Puterea meditației în procesul de vindecare

by “In ultimii ani, oamenii de stiinta au analizat tot mai mult legatura dintre meditatie si autovindecare. Multe dintre studiile facute au dovedit ca exista o stransa legatura intre vindecare si practicarea meditatiei. Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la medici si sa practicam meditatia pentru a ne vindeca, ci ca […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“In ultimii ani, oamenii de stiinta au analizat tot mai mult legatura dintre meditatie si autovindecare. Multe dintre studiile facute au dovedit ca exista o stransa legatura intre vindecare si practicarea meditatiei. Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la medici si sa practicam meditatia pentru a ne vindeca, ci ca putem sa folosim aceasta practica pentru a accelera procesul de vindecare.

Ce rol are meditatia in procesul de vindecare


In primul rand, in timpul vindecarii, meditatia ajuta individul sporindu-i toleranta la durere si emotiile negative produse de boala.

Mai mult decat atat, potrivit unui studiu, meditatia linisteste mintea si corpul, reducand astfel simptomele bolii precum durerea, anxieatea, depresia ori stresul.


Un alt studiu a scos la iveala faptul ca meditatia intareste sistemul imunitar daca este practicata in mod regulat.

Practicand meditatia, individul invata sa accepte suferinta ca facand parte din viata si astfel reuseste sa o accepte mai usor.

Potrivit invataturilor budiste, suferinta fizica, adica boala, apare din cauza “agatarii” de propriul ego, caruia ii oferim mai multa atentie decat ar trebui.

In cartea “Alchimia Emotiilor: cum mintea poate vindeca inima”, autorii explica: “pacientii acorda foarte mare atentie durerii si bolii si ii ofera astfel acesteia o intensitate care nu face altceva decat sa agraveze problema.” Astfel, simptomele devin mai intense, iar gandurile alimenteaza afectiunea.

Meditatia ne ajuta sa ne constientizam trairile si simptomele si sa ne folosim puterea gandurilor pentru autovindecare, nu pentru a ne sabota.”[1]

SURSE

  1. https://www.yogasat.ro/puterea-meditatiei-procesul-de-vindecare
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro