Putin acuză SUA de finanțarea teroriștilor ceceni

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Președintele Rusiei Vladimir Putin a declarat într-un interviu pentru regizorul Oliver Stone că autoritățiile Statelor Unite au susținut financiar și politic teroriștii din Cecenia pe vremea când Rusia avea în regiune o campanie militară.

Mai mult decât atât, autoritățile americane nici nu au ascuns faptul că au acordat un ajutor politic insurgenților ceceni, a declarat Putin în filmul-interviu difuzat pe postul de televiziune Showtime și regizat de Oliver Stone.


„Dacă trebuie să vorbim despre o susținere politică, atunci nu avem nevoie de dovezi. Asta s-a făcut în mod public, deschis. Când despre sprijinul operațional și financiar noi avem toate dovezile, mai mult decât atât, câteva dovezi au fost prezentate colegilor noștri americani„, a subliniat Putin.

Conform spuselor sale, Putin i-a povestit despre această situație omologului american George Bush, ba chiar a numit numele ofițerilor servicilor secrete americane care au participat în regiunea Caucazului.


„Reacția președintelui SUA a fost foarte corectă, foarte negativă. A spus: O să mă ocup de asta!„, a subliniat Putin.

Liderul rus a mai adăugat că Statele Unite folosesc diverse grupări teroriste pentru a destabiliza situația politică internă din Rusia.

„Războiul rece a rămas în trecut, noi avem niște relații clare, transparente cu toată lumea, cu Europa, cu America și desigur, ne bazam pe susținere, dar în loc de asta am văzut cum servicile secrete americane îi sprijină pe teroriști. Și vă voi spune acum, după părerea mea, un lucru important: noi am căpătat o părere fixă cum că partenerii noștri americani vorbesc despre susținerea Rusiei, despre faptul că sunt pregătiți să coopereze, inclusiv în lupta împotriva terorismului, dar de fapt îi folosesc pe acești teroriști pentru a destabiliza situația politică din Rusia”, a încheiat Putin.

Recent Putin a declarat în interviul pentru Oliver Stone să Statele Unite se afla într-o capcană a greșelilor deoarece aceastea cred sincer în faptul că sunt o excepție și că li se permite orice.”[1]

SURSE

  1. http://rusul.ru/putin-acuza-sua-de-finantarea-teroristilor-ceceni/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...