Resurgenţa terorismului cultural de extremă stânga, un eşec al liberalismului american?

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“de Ştefania Armanca

În vara anului 2017, extremiştii americani de stânga dărâmă statui ale figurilor istorice şi ale descoperitorului Americii, Cristofor Columb, explicând că aceştia susţineau sclavagismul şi că doar aşa se poate contracara aşa-zisa „supremaţie a albilor” – fenomen ce renaşte recent, cel mai probabil datorită deceniilor de discriminare pozitivă a minorităţilor.


Cu toate acestea, un fost poliţist new-yorkez specializat în studierea extremismului din SUA a declarat, citat chiar de publicaţia de extremă stângă Vice,că, la un miting al „suprematiştilor albi”, s-a văzut nevoit să apere un astfel de „alb” de violenţa celor care se pretindeau anti-fascişti şi anti-extremişti, dar acţionau cu o violenţă extremă şi nejustificată!

Tot recent, ultimul raport Europol arată că şi în Europa atacurile extremiste, chiar dacă nu se soldează cu decese, ci doar cu răniri uşoare, vandalisme şi dezordine publică, se situează în prezent pe un trend crescător, fiind chiar de două ori mai numeroase decât cele al teroriştilor jihadişti (raportul atacurilor extremiste este de 27 faţă de 13 atacuri jihadiste în anul 2016).


Între timp, însă, renumitul cotidian Washington Post nu se sfieşte să gireze o organizație de extremă stângă, Antifa, care practică terorismul cultural, o formă de „poliţie cetăţenească a gândirii”. Aceasta se manifestă prin urmărirea persoanelor care exprimă „opinii greșite”, etichetarea lor ca „rasişti”, „fascişti” sau „nazişti”, urmată de amenințări şi violență, pe care adepţii Antifa le numesc „acțiune directă”.

Aceste acţiuni sunt explicate pe ton elogios de un autor de la Washington Post în articolul intitulat „Charlottesville showed that liberalism can’t defeat white supremacy. Only direct action can” („Incidentul de la Charlottesville a demonstrat că liberalismul nu poate învinge supremaţia albilor. Numai acţiunea directă poate”).

Probabil că nu este atât de importantul modul arbitrar în care Antifa „decide” cine e rasist ori fascist: important este că se trece la „acțiunea directă” împotriva oricărei opinii „incorecte politic”. Astfel, sunt vizaţi cei cu opinii anti-imigrație, cei pro-viaţă, cei care susţin căsătoria ca instituţie strict dedicată unirii dintre un bărbat și o femeie, sau cei care pun la îndoială efectele negative ale încălzirii globale.

Aceasta l-a determinat pe un român din diaspora să remarce cu amărăciune într-o postare pe Facebook că H.-R. Patapievici se înşelase când scrisese că „ura, ca sentiment politic public, a fost complet delegitimată de practica liberală occidentală”:

…Washington Post girează Antifa,…la (Universitatea) Berkeley sunt atacați invitații,… statuile sunt dărâmate,… portretele sunt îndepărtate în universități pentru că reprezintă albi,… președinți (n.red. – Trump) sunt pictați decapitați, în numele societății liberale…

Apelarea la o miliție paralelă este o renunțare la statul de drept… Girând violența și terorismul, pentru a-și masca neputința, unde crede liberalismul american că va ajunge?

Notă: Fotografia din deschiderea articolului este făcută la Cronulla, în Australia, la finele anului 2015. Antifaschistische Aktion era numele unei organizaţii anti-fasciste din Germania despre care se crede că îşi are originile în Partidul Comunist German, în 1932, şi ar fi fost dizolvată în 1933 de nazişti. A reapărut în anii 1980 în Europa, prezentându-se ca reacţie la apariţia grupurilor de extremă dreaptă. Azi acest grup de extemă stângă este transnaţional tşi poate fi văzut la protestele organizate cu ocazia summiturilor G20 şi la alte evenimente orficiale din Europa şi America.“[1]

SURSE

  1. http://stiripentruviata.ro/resurgenta-terorismului-cultural-de-extrema-stanga-un-esec-al-liberalismului-american/
  2. Foto: Alex Ellinghausen

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...