Războiul psihologic împotriva unei țări

by “Subversiunea ideologică este pusă la cale pe ascuns de servicii specializate din ţări neprietene împotriva unor naţiuni ce sunt declarate ţintă. Războiul psihologic se desfăşoară în zilele noastre folosind mijloace moderne neconvenţionale, unele dintre acestea urmărind în esenţă manipularea conștiinței a unor mari colectivităţi din ţări considerate inamice. Această […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Subversiunea ideologică este pusă la cale pe ascuns de servicii specializate din ţări neprietene împotriva unor naţiuni ce sunt declarate ţintă.

Războiul psihologic se desfăşoară în zilele noastre folosind mijloace moderne neconvenţionale, unele dintre acestea urmărind în esenţă manipularea conștiinței a unor mari colectivităţi din ţări considerate inamice. Această manipulare constituie o parte a unui proces mai larg cunoscut generic sub numele de brainwashing sau spălarea creierelor, care se desfăşoară foarte lent şi este împărţit în patru etape de bază.
Grupurile de oameni care fac obiectul manipulării renunţă, fără să fie constrânși prin recurgerea la forţă, la un set de idei politice, religioase sau atitudini sociale, după ce au fost în prealabil „convinși” să adopte un set nou de idei şi valori, ce sunt opuse celor vechi.
Prima etapă a acestui proces constă în ceea ce este cunoscut sub numele de „demoralizarea naţiunii”. Se întinde pe o perioadă de minimum 15-20 de ani, necesari pentru educarea unei noi generaţii a ţării ce este inamică în spiritul ideologiei ce este dorită de duşman.
Persoanele supuse acţiunilor de disoluţie morală, de propagandă şi subversiune nu sunt capabile să evalueze informaţiile adevărate pe care le receptează, chiar dacă sunt puse în faţa unor documente şi dovezi autentice.
A doua etapă este destabilizarea naţiunii şi durează între 2 şi 5 ani. De această dată sunt luate în vizor aspecte esenţiale ca economia, relaţiile externe, sistemul de apărare al ţării, şi în consecință acțiunile specifice acestei etape pot fi observate fără prea mare dificultate în aceste zone sensibile, apărarea sau economia ţării ţintă.
Următoarea etapăa treia, constă în declanşarea crizei. O ţară poate fi adusă în pragul crizei în circa şase săptămâni, atunci când se urmăreşte schimbarea violentă a puterii în stat şi a economiei sale. După aceasta va urma pentru un timp nedefinit o perioadă de aşa-zisă „normalizare”, o expresie cinică, împrumutată de la propaganda sovietică după invadarea Cehoslovaciei în 1968, când primul secretar al PCUS, tovarăşul Leonid Brejnev, a spus: „Acum situaţia cu fraţii din Cehoslovacia a fost normalizată”.
Ce se petrece în prezent în ţara noastră prezintă toate semnele că aceasta este supusă de mai mult timp unui adevărat război psihologic destabilizator, menit să dezarmeze în plan psihic populaţia şi să-i dinamiteze valorile fundamentale tradiţionale, care constituie baza coeziunii unei naţiuni.
Într-un faimos interviu, locotenent-colonelul Iuri Bezmenov, un fost agent sovietic antrenat de KGB, expert în tehnici de subversiune şi în războiul psihologic, refugiat în Statele Unite, a dezvăluit multe dintre secretele acestui război neconvenţional din umbră, puţin cunoscut publicului larg, dar care are efecte devastatoare pe termen lung asupra naţiunilor considerate drept ţinte.”[1]

SURSE


  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=20440
  2. Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Comitetul celor 300 - o societate secretă înființată în anul 1729 de către aristocrația britanică cu scopul de a instaura un Guvern Mondial. Un consiliu internațional ce influențează politicile, comerțul, sistemul bancar, armatele națiunilor și mass-media, în vederea centralizării la nivel global a acestora
Președintele Serbiei, Tomislav Nikolic: "UE și Germania ne dau ultimatum, ca după asasinatul de la Sarajevo"
Directorul CIA, Mike Pompeo, este deranjat de dezvăluirile Wikileaks: "WikiLeaks se comportă ca un serviciu de informații ostil și se exprimă ca un serviciu de informații ostil"
Infiintarea bancii BRICS are legatura cu doborarea avionului din estul Ucrainei ! Banca BRICS este o banca asemanatoare FMI si Bancii Mondiale, care are alta politica financiara ! Acesta e motivul pentru care se incearca invinuirea Rusiei !
Steagul Uniunii Europene şi stelele Madonei - simbolistică ocultă
FBI ar putea "sparge" curând, legal, orice computer din SUA și din lume
Conspiratia TTIP, BIT, CETA si NAFTA: Corporatiile din SUA-UE vor fi deasupra intereselor oamenilor ! Un adevarat paienjenis al Iluminatilor, prin care doresc sa instaureze Noua Ordine Mondiala si Guvernul Mondial !
„Am făcut ce fac teroriştii.“ Un fost spion CIA face dezvăluiri despre misiunile sale
Alternativa III – planul Iluminatilor de a fugi de pe Pamant, tocmai pe Planeta Marte, pentru a scapa de furia oamenilor, in cazul, in care Noua Ordine Mondiala si Globalizarea esueaza !
Cum vrea Uniunea Europeană să ucidă Internetul
De ce tace Uniunea Europeană cu privire la abuzurile jandarmeriei franceze la adresa "vestelor galbene"? Pentru că "vestele galbene" sunt împotriva globaliștilor!
Cum distrug progresiștii Occidentul prin "Cultura Victimizării"? Minoritățile sunt învățate că nu pot fi trase la răspundere pentru nimic
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro