Putin: “UE și SUA au sprijinit lovitura de stat din Ucraina”

Distribuie!by “Putin: UE și SUA au sprijinit lovitura de stat din Ucraina Uniunea Europeană și Statele Unite nu au dorit să se lămurească în legătură cu situația crizei politice din Ucraina și au susținut uzurparea puterii de stat, a declarat președintele Federației Ruse Vladimir Putin în cadrul interviului pentru noul […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Putin: UE și SUA au sprijinit lovitura de stat din Ucraina

Uniunea Europeană și Statele Unite nu au dorit să se lămurească în legătură cu situația crizei politice din Ucraina și au susținut uzurparea puterii de stat, a declarat președintele Federației Ruse Vladimir Putin în cadrul interviului pentru noul film al regizorului american Oliver Stone.


Comentând protestele din Ucraina având în vedere decizia fostului președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici de a efectua niște evaluări suplimentare în legătură cu semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Putin a declarat:

„Da, exact cu asta a început totul. Iar partenerii noștri din Europa și Statele Unite „au încălecat acest cal” al nemulțumirii populației și în loc să se lămurească în legătură cu ceea ce se întâmplă cu adevărat, au sprijinit lovitura de stat.”

Oliver Stone a afirmat că americanii au acordat puțină atenție Ucrainei, însă Putin nu a fost de acord și a subliniat că „CIA a acordat cea mai mare atenție”.


„Trebuie doar să ne uităm la desfășurarea evenimentelor. După ce Ianukovici a declarat că trebuie amânată semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană nimeni nu a stat să-l asculte: Când? De ce? Imediat au început proteste în masă.”, a declarat Putin.

La afirmația lui Oliver Stone conform căruia un rol important pentru evenimentele din Ucraina  l-au jucat Soros și ONG-urile americane, Putin a afirmat: „Da, este adevărat!”

„Știti, eu nu înțeleg mereu logica partenerilor noștri. Câteodată am impresia că ei au nevoie să țină sub control și să impună disciplină la vest, în așa numita tabără atlantică. Pentru asta este nevoie de un dușman extern.”

Lunetiștii de la „Maidan”

Putin a declarat, de asemenea, că este convins de faptul că lunetiștii au fost aduși la Maidan de niște forțe care erau interesate de creșterea tensiunii din țară.

„În primul rând, asta este sigur: Ianukovici nu a dat ordin să fie folosită forța armată împotriva protestatarilor. Și apropo, partenerii occidentali, inclusiv cei americani, m-au rugat să-l influențez pe Ianukovici să nu dea asemenea ordine. Și ne-a fost spus: Vă rugăm foare mult să nu-l lăsați pe Ianukovici să folosească forța armată. Iar noi promitem că vom face tot ce este posibil pentru ca opoziția să elibereze piețele și clădirile administrative. Noi am spus: Bună propunere. Vom lucra împreună. Și după cum știți, președintele Ianukovici nu a folosit forța armată”, a declarat Putin.

Conform afirmațiilor liderului rus, chiar și Ianukovici a declarat că a luat în calcul folosirea forței armate. Întrebat de Oliver Stone cine ar putea fi lunetiștii, Putin a declarat:

„Nu am date în legătură cu cine ar fi concret, dar logica elementară dă niște indicii.”, a declarat șeful statului rus.

Rugat de Stone să comenteze afirmația conform căreia sute de persoane cu pregătire militară au venit la Kiev pentru a lua parte la proteste, Putin a declarat:

„A existat și încă există o informație conform căreia grupuri de luptă s-au antrenat în partea vestică a Ucrainei, a Poloniei și în alte locuri.””[1]

SURSE

  1. http://rusul.ru/ue-si-sua-au-sprijinit-lovitura-de-stat-din-ucraina/
  2. Foto: rusul.ru

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro