• Fără categorie

Recipientele pentru depozitarea alimentelor si a apei contin substanta toxica Bisfenol A care provoaca cancer! Sticlele de plastic unde se imbuteliaza apa provoaca cancer! Produsele alimentare sint depozitate in recipiente alcatuite din aceasta substanta toxica!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

V-ati intrebat vreodata daca ar reprezenta un pericol faptul ca apa dvs. se afla intr-un recipient care o va face toxica sau ca mancarea dvs. este depozitata intr-o, sa zicem, punga, care este formata din plastic toxic? Foarte putini oameni au auzit despre asa ceva si trebuie sa va explic cu date concrete, stiintifice cum sta treaba. Noi stim ca, Codexul Alimentar s-a infiltrat prin mai toate zonele datorita oamenilor lasi care ignora avertismentele cu privire la folosirea substantelor chimice si le considera, in mod absurd, a fi benefice.

Apa este esentiala vietii. Fara mancare mai poate trai omul chiar si cateva zile, dar fara apa in niciun caz, deoarece sintem alcatuiti din 70% apa. Cu totii, cei care am aflat despre programul de depopulare al Planetei numit Codex Alimentarius adoptat la nivel mondial la data de 31 decembrie 2009, vrem sa ducem o viata cat mai fericita, dar si sanatoasa, toate astea spre disperarea Iluminatilor. De pilda, vrem o apa curata, mergem la cele 7 izvoare din Muntii Bucegi, unde apa este cea mai pura de pe Planeta, avand continut ZERO bacterii, fiind analizata de cei mai mari oameni de stiinta, dar si de cei de la NATO care au facut asta in 2006.


Ce este?

 

Bisfenol A sau BPA, este un compus organic, descoperit in anul 1891 de catre chimistul rus Alexandr Dianin, folosit in fabricarea anumitor mase plastice si rasini epoxy. Acest compus este in folosinta inca din anul 1957.


Noi vom vrea sa luam apa si unde o vom depozita? In sticle de plastic, iar aceste recipiente au la baza o substanta Bisfenol A sau BPA, care conform specialistilor “provoaca cancer”. De pe site-ul naturalnews.com[1], un site ce ne invata sa traim cat mai natural posibil aflam ca si cei mai sceptici cercetatori incep sa devina de acord asupra faptului ca Bisfenolul A provoaca cancer, dar prostata. Un cercetator important si respectat, pe nume Heather Patisaul, de la Universitatea Carolina de Nord spune ca:

“Exista dovezi mai puternice si mai convingatoare care demonstreaza ca Bisfenol A provoaca cancer.”[1]

Potrivit oamenilor de stiinta, aceasta substanta toxica nu numai ca provoaca cancerul, ci deregleaza organismul la nivel hormonal, provoaca boala barbateasca numita “prostata”, dar contribuie la accelerarea imbatranirii. Un studiu efectuat de cercetatori expune un lucru socant si anume ca Bisfenolul A este predominant in societatea umana. Studiile arata ca 90% dintre americani au Bisfenol A in sange.

Locul doi ca si cauza a mortii la americani se datoreaza cancerului de prostata, ce este alimentat de catre aceasta substanta toxica. Institutul National de Cancer din SUA raporteaza ca acum 15% dintre barbatii americani sint diagnosticati cu cancer de prostata in timpul vietii lor.

Mai multe lucruri aflam de pe acest site info-culinar.pentrugatit.ro:

La ce este folosit?

Plasticul la care este folosit BPA este transparent si folosit la fabricarea multor bunuri de consum (biberoane, bidoane de apa, echipament sportiv, CD-uri sau DVD-uri) si pentru scopuri industriale cum ar fi invelisuri pentru conducte de apa. Anumite rasini epoxy, care contin BPA, sunt folosite pentru invelisul interior al conservelor si cutiilor pentru mancare si bauturi. Este de asemenea folosit pentru fabricarea hartiei termice care este folosita in general la casele de marcat.

Este toxic?

Bisfenolul A este un disruptor endocrin, care poate imita caracteristicile hormonului numit estrogen, si s-a demonstrat prin anumite studii pe animale, ca poate cauza efecte negative asupra sanatatii. Mai exact, accest compus imita foarte bine structura hormonului estradiol, cu abilitatea de a se lega si activa acelasi receptor al estrogenului ca si hormonul natural.

In anul 2006 Autoritatea Europeana a Sigurantei Alimentare (EFSA), a completat un studiu detaliat in care a evaluat riscurile la care se supune populatia din UE. In urma acestui studiu a fost stabilit nivelul tolerabil la care pot fi supusi consumatorii europeni, si anume: 0.05 mg/kg greutatea corpului/zi. Un studiu al Health Canada, a estimat cantitatea de BPA la care este expusa populatia in fiecare zi ca fiind undeva la 0.055 µg/kg greutatea corpului/zi, valoare care este de 1000 de ori mai mica decat pragul impus de U.E.

Din anul 2008, mai multe guverne au inceput sa puna la indoiala siguranta folosirii acestui compus, fapt care a dus la retragerea unor produse din policarbonat de pe piata. Un raport al Administratiei Alimentelor din SUA (FDA), din anul 2010, avertizeaza asupra unor posibile riscuri asupra fetusilor si copiilor, iar in acelasi an, Canada a devenit prima tara care sa declare BPA un compus toxic.

Uniunea Europeana, Canada, si mai recent SUA, au interzis folosirea BPA-ului pentru producerea de biberoane.

Cum identific acest tip de plastic?

Exista 8 clase de materiale plastice care sunt folosite pe piata in acest moment. Deocamdata nu exista un simbol care sa identifice clar BPA-ul.

In general, materialele plastice marcate cu identificatoarele de rasina 1, 2, 3, 4, 5 si 6, nu contin BPA. Unele, insa nu toate, materiale plastice care sunt marcate cu identificatorul 7, pot fi fabricate cu aceasta substanta.

Tipul 7 este un fel de clasificare a plasticelor la “altele”, iar unele materiale din aceeasi clasa, cum este policarbonatul (uneori identificat printr-un “PC” langa semnul pentru reciclare), sunt facute cu ajutorul bisfenolului A.

Si tipul 3, care corespunde PVC-ului, poate sa contina BPA pe post de antioxidant. Aceasta se aplica PVC-ului flexibil, dar nu si pentru cel rigid cum este teava, ferestrele e.t.c.”[2]

SURSE

1. http://www.naturalnews.com/043590_BPA_prostate_cancer_low-dose_exposure.html

2. http://info-culinar.pentrugatit.ro/index.php?productID=81&discuss=yes

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...