poate reprezenta un contracandidat serios pentru acesta la viitorul scrutin electoral.


Manifestanți au fost reținuți în zeci de alte orașe, de la Vladivostok, în Extremul Orient rus, până la Kaliningrad, în vestul țării, și de la Norisk (nord) până la Soci (sud), potrivit asociației de monitorizare anticorupție OVD-Info. Aceasta a contabilizat provizoriu pentru AFP cel puțin 600 de persoane reținute la Moscova și 300 de Sankt-Petersburg, scrie Agerpres.

Potrivit Ministerului de Interne, 500 de persoane au fost reținute la o demonstrație anti-Kremlin care a avut loc la Sankt-Petersburg. La protest, care nu a fost autorizat, au luat parte în jur de 3.500 de persoane, indică același comunicat, citat de Reuters.

Poliția a format mai multe cordoane în încercarea de a dispersa mulțimea, recurgând la bastoane de cauciuc și reținându-i pe protestatarii care s-au opus. Miile de manifestanți au strigat slogane precum „Rusia fără Putin!”, „Putin e un hoț!” și „Libertate pentru Navalnîi!”.

„Putin se află la putere de 17 ani și nu are de gând să plece. A uzurpat puterea, există o lipsă totală de societate civilă, tribunalele nu funcționează, corupția s-a transformat în sistem”, a denunțat Aleksandr Tiurin, în timpul manifestației care a reunit mai multe mii de persoane pe strada Tverskaia.”[1]

Aceste proteste impotriva lui Vladimir Putin sunt orchestrate de catre globalisti in frunte cu George Soros. Vladimir Putin este un opozant al Noii Ordini Mondiale.

Video

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/externe/Proteste-anti-Putin-la-Moscova-si-in-alte-zeci-de-orase.-Peste-1.000-de-manifestanti-au-fost-arestati-143920
  2. Foto: activenews.ro
  3. Video: YouTube
  4. Video: RT
  5. Video: YouTube

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Francezii, dupa atentatele din Franta acuza SUA ca sponsorizeaza terorismul de peste 30 de ani
Putin la NBC: "SUA intervin în procesul politic peste tot în lume"
Libertatea de exprimare, oprimată în Franța din cauza migranților? Un primar a fost trimis în fața justiției după ce a spus că „populația albă creștină este înlocuită de cea musulmană”
Cum a ajuns cuvântul „Familie" să declanșeze isterie în rândul angajaților Google: „Este ofensator, nepotrivit, homofob și greșit”
Un fost agent CIA dezvăluie: "SUA au creat ISIS pentru a-l elimina pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad!"
Premierul Ungariei, Viktor Orban", declarație împotriva globaliștilor: "Nu există un singur popor european, ci doar popoare europene"
ONG-iștii lui George Soros nu pot schimba alegerile democratice făcute de majoritatea oamenilor
Americanii, care au venit în România să facă blindate, au probleme în Danemarca: Firma implicată în mai multe scandaluri de corupție a organizat la București o conferință... anticorupție. Afacerea a fost pusă la cale pe când Mihai Tudose era ministrul economiei
F.T.B. Clavel - Istoria francmasoneriei
Fotografii din perioada erei de tortură a lui Bush au fost făcute publice de Pentagon
Guvernul SUA folosește un sistem secret numit Scrisori de Securitate Națională (National Security Letters – NSL), care sunt emise de către FBI pentru a avea astfel acces la zeci de mii de înregistrări de diferite tipuri
Bill Gates și David Rockefeller susțin public reducerea populației planetei prin vaccinuri
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro