Războiul Rece: Proiectul secret al SUA de a detona o bombă nucleară pe Lună

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Unul dintre episoadele Razboiului Rece, prin care Statele Unite voiau sa intimideze Uniunea Sovietica, a fost proiectul denumit A 119. Acesta prevedea detonarea unei bombe nucleare pe Luna in anul 1959. Din fericire, el a fost abandonat, americanii gandind ca ar exista un potential pericol pentru Pamant.

Suna ca un scenariu dintr-o carte science-fiction, dar planul a fost unul real in anii ’50, potrivit Daily Mail.


In cursa spatiala din acea vreme, Statele Unite au considerat ca detonarea unei bombe atomice pe Luna ar fi aratat puterea Americii. Proiectul secret, care a purtat numele de “Un studiu al zborurilor lunare de cercetare” si poreclit “Proiectul A 119”, nu a fost realizat niciodata.

Cu toate acestea, planificarea sa a inclus calcule ale astronomului Carl Sagan, atunci un tanar absolvent, asupra comportamentului prafului si gazului generate de explozie.


“Observarea bombei nucleare de pe Pamant ar fi intimidat Uniunea Sovietica si ar fi stimulat increderea in Statele Unite, dupa lansarea lui Sputnik”, a spus fizicianul Leonard Reiffel.

Reiffel, in prezent in varsta de 85 de ani, a fost director adjunct al NASA. Sagan, care a devenit renumit mai tarziu prin popularizarea stiintei prin intermediul televiziunii, a murit in anul 1996.

Autorul uneia dintre biografiile lui Sagan a spus ca el ar fi comis o incalcare a securitatii in 1959, dupa ce a dezvaluit proiectul secret intr-o lucrare academica.

Conform scenariului, o racheta care transporta dispozitivul nuclear ar fi trebuit sa fie lansata dintr-o locatie secreta si ar fi urmat sa calatoreasca 384.000 de kilometri pana la Luna, unde bomba ar fi fost detonata.

Conducatorii proiectului au decis ca bomba sa fie una atomica, deoarece cea cu hidrogen ar fi fost prea grea pentru a fi purtata de rachete.

Reiffel a sustinut ca programul misiunii spatiale ar fi trebuit sa fie efectuat in anul 1959. Oficialii militari au abandonat ideea, aparent din cauza pericolului pe care l-ar fi avut asupra oamenilor. Au fost ingrijorati din cauza contaminarii radioactive a Lunii, a precizat Reiffel.

US Air Force a refuzat sa comenteze asupra acestui proiect, cand a fost contactata de catre agentia Associated Press.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/international/america/razboiul-rece-proiectul-secret-al-sua-de-a-detona-o-bomba-nucleara-pe-luna-1203907
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Un raport al CIA din anul 2005, în care erau anticipate posibilele amenințări din anii 2020-2025, oferă o descriere amănunțită și detaliată a unei pandemii foarte asemănătoarea cu aceea care pune astăzi presiune pe întreaga planetă
George W. Bush și Tony Blair ar trebui deferiți Curții Penale Internaționale
Visul globaliștilor - o omenire fără identitate
Misterul oamenilor în negru. Cine sunt ei cu adevărat?
Rețeaua SIGINT: National Security Agency Signals Intelligence (SIGINT) monitorizează undele cerebrale prin satelit, decodează potențialele cerebrale de 5mW la 3,5Hz, apoi le transmite unui monitor cu circuit integrat de foarte mare viteză (VHSIC – very high speed integrated circuit) pentru „conversații forțate”
Războiul psihotronic, armele electromagnetice și controlul minții: Câmpul de luptă s-a extins acum pretutindeni pe glob
Disney introduce un cuplu de lesbiene cu copii într-unul dintre cele mai urmărite desene animate din România
Italia: Spionii PSI l-au localizat pe generalul american James Dozier, care a fost răpit de către Brigăzile Roșii în 1981
Iluminatii se intalnesc in summit-ul G7 in Haga pentru a pregati cat mai bine Noua Ordine Mondiala! Rusia a fost scoasa din cadrul Globalizarii G8 dupa ce Putin a blocat lovitura de stat provocata de SUA si UE din Ucraina!
Drone anti-protestatari dotate cu bile cu vopsea, spray lacrimogen, lasere orbitoare si difuzoarea puternice ! Aceste drone au inceput sa fie criticate de multi cei care le-au vazut, fiind inca o dovada a statului politienesc !
Majoritatea finlandezilor nu vor în NATO
"Rusia cea rea" si propaganda Occidentala
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Înfierarea naționalismului și a familiei tradiționale la postul de televiziune antiromânesc Digi 24

China se află în posesia celui mai puternic supercomputer din lume

Biblioteca Dacilor de la Sarmizegetusa

Comorile ascunse în Munții Oraștiei

Trump prelungește cu 6 ani programul NSA privind interceptarea fără necesitatea unui mandat judecătoresc a comunicaţiilor digitale ale cetăţenilor străini din afara SUA

Închide