Războiul psihologic împotriva unei țări

by “Subversiunea ideologică este pusă la cale pe ascuns de servicii specializate din ţări neprietene împotriva unor naţiuni ce sunt declarate ţintă. Războiul psihologic se desfăşoară în zilele noastre folosind mijloace moderne neconvenţionale, unele dintre acestea urmărind în esenţă manipularea conștiinței a unor mari colectivităţi din ţări considerate inamice. Această […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Subversiunea ideologică este pusă la cale pe ascuns de servicii specializate din ţări neprietene împotriva unor naţiuni ce sunt declarate ţintă.

Războiul psihologic se desfăşoară în zilele noastre folosind mijloace moderne neconvenţionale, unele dintre acestea urmărind în esenţă manipularea conștiinței a unor mari colectivităţi din ţări considerate inamice. Această manipulare constituie o parte a unui proces mai larg cunoscut generic sub numele de brainwashing sau spălarea creierelor, care se desfăşoară foarte lent şi este împărţit în patru etape de bază.
Grupurile de oameni care fac obiectul manipulării renunţă, fără să fie constrânși prin recurgerea la forţă, la un set de idei politice, religioase sau atitudini sociale, după ce au fost în prealabil „convinși” să adopte un set nou de idei şi valori, ce sunt opuse celor vechi.
Prima etapă a acestui proces constă în ceea ce este cunoscut sub numele de „demoralizarea naţiunii”. Se întinde pe o perioadă de minimum 15-20 de ani, necesari pentru educarea unei noi generaţii a ţării ce este inamică în spiritul ideologiei ce este dorită de duşman.
Persoanele supuse acţiunilor de disoluţie morală, de propagandă şi subversiune nu sunt capabile să evalueze informaţiile adevărate pe care le receptează, chiar dacă sunt puse în faţa unor documente şi dovezi autentice.
A doua etapă este destabilizarea naţiunii şi durează între 2 şi 5 ani. De această dată sunt luate în vizor aspecte esenţiale ca economia, relaţiile externe, sistemul de apărare al ţării, şi în consecință acțiunile specifice acestei etape pot fi observate fără prea mare dificultate în aceste zone sensibile, apărarea sau economia ţării ţintă.
Următoarea etapăa treia, constă în declanşarea crizei. O ţară poate fi adusă în pragul crizei în circa şase săptămâni, atunci când se urmăreşte schimbarea violentă a puterii în stat şi a economiei sale. După aceasta va urma pentru un timp nedefinit o perioadă de aşa-zisă „normalizare”, o expresie cinică, împrumutată de la propaganda sovietică după invadarea Cehoslovaciei în 1968, când primul secretar al PCUS, tovarăşul Leonid Brejnev, a spus: „Acum situaţia cu fraţii din Cehoslovacia a fost normalizată”.
Ce se petrece în prezent în ţara noastră prezintă toate semnele că aceasta este supusă de mai mult timp unui adevărat război psihologic destabilizator, menit să dezarmeze în plan psihic populaţia şi să-i dinamiteze valorile fundamentale tradiţionale, care constituie baza coeziunii unei naţiuni.
Într-un faimos interviu, locotenent-colonelul Iuri Bezmenov, un fost agent sovietic antrenat de KGB, expert în tehnici de subversiune şi în războiul psihologic, refugiat în Statele Unite, a dezvăluit multe dintre secretele acestui război neconvenţional din umbră, puţin cunoscut publicului larg, dar care are efecte devastatoare pe termen lung asupra naţiunilor considerate drept ţinte.”[1]

SURSE


  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=20440
  2. Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Hackerul român Guccifer: "Americanii sunt înnebuniți după orice chestie legată de Rusia și de ideea că rușii vor invada SUA. E o nebunie... este isterie acum"
George Soros, interviu CBS, 20 decembrie 1998: "Cred că am fost învinuit pentru orice... Dar eu, în principiu, sunt interesat să fac bani. Nu pot și nu imi pasă de consecintele sociale ale acțiunilor mele. Nu mă simt vinovat, pentru că sunt angajat într-o activitate imorală care nu are nici o legatură cu sentimentul de vină"
Vladimir Putin: SUA intenţionează să genereze un conflict militar cu Iranul
Fost agent CIA: "Am mituit partide şi politicieni ca să cultive ura între naţiuni. Scopul nostru fundamental era să vă facem sclavii noştri!"
Controlul minții: Proiectul Monarch - o continuare a proiectului MK-Ultra
Vladimir Putin: „Unele țări pot fi state nesuverane, nu și Rusia”
Legea Amiralității, Dreptul Roman, Vaticanul, Cele Trei Bule Papale - o istorie interzisă
Jurnalist american, discurs antologic împotriva celor care cer bombardarea Siriei: Toate aceste genii ne spun că Assad a ucis copii. Chiar știu ei cu adevărat asta? Ni se spune acum exact aceeași poveste pe care ne-au spus-o în aprilie 2017
Iranul dezminte acuzaţiile formulate de SUA cu privire la existenţa unui arsenal chimic
Viktor Orban îl acuză pe George Soros: "Sprijină imigrația ilegală"
Iluminaţii: Cele 13 familii care alcătuiesc „aristocraţia neagră” a planetei
Coșmarul de mâine: Savanții vor să folosească hormonii pentru a contracara xenofobia
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro