Relaţia minte-corp în timpul visului conştient

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“În timpul unor studii, s-au realizat electroencefalograme ale unor subiecţi care primeau stimuli luminoşi în timpul somnului paradoxal. De asemenea, s-au urmărit şi alţi parametri fiziologici pentru a vedea care sunt efectele acestei stări asupra corpului fizic şi a pune în evidenţă conexiunile care există între minte şi corp. S-a observat că atunci când visăm că facem anumite acţiuni, efectele asupra creierului sunt aproape identice cu cele produse de aceleaşi acţiuni din starea de veghe.

În primele 30 de secunde de vis conştient apare o scădere a undelor alfa din emisfera stângă a creierului, ceea ce corespunde unei intensificări a activităţii acestuia. Într-adevăr, emisfera stângă este asociată cu limbajul, iar subiecţii intrau în starea de vis conştient formulând în gând propoziţia “Acesta este un vis”.


Cei care visează conştient pot comunica, de asemenea, cu cei din lumea reală prin mişcări fine ale ochilor sau ale mâinii.”[1]

SURSE


  1. https://yogaesoteric.net/relatia-minte-corp-in-timpul-visului-constient
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Într-un stat din SUA se introduce al TREILEA SEX în documentele de identitate: M, F sau X

Fără mega-moschee și falși refugiați – Conferința Uniunii musulmane, invitați Cătălin Berenghi și Călin Mărincuș

Operațiunea Highjump: În 1946-1947, amiralul Richard E. Byrd a condus 4.000 de militari din SUA, Marea Britanie și Australia într-o invazie a Antarcticii, crezând că vestitele submarine naziste, lideri de top și trupe militare s-ar ascunde acolo

Fostul consilier al președintelui Reagan, Pat Buchanan, denunță blocada impusă Yemen-ului de către Arabia Saudită cu ajutor american: Suntem gata să stăm și acceptăm că mii, zeci de mii de civili, vor muri de foame și de boli?

Intuiţia şi deciziile corecte

Închide