Războiul Rece – dus cu invenţiile românilor

Distribuie!

La începutul anilor ’80 în SUA au apărut o serie de modele experimentale care au atras atenţia prin tehnologiile utilizate. Pentru cei capabili „să citească printre rânduri”, aceste informaţii dădeau mult de înţeles cu privire la ceea ce se făcea în regim secret, bazat pe tehnologia voleţilor aerodepresivi Coandă dar şi pe sistemele de propulsie aerodepresionară inventate şi realizate de Coandă.

Să vedem în continuare o serie de avioane experimentale ame­ ricane realizate în perioada Războiului rece, fiind de altfel şi pre­ zentate public chiar din acea perioadă…


avion submarin avion supersonic romanesc avion supersonic romanesc 2

Este evident că aparatele inventate şi testate experimental de in­ ventatori precum Coandă, Schauberger, Văideanu, erau cu mult su­ perioare acestui „submavion” american.

Să mai notăm totodată invenţiile similare realizate de llarion Vâlcu, cel care de asemenea inventa şi experimenta un vehicul polivalent capabil să se deplaseze pe sol, prin aer, pe apă şi pe sub apă, utilizând o elice de configuraţie cu totul şi cu totul inedită, care lu­ crează d.p.d.v. al principiului fizic oarecum asemănător cu „elicea de vacuumpropulsie” a inventatorilor Liciar şi Schauberger.


Să mai notăm şi că o parte din tehnologiile propuse de Coandă, s-au regăsit în programele speciale ale SUA din anii ’80, în plină desfăşurare a „Războiului Stelelor”(SDI). lată câteva exemple care suntmai mult sau mai puţin legate de Coandă:

Avionul cu decolare-aterizare orizontală conceput de societa­ tea Rockwell International pentru aviaţia Marinei militare americane (US Navy) era mai precis destinat portavioanelor, fiind chemat să în­ locuiască greoaiele şi periculoasele sisteme de lansare/apuntare cu ajutorul catapultei şi sandow-urilor de oţel, sisteme utilizate şi la ora actuală pe portavioane.

Acest avion experimental dispunea de un sistem compus din voleţi gazodinamici deflectori dispus pe toată anvergura aripii şi com­ binat cu deflectoare dispuse la evacuarea gazelor din motor, la cape­ tele aripilor, el mai dispunând şi de corpuri fuselate de tip winglet, care purtau pe ele câte o derivă cu prelungire ventrală sub forma unui cuţit aerodinamic de dimensiuni mari, dar avea şi ampenaje de tip canard (concepţie aerodinamică modernă, al cărei începător a fost ingi­ nerul Aurel Vlaicu, la începutul sec. XX !).

SURSE

  1. Lucian Cozma – „Stiinta Secreta”.

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...