Războiul rece: experimentele „MK-Ultra” cercetau realizarea „asasinului programat”

Distribuie!

„1947 – Colonelul E.E. Kirkpatrick din cadrul „US Atomic Energie Comission” iscaleste un document secret – Documentul nr. 07075001 din 8 ianuarie 1947 – care stabileste ca agentia atomica sus-citata va incepe sa administreze „doze intravenoase de substante radioactive unor subiecti umani”.

1947 – CIA incepe un amplu studiu asupra LSD, ca arma potentiala a serviciilor secrete. Subiectii umani – atat civili cat si militari – vor fi utilizati in aceasta cercetare.


1950 – Pentru a determina gradul de expunere a unui oras american la actiunea armelor bacteriologice, „US Navy” pulverizeaza un nor infestat cu o bacterie peste San Francisco. Multi locuitori se imbolnavesc rapid, manifestand in masa simptomele pneumoniei.

1953 – Armata Statelor Unite deverseaza gaz toxic pe baza de zinc si cadmiu peste orasele Winnipeg, St. Louis, Minneapolis, Fort Wayne, in valea raului Monocacy din Maryland si la Leesbury in Virginia. Intentia a fost de a stabili cat de eficient se poate dispersa un agent chimic.


1953 – „US Army”, impreuna cu „US Navy” si CIA, expun mii de locuitori din New York si San Francisco actiunii bacililor Serratia marcescens si Bacillus glogigii.

1953 – CIA initiaza proiectul MK ULTRA. 11 ani de cercetari si experimente pe fiinte umane pentru a testa noi substante si agenti biologici prin care se poate exercita controlul asupra creierului uman si modifica, in scop criminal, comportamentul oamenilor obisnuiti. Sase alte subproiecte demareaza in cei 11 ani, utilizand fiinte umane. Scopul ascuns al cercetarii era realizarea asasinului programat, ascuns intr-o fiinta umana care, aparent, nu avea nimic dintr-un asasin.

1955 – „Army Chemical Corps” continua exprimentele cu LSD, studiind potentialul LSD-ului ca arma chimica de incapacitare. Mai mult de 1000 de americani sunt utilizati la teste, care continua pana in

1958. 1956 – Armata americana elibereaza roiuri de tantari, infestati cu febra galbena, peste orasele Savannah si Avon.

1958 – LSD-ul este testat pe 95 de voluntari la „Army’s Chemical Warfare Laboratories”, pentru a se stabili efectele drogului asupra inteligentei umane.

1960 – Guvernul american tine in secret „Proiectul Shad”, in care avioane ale Marinei americane pulverizeaza de-a lungul a 100 de mile in Pacific nori infestati cu bacili.

1960 – Asistentul sefului de Stat Major Interarme al Armatei americane autorizeaza testele cu LSD in Europa si Asia. Se inregistreaza cazuri in masa de drogati, care intra in atentia mass-media. Proiectul „Third Chance” este denumirea codificata pentru testarea efectelor LSD, in masa, asupra europenilor. „Proiectul Derby Hat” denumirea codificata pentru testarea LSD pe asiatici.

1965 – CIA si Pentagonul incep „Proiectul MK SEARCH” (contiuarea lui MK ULTRA), proiect care urmareste dezvoltarea capacitatii de manipulare a comportamentului criminal uman cu ajutorul unor droguri puternice, care inhiba anumite reflexe de autoaparare, specifice omului in conditii de pericol.

1965 – Detinutilor de la inchisoarea Holmesbury din Philadelphia li se administreaza in secret dioxina, cea mai toxica componenta a „Agentului Orange”, utilizat pe scara mare ca arma chimica in Vietnam; concret, se studiaza pe detinuti efectele evolutive cancerigene ale dioxinei.

1966 – CIA initiaza „Proiectul MK OFTEN”, un program de testare toxicologica, efectuat pe oameni si animale.

1966 – „US Army” disperseaza Bacillus subtilis in reteaua de metrou din New York City. Circa 1 milion de calatori din New York devin astfel – fara voia sau stirea lor – cobai umani cand specialistii militari introduc cultura de bacili in instalatiile de ventilatie ale retelei de metrou.

1967 – CIA si Pentagonul implementeaza „Proiectul MK NAOMI”, succesorul lui „MK ULTRA”, desemnat sa mentina, sa stocheze si sa testeze armele chimice si biologice de distrugere in masa.

1968 – CIA experimenteaza posibilitatea infestarii apei de baut prin inocularea cu agenti chimici a rezervelor de apa ale Washingtonului.”[1]

SURSE

  1. Vladimir Alexe – http://www.ziua.ro/display.php?data=2003-08-02&id=124087&kword=mk+ultra
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...