Răspunsul românilor pentru Departamentul de Stat al SUA, care a a criticat înscrierea copiilor la ora de religie: “Ocupați-vă puțin și de școlile voastre, că acolo se împușcă elevii și profesorii!”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Departamentul de Stat al SUA critică din nou Biserica Ortodoxă în raportul pe 2015. Americanii își însușesc punctele de vedere ale seculariștilor în ceea ce privește ora de religie. Ce spune documentul despre marea moschee de la București

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a dat publicității raportul pe 2015 privind libertatea religioasă din România, informează siteul state.gov.
Documentul critică, precum în anii trecuți, Guvernul României pentru că nu ar fi restituit toate proprietățile și lăcașele de cult către Biserica Greco-Catolică. De asemenea, Departamentul de Stat menționează criticile reprezentanților unui cult sincretist, Bahai, că prevederile legii cultelor sunt discriminatorii, în sensul în care nu permit recunoașterea oficială ca religie decât unui grup care are minim 0,1% din populație ca aderenți.
Pe lângă menționarea unor incidente privind înmormântările unor greco-catolici din anumite sate, Departamentul de Stat al SUA critică politicienii români care se opun construcției Marii Moschei de la București.
De asemenea, Departamentul de Stat citează “grupuri religioase minoritare” care susțin că Biserica Ortodoxă Română este tratată precum o Biserică Națională, de facto, deși de jure nu are acest statut. Se menționează faptul că unii politicieni și o parte din media echivalează ortodoxia cu identitatea națională.
În ceea ce privește legea 217/2015, mai cunoscută ca și legea anti-legionară, Departamentul de Stat afirmă în raportul său că “extrema dreaptă și organizațiile pro-legionare au criticat” acest act normativ. Despre contestările venite din partea societății civile și a unor intelectuali de marcă, documentul se limitează la a spune că “au existat contestări și din zona mainstream”. Departamentul de Stat citează ONG-ul lui Marco Katz și Institutul “Wiesel”, care au găsit păreri considerate antisemite la televizor și pe internet.
Nici ora de religie nu putea scăpa din vizorul americanilor. Astfel, în document se afirmă că “Media a susținut că numărul mare de copii care s-au scris la ora de religie – peste 90%, se datorează presiunilor și manipulării Bisericii Ortodoxe Române și a directorilor de școli”. În realitate, acest punct de vedere a aparținut numai reprezentanților ONG-ului anti-religios ASUR, punct de vedere promovat în special de Hotnews și de Adevărul.
În final se precizează că oficialii ambasadei SUA au continuat să discute cu oficiali români asupra “ritmului lent” de restituire a proprietăților Bisericii Greco-Catolice, ale supraviețuitorilor Holocaustului și ale etnicilor maghiari din Biserica Romano-Catolică.
Oficialii americani au pledat pentru importanța recunoașterii Holocaustului în țară, de îmbunătățirea educației în ceea ce privește Holocaustului. De asemenea, americanii susțin că se “întâlnesc regulat” cu liderii Bisericii Greco-Catolice pentru a discuta relația dintre aceasta și BOR, precum și cu liderii comunității musulmane și mozaice.  Unul dintre liderii informali ai comunității greco-catolice din România este deținătorul siteului ild.ro, Anca Cernea.
Documentul integral este disponibil aici.“[1]

“Departamentul de Stat al SUA a LĂUDAT ASUR pentru campania de retragere a copiilor de la ora de religie


Departamentul de Stat al SUA, prin Biroul pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă, a lăudat ASUR (Asociaţia Social-Umanistă din România) pentru pentru programul intitulat “Stop îndoctrinării religioase în şcoli!” în România.

În raportul pe 2013 referitor la România al Departamentului de Stat se subliniază, la capitolul “Practici Guvernamentale” despre activitatea ASUR.


“În septembrie, ASUR a reluat o campanie împotriva îndoctrinării religioase pe care o începuse în anii anteriori, pentru a informa părinţii că au dreptul să-şi retragă copiii de la ora de religie. Preşedintele Consiliului Naţional Împotriva Discriminării (CNCD) a declarat că înscrierea “din oficiu” a copiilor la ora de religie împiedică libertatea de conştiinţă”, scriau acum doi ani americanii.

Şi în 2012, americanii au dedicat un paragraf celor de la ASUR. Atunci, cei de la Departamentul de Stat al SUA remarcau eforturile asociaţiei înfiinţate în 2010 de către Attila Nyerges tot la capitolul “Practici guvernamentale”.

Iată ce se specifica în raportul din 2012: “În septembrie, ASUR a îndemnat Ministerul Educaţiei să retragă imediat din şcoli manualele de religie care promovează intoleranţa şi să facă toţi paşii necesari pentru a preveni îndoctrinarea religioasă. Asociaţia şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa includerii conceptelor de “păcat”, “iad” şi “diavol” în manualele de religie pentru şcolile primare. ASUR a criticat, de asemenea, înscrierea din oficiu la orele de religie şi a început o campanie pentru a informa părinţii că au dreptul să-şi retragă copiii de la ora de religie”.

Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă aceste menţiuni, trebuie specificat că raportul este structurat în patru secţiuni, dintre care una se numeşte “În ce măsură respectă guvernul libertatea religioasă”. Această secţiune este împărţită, la rândul ei, în alte două sub-secţiuni: cadrul legal şi practicile guvernamentale.

Practic, incluzând criticile ASUR la capitolul “Practici Guvermantale”, Departamentul de Stat îşi însuşeşte şi susţine aceste observaţii la adresa guvernelor româneşti din acei ani, ca nefiind în concordanţă cu ceea ce înţelege SUA prin libertate religioasă şi de conştiinţă şi cu legislaţia din România.

În ambele rapoarte, din punct de vedere american, cea mai mare problemă în calea libertăţii religioase o constituie activitatea Bisericii Ortodoxe Române.”[2]

“Răspunsul românilor pentru Departamentul de Stat al SUA, care a a criticat înscrierea copiilor la ora de religie: “Ocupați-vă puțin și de școlile voastre, că acolo se împușcă elevii și profesorii!”

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a dat publicității, ieri, raportul privind libertatea religioasă în 2015, în țările lumii. Evident, nici România nu putea scăpa îngrijoraților oficiali americani.

Ca în fiecare din ultimii trei ani, raportul Departamentului de Stat privind libertatea religioasă găsește vinovatul de serviciu în Biserica Ortodoxă Română.

Pentru 2015, oficialii americani au găsit de cuviință să preia acuzele asociațiilor seculariste privind înscrierile a peste 90% dintre elevi la ora de religie.

„Media a susținut că numărul mare de copii care s-au scris la ora de religie – peste 90%, se datorează presiunilor și manipulării Bisericii Ortodoxe Române și a directorilor de școli”, scriu americanii.

Chiar dacă raportul aparține unei instituții a celei mai puternice țări de pe planetă, Asociația Christiana nu se ferește să le răspundă americanilor. Într-un mesaj pentru ActiveNews, cei de la Asociația Christiana transmit Departamentului de Stat al SUA să se ocupe mai bine de propriile din propria țară și să-i lase în pace pe părinții români.

USA-Mason-Flag-Grunge-01

Iată mesajul:

„Dragă Departamentule de Stat al SUA,

De ce ești tu atât de supărat că părinții copiilor din România și-au înscris copiii în procent atât de mare la ora de religie?
Acești părinți români cred că Dumnezeu este Creatorul Universului și al omului, iar tu, pentru că – probabil – nici nu crezi, nici nu înțelegi acest lucru, vrei neapărat să aflăm părerea ta. Dacă privești mai în profunzime fenomenul religios din România ai să-ți dai seama că sentimentele religioase creștin – ortodoxe nu sunt nici periculoase, nici anti-americane.
Am învățat însă la istorie în liceu (aveam un profesor bun), că statele (nu popoarele) puternice sunt întotdeauna foarte preocupate de fericirea altora.
Dragă Departamentule de Stat,
Ocupă-te puțin și de școlile americane, că auzim din când în când pe aici, că acolo se împușcă (mortal deseori) elevii și profesorii.
Dumnezeul creștinilor înscriși la ora de religie să vă binecuvinteze!””[3]

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/stiri-social/Departamentul-de-Stat-al-SUA-critica-din-nou-Biserica-Ortodoxa-in-raportul-pe-2015.-Americanii-isi-insusesc-punctele-de-vedere-ale-secularistilor-in-ceea-ce-priveste-ora-de-religie.-Ce-spune-documentul-despre-marea-moschee-de-la-Bucuresti-135720
  2. http://www.activenews.ro/prima-pagina/Departamentul-de-Stat-al-SUA-a-LAUDAT-ASUR-pentru-campania-de-retragere-a-copiilor-de-la-ora-de-religie-98940
  3. http://www.activenews.ro/stiri-politic/Raspunsul-romanilor-pentru-Departamentul-de-Stat-al-SUA-care-a-a-criticat-inscrierea-copiilor-la-ora-de-religie-Ocupati-va-putin-si-de-scolile-voastre-ca-acolo-se-impusca-elevii-si-profesorii-135757
  4. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

„Generația Pro”, Halloween și Valentine’s Day: Spălarea creierului, pierderea identității naționale, repere culturale importate
Avocat: Protocoale SRI, un act de trădare națională
George Soros, Klaus Iohannis și Noua Securitate - tentativă de lovitură de stat în România
Guvernul Masonic al Romaniei reincepe manipularea oamenilor despre "existenta" gripei porcine AH1N1! In America s-a reinceput manipularea cu aceasta gripa inexistenta, doar pentru a avea pretext de a vaccina oameni! Planul de reducere al populatiei planetei intocmit si confirmat de Bil Gates!
Sun Tzu despre cum se distruge o națiune: "Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, tulbură-le tradițiile, bagă-i în dezbinare, fă-i să se rușineze de ceea ce sunt! Așa nu vei avea nevoie de luptă, căci speriați de ceea ce au devenit, te vor implora pe tine să vii și să-i salvezi de ei înșiși"
Să scăpăm de SUA, NATO, FMI şi UE
Tribunalul din Vaslui a luat o decizie istorica si a decis ca gazele de sist sint ale taranilor si nu ale Guvernului Masonic al Romaniei! Aceasta decizie creaza un precedent periculos pentru mafia masonica! Acum afara cu Chevron din tara!
Guvernul Masonic al Romaniei doreste sa modifice Constitutia Romaniei - Constitutia Romaniei a fost intemeiata de antimasonul Antonie Iorgovan! Antonie Iorgovan a fost asasinat de masonerie dupa atacurile sale impotriva mafiei masonice! In Noua Constitutie ungurii isi vor recapata tinutul secuiesc mult visat prin prisma regionalizarii!
De la Globalizare la Naționalism
SRI este deranjat de ascensiunea naționalismului. SRI despre naționalism, "teoria conspirației", "știri false" și globalizare
Ilie Șerbănescu: „Justiția din România nu descoperă decât corupți și hoți români, dar niciun străin!”
DNA a avut acces direct, fără mandat, la toate datele personale și documentelor notariale ale românilor începând cu 2013
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro
Close
Citește mai multe:
Cazul colonelului SRI (rtg.) Vasile Zărnescu împotriva Institutului Elie Wiesel. Evreii sioniști de la Institutul Elie Wiesel îl vor la închisoare pe colonelul SRI (rtg.) Vasile Zărnescu, după ce acesta a publicat o carte negaționistă. Aceasta este o încălcare a libertății de exprimare!

Cutii din piatră misterioase, gigantice, cântărind 60 de tone fiecare, au fost descoperite în subteranul platoului Gizeh, lângă Marea Piramidă din Egipt

Ucraina va introduce sistemul de control biometric la punctele de frontieră începând cu 1 ianuarie 2018

George Maior și Florian Coldea au fost decorați de către directorul CIA! George Maior și Florian Coldea au fost decorați pentru că susțin Noua Ordine Mondială! SRI-ul nu mai are nici o legătură cu apărarea valorilor naționale, ci este o instituție care susține globalizarea!

O mărturie din Shambala: Nicholas Roerich

Închide