Puterile europene au convenit ca identificarea potenţialilor azilanţi să aibă loc în Ciad şi Niger

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Liderii Franţei, Germaniei, Italiei şi Spaniei au căzut de acord ca procesul de identificare a potenţialelor solicitanţi de azil din ţările africane să se desfăşoare în Niger şi Ciad, informează site-ul postului France 24.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, Paolo Gentiloni, premierul Italiei şi Mariano Rajoy, prim-ministrul Spaniei, s-au reunit la Paris pentru a discuta problema imigraţiei în cadrul unui summit la care au participat şi liderii statelor africane Niger, Ciad şi Libia.


Gazda summitului, Macron a sugerat stabilirea de „zone sigure” în Niger şi Ciad, unde Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) ar urma să proceseze solicitările de azil.

O misiunea comună urmează să fie trimisă în cele două ţări, se afirmă într-un comunicat dat publicităţii după summit.


Liderii celor şapte state reprezentate la summit au declarat că problemele politice din Libia reprezintă principale obstacole în calea soluţionării crizei.

Centrele de evaluare din Niger şi Ciad ar permite iniţierea procesului de acordare a azilului mai aproape de ţările natale ale imigranţilor, scopul fiind acela de a limita valul de imigranţi care încearcă să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa.

 

Peste 2.200 de persoane s-au înecat în primele şapte luni ale anului 2017 în Marea Mediterană, în încercarea de a ajunge din Africa în Europa. Alţi 125.000 de imigranţi au fost salvaţi şi aduşi în ţările din sudul Europei, în special în Italia.”[1]

Romania trebuie sa spuna nu primirii imigrantilor!

SURSE

  1. http://www.napocanews.ro/2017/08/puterile-europene-au-convenit-ca-identificarea-potentialilor-azilanti-sa-aiba-loc-in-ciad-si-niger.html
  2. Foto: napocanews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...