Putin a semnat legea: Nicio Instanta Internationala nu va mai dicta Rusiei

Distribuie!by Presedintele rus Vladimir Putin a semnat marti legea ce prevede ca Rusia are dreptul sa nu aplice deciziile instantelor internationale, in primul rand ale Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), daca ele contravin Constitutiei tarii, informeaza agentia de presa TASS. Legea in cauza, aprobata de Duma de Stat (camera […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat marti legea ce prevede ca Rusia are dreptul sa nu aplice deciziile instantelor internationale, in primul rand ale Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), daca ele contravin Constitutiei tarii, informeaza agentia de presa TASS.

Legea in cauza, aprobata de Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului federal rus) la 2 decembrie si de Consiliul Federatiei (camera superioara) la 9 decembrie, plaseaza autoritatea Curtii Constitutionale ruse deasupra celei a CEDO, organismul judiciar al Consiliului Europei, organizatie paneuropeana din care Rusia face parte din anul 1996. In consecinta, Curtea Constitutionala va decide de aici inainte care din deciziile CEDO pot fi aplicate si care nu.


 Vladimir-Putin-impotriva-Iluminatilor

‘Constitutia Federatiei Ruse este forta juridica suprema si ea are astfel prioritate absoluta’, a subliniat presedintele Comisiei din Duma privind legislatia constitutionala, Vladimir Plighin, unul din autorii initiativei legislative, citat de Agerpres.

Potrivit legii semnate marti de presedintele Putin, Rusia nu ar mai fi obligata sa aplice sentintele CEDO, intre care si cea prin care Moscova ar trebui sa plateasca 1,9 miliarde de euro fostilor actionari ai Iukos, companie petroliera a oligarhului si opozantului fata de Kremlin Mihail Hodorkovski, desfiintata pentru frauda fiscala in 2004.


‘Aceasta lege are scopul sa permita guvernului sa-si apere drepturile, in cazul in care decizia unei organizatii internationale contravine intereselor nationale’, declara la inceputul lunii decembrie pentru AFP deputatul Viaceslav Lisakov, din partidul aflat la putere Rusia Unita.

In schimb, parlamentarul rus Dmitri Gudkov, care a votat impotriva legii, a criticat textul, amintind faptul ca Rusia a semnat in 1996 Conventia Europeana a Drepturilor Omului. ‘In Europa, deputatii se gandesc la cel mai bun mod de a aplica dreptul international, iar aici ne gandim la cum sa-l ocolim’, a afirmat Gudkov.

CEDO a condamnat recent Rusia pentru sistemul sau de interceptare generalizata a comunicatiilor de telefonie mobila, un sistem care, in opinia instantei internationale, risca ‘sa distruga democratia’.

CEDO a omis, in schimb, sa condamne Marea Britanie, care isi permite sa ceara cenzurarea publicatiilor, organizatiilor sau blogurilor, care chipurile “ar sustine extremismul”. Mai mult decat atat, Marea Britanie este “fratele” SUA, despre care Edward Snowden, fostul agent NSA, a demonstrat practicarea spionajului in masa la nivel international.

SURSE

  1. http://www.aktual24.ro/putin-a-semnat-legea-nicio-instanta-internationala-nu-va-mai-dicta-rusiei/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Președintele Serbiei, Tomislav Nikolic: "UE și Germania ne dau ultimatum, ca după asasinatul de la Sarajevo"
NATO nu vrea dezarmarea nucleară
Un medic susține că a creat SIDA în mod intenționat cu scopul de a reduce populația planetei
Dr. Stefan Lanka – Efectele injectării de hidroxid de aluminiu
Avocatul german Reiner Fuellmich și colegii săi afirmă că testele PCR, promovate de Organizația Mondială a Sănătății, de alte organizații și de numeroși alți oficiali din domeniul sănătății, trebuie făcute responsabile pentru izolări și restricții
Franța se îndreaptă spre un război civil? L. Obertone: "Curând, europenii vor fi minoritari în propriile țări"
Vechi jurnaliști de stânga admit că imigrația este un „experiment eșuat” în întreaga Europă
Referendum validat - aproximativ 93% dintre dintre cetatenii Ucrainei au vrut sa ramana langa Rusia! O lovitura teribila data celor din SUA si UE unica in istorie! Nimeni nu a mai reusit sa invinga o astfel de lovitura de stat! Peste 60% dintre americani au declarat ca sint impotriva implicarii SUA in Crimeea!
Stoltenberg: NATO nu va lăsa niciodată Afganistanul „să redevină un sanctuar pentru teroriști”
Putin: Ce garanții sunt că SUA nu vor utiliza din nou arma nucleară?
Coreea de Nord: ”Donald Trump ne-a declarat război”. Răspunsul Casei Albe: ”E absurd”
Un site francez de stânga cere referendum pentru ca heterosexualitatea să fie interzisă: Încurajează „homofobia” și „rasismul”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro