Răspunsul românilor pentru Departamentul de Stat al SUA, care a a criticat înscrierea copiilor la ora de religie: “Ocupați-vă puțin și de școlile voastre, că acolo se împușcă elevii și profesorii!”

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Departamentul de Stat al SUA critică din nou Biserica Ortodoxă în raportul pe 2015. Americanii își însușesc punctele de vedere ale seculariștilor în ceea ce privește ora de religie. Ce spune documentul despre marea moschee de la București

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a dat publicității raportul pe 2015 privind libertatea religioasă din România, informează siteul state.gov.
Documentul critică, precum în anii trecuți, Guvernul României pentru că nu ar fi restituit toate proprietățile și lăcașele de cult către Biserica Greco-Catolică. De asemenea, Departamentul de Stat menționează criticile reprezentanților unui cult sincretist, Bahai, că prevederile legii cultelor sunt discriminatorii, în sensul în care nu permit recunoașterea oficială ca religie decât unui grup care are minim 0,1% din populație ca aderenți.
Pe lângă menționarea unor incidente privind înmormântările unor greco-catolici din anumite sate, Departamentul de Stat al SUA critică politicienii români care se opun construcției Marii Moschei de la București.
De asemenea, Departamentul de Stat citează “grupuri religioase minoritare” care susțin că Biserica Ortodoxă Română este tratată precum o Biserică Națională, de facto, deși de jure nu are acest statut. Se menționează faptul că unii politicieni și o parte din media echivalează ortodoxia cu identitatea națională.
În ceea ce privește legea 217/2015, mai cunoscută ca și legea anti-legionară, Departamentul de Stat afirmă în raportul său că “extrema dreaptă și organizațiile pro-legionare au criticat” acest act normativ. Despre contestările venite din partea societății civile și a unor intelectuali de marcă, documentul se limitează la a spune că “au existat contestări și din zona mainstream”. Departamentul de Stat citează ONG-ul lui Marco Katz și Institutul “Wiesel”, care au găsit păreri considerate antisemite la televizor și pe internet.
Nici ora de religie nu putea scăpa din vizorul americanilor. Astfel, în document se afirmă că “Media a susținut că numărul mare de copii care s-au scris la ora de religie – peste 90%, se datorează presiunilor și manipulării Bisericii Ortodoxe Române și a directorilor de școli”. În realitate, acest punct de vedere a aparținut numai reprezentanților ONG-ului anti-religios ASUR, punct de vedere promovat în special de Hotnews și de Adevărul.
În final se precizează că oficialii ambasadei SUA au continuat să discute cu oficiali români asupra “ritmului lent” de restituire a proprietăților Bisericii Greco-Catolice, ale supraviețuitorilor Holocaustului și ale etnicilor maghiari din Biserica Romano-Catolică.
Oficialii americani au pledat pentru importanța recunoașterii Holocaustului în țară, de îmbunătățirea educației în ceea ce privește Holocaustului. De asemenea, americanii susțin că se “întâlnesc regulat” cu liderii Bisericii Greco-Catolice pentru a discuta relația dintre aceasta și BOR, precum și cu liderii comunității musulmane și mozaice.  Unul dintre liderii informali ai comunității greco-catolice din România este deținătorul siteului ild.ro, Anca Cernea.
Documentul integral este disponibil aici.“[1]

“Departamentul de Stat al SUA a LĂUDAT ASUR pentru campania de retragere a copiilor de la ora de religie


Departamentul de Stat al SUA, prin Biroul pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă, a lăudat ASUR (Asociaţia Social-Umanistă din România) pentru pentru programul intitulat “Stop îndoctrinării religioase în şcoli!” în România.

În raportul pe 2013 referitor la România al Departamentului de Stat se subliniază, la capitolul “Practici Guvernamentale” despre activitatea ASUR.


“În septembrie, ASUR a reluat o campanie împotriva îndoctrinării religioase pe care o începuse în anii anteriori, pentru a informa părinţii că au dreptul să-şi retragă copiii de la ora de religie. Preşedintele Consiliului Naţional Împotriva Discriminării (CNCD) a declarat că înscrierea “din oficiu” a copiilor la ora de religie împiedică libertatea de conştiinţă”, scriau acum doi ani americanii.

Şi în 2012, americanii au dedicat un paragraf celor de la ASUR. Atunci, cei de la Departamentul de Stat al SUA remarcau eforturile asociaţiei înfiinţate în 2010 de către Attila Nyerges tot la capitolul “Practici guvernamentale”.

Iată ce se specifica în raportul din 2012: “În septembrie, ASUR a îndemnat Ministerul Educaţiei să retragă imediat din şcoli manualele de religie care promovează intoleranţa şi să facă toţi paşii necesari pentru a preveni îndoctrinarea religioasă. Asociaţia şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa includerii conceptelor de “păcat”, “iad” şi “diavol” în manualele de religie pentru şcolile primare. ASUR a criticat, de asemenea, înscrierea din oficiu la orele de religie şi a început o campanie pentru a informa părinţii că au dreptul să-şi retragă copiii de la ora de religie”.

Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă aceste menţiuni, trebuie specificat că raportul este structurat în patru secţiuni, dintre care una se numeşte “În ce măsură respectă guvernul libertatea religioasă”. Această secţiune este împărţită, la rândul ei, în alte două sub-secţiuni: cadrul legal şi practicile guvernamentale.

Practic, incluzând criticile ASUR la capitolul “Practici Guvermantale”, Departamentul de Stat îşi însuşeşte şi susţine aceste observaţii la adresa guvernelor româneşti din acei ani, ca nefiind în concordanţă cu ceea ce înţelege SUA prin libertate religioasă şi de conştiinţă şi cu legislaţia din România.

În ambele rapoarte, din punct de vedere american, cea mai mare problemă în calea libertăţii religioase o constituie activitatea Bisericii Ortodoxe Române.”[2]

“Răspunsul românilor pentru Departamentul de Stat al SUA, care a a criticat înscrierea copiilor la ora de religie: “Ocupați-vă puțin și de școlile voastre, că acolo se împușcă elevii și profesorii!”

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a dat publicității, ieri, raportul privind libertatea religioasă în 2015, în țările lumii. Evident, nici România nu putea scăpa îngrijoraților oficiali americani.

Ca în fiecare din ultimii trei ani, raportul Departamentului de Stat privind libertatea religioasă găsește vinovatul de serviciu în Biserica Ortodoxă Română.

Pentru 2015, oficialii americani au găsit de cuviință să preia acuzele asociațiilor seculariste privind înscrierile a peste 90% dintre elevi la ora de religie.

„Media a susținut că numărul mare de copii care s-au scris la ora de religie – peste 90%, se datorează presiunilor și manipulării Bisericii Ortodoxe Române și a directorilor de școli”, scriu americanii.

Chiar dacă raportul aparține unei instituții a celei mai puternice țări de pe planetă, Asociația Christiana nu se ferește să le răspundă americanilor. Într-un mesaj pentru ActiveNews, cei de la Asociația Christiana transmit Departamentului de Stat al SUA să se ocupe mai bine de propriile din propria țară și să-i lase în pace pe părinții români.

USA-Mason-Flag-Grunge-01

Iată mesajul:

„Dragă Departamentule de Stat al SUA,

De ce ești tu atât de supărat că părinții copiilor din România și-au înscris copiii în procent atât de mare la ora de religie?
Acești părinți români cred că Dumnezeu este Creatorul Universului și al omului, iar tu, pentru că – probabil – nici nu crezi, nici nu înțelegi acest lucru, vrei neapărat să aflăm părerea ta. Dacă privești mai în profunzime fenomenul religios din România ai să-ți dai seama că sentimentele religioase creștin – ortodoxe nu sunt nici periculoase, nici anti-americane.
Am învățat însă la istorie în liceu (aveam un profesor bun), că statele (nu popoarele) puternice sunt întotdeauna foarte preocupate de fericirea altora.
Dragă Departamentule de Stat,
Ocupă-te puțin și de școlile americane, că auzim din când în când pe aici, că acolo se împușcă (mortal deseori) elevii și profesorii.
Dumnezeul creștinilor înscriși la ora de religie să vă binecuvinteze!””[3]

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/stiri-social/Departamentul-de-Stat-al-SUA-critica-din-nou-Biserica-Ortodoxa-in-raportul-pe-2015.-Americanii-isi-insusesc-punctele-de-vedere-ale-secularistilor-in-ceea-ce-priveste-ora-de-religie.-Ce-spune-documentul-despre-marea-moschee-de-la-Bucuresti-135720
  2. http://www.activenews.ro/prima-pagina/Departamentul-de-Stat-al-SUA-a-LAUDAT-ASUR-pentru-campania-de-retragere-a-copiilor-de-la-ora-de-religie-98940
  3. http://www.activenews.ro/stiri-politic/Raspunsul-romanilor-pentru-Departamentul-de-Stat-al-SUA-care-a-a-criticat-inscrierea-copiilor-la-ora-de-religie-Ocupati-va-putin-si-de-scolile-voastre-ca-acolo-se-impusca-elevii-si-profesorii-135757
  4. Foto: Internet

Citiți și...

Guvernul Masonic al Romaniei va amenda pe oricine care cumpara case, masini sau terenuri cu banii jos (cash)! Acestia limiteaza platile in numerar de la 10000 lei la 2000 lei! Motivul este acela pentru a face oamenii sa cumpere si sa plateasca in rate pentru a devenii sclavii bancilor!
Document secret care atesta ca SIE a spionat pe teritoriul Romaniei incalcand legea ! SIE a mai incalcat legea cand l-a recrutat pe Ponta in timpul cand era magistrat !
Proteste in toata tara impotriva clasei politice, care a aproape a distrus Romania timp de 25 de ani!
Nu numai că ne-am vândut ţara, căci am și donat-o! Trebuie să ne luăm țara înapoi din mâinile globaliștilor SUA-UE-Soros!
Cum pregătesc think tank-urile lui Soros schimbările politice, invocând contracararea "capturării statului"
Mircea Geoană în The New York Times: "În România, credința pentru globalizare încă supraviețuiește"
Academia Română: "15 martie e ziua în care s-a acceptat unirea Ardealului cu Ungaria. Nu batjocoriți 100 de ani de istorie!"
Transilvania retrocedată nelegal
Lista lui Daniel Dragomir-65: Prima persoană care poate proba binomul SRI-DNA/ Fostul colonel SRI a prezentat noi date despre "încălcări grave ale Constituţiei"
Cenzura stângii: Rețeaua Soros, Google, Facebook și România. Și Google recunoaște
Dr. Cacovean Adrian despre dorința Ministerului Sănătății de a modifica legea transplantului de organe în sensul ca acordul să fie prezumat: "Când ești mort, au murit și organele tale. Dacă iți vor organele, trebuie să fie organe vii! Ca să ia de la tine organe vii, trebuie să te țină viu. Munca secțiilor de reanimare nu se mai îndreaptă astfel să te salveze, ci să te țină viu până te hăcuie de viu, ca să iți ia organele"
O nouă încercare. Nou proiect e autonomie a Ținutului Secuiesc depus la Parlament: "E o chestiune de onoare"
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Intelligence România (DIR)

Departamentul Intelligence România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro
Citește mai multe:
Un cod care poate elibera toată omenirea – Codul lui Moise

William Schiller, arheolog american: “Civilizația s-a născut acolo unde trăiește astăzi poporul român, răspândindu-se apoi atât spre răsărit cât și spre apus, acum 13-15.000 de ani”

De la fuziunea nucleara la rece, la motorul monopolar – energia libera a viitorului !

Tezaurul dacic de aur de la Perșinari, județul Dâmbovița

Insularii din Pacific au în ADN urmele unei rase umane necunoscute

Închide