Resurgenţa terorismului cultural de extremă stânga, un eşec al liberalismului american?

by “de Ştefania Armanca În vara anului 2017, extremiştii americani de stânga dărâmă statui ale figurilor istorice şi ale descoperitorului Americii, Cristofor Columb, explicând că aceştia susţineau sclavagismul şi că doar aşa se poate contracara aşa-zisa „supremaţie a albilor” – fenomen ce renaşte recent, cel mai probabil datorită deceniilor de […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“de Ştefania Armanca

În vara anului 2017, extremiştii americani de stânga dărâmă statui ale figurilor istorice şi ale descoperitorului Americii, Cristofor Columb, explicând că aceştia susţineau sclavagismul şi că doar aşa se poate contracara aşa-zisa „supremaţie a albilor” – fenomen ce renaşte recent, cel mai probabil datorită deceniilor de discriminare pozitivă a minorităţilor.


Cu toate acestea, un fost poliţist new-yorkez specializat în studierea extremismului din SUA a declarat, citat chiar de publicaţia de extremă stângă Vice,că, la un miting al „suprematiştilor albi”, s-a văzut nevoit să apere un astfel de „alb” de violenţa celor care se pretindeau anti-fascişti şi anti-extremişti, dar acţionau cu o violenţă extremă şi nejustificată!

Tot recent, ultimul raport Europol arată că şi în Europa atacurile extremiste, chiar dacă nu se soldează cu decese, ci doar cu răniri uşoare, vandalisme şi dezordine publică, se situează în prezent pe un trend crescător, fiind chiar de două ori mai numeroase decât cele al teroriştilor jihadişti (raportul atacurilor extremiste este de 27 faţă de 13 atacuri jihadiste în anul 2016).


Între timp, însă, renumitul cotidian Washington Post nu se sfieşte să gireze o organizație de extremă stângă, Antifa, care practică terorismul cultural, o formă de „poliţie cetăţenească a gândirii”. Aceasta se manifestă prin urmărirea persoanelor care exprimă „opinii greșite”, etichetarea lor ca „rasişti”, „fascişti” sau „nazişti”, urmată de amenințări şi violență, pe care adepţii Antifa le numesc „acțiune directă”.

Aceste acţiuni sunt explicate pe ton elogios de un autor de la Washington Post în articolul intitulat „Charlottesville showed that liberalism can’t defeat white supremacy. Only direct action can” („Incidentul de la Charlottesville a demonstrat că liberalismul nu poate învinge supremaţia albilor. Numai acţiunea directă poate”).

Probabil că nu este atât de importantul modul arbitrar în care Antifa „decide” cine e rasist ori fascist: important este că se trece la „acțiunea directă” împotriva oricărei opinii „incorecte politic”. Astfel, sunt vizaţi cei cu opinii anti-imigrație, cei pro-viaţă, cei care susţin căsătoria ca instituţie strict dedicată unirii dintre un bărbat și o femeie, sau cei care pun la îndoială efectele negative ale încălzirii globale.

Aceasta l-a determinat pe un român din diaspora să remarce cu amărăciune într-o postare pe Facebook că H.-R. Patapievici se înşelase când scrisese că „ura, ca sentiment politic public, a fost complet delegitimată de practica liberală occidentală”:

…Washington Post girează Antifa,…la (Universitatea) Berkeley sunt atacați invitații,… statuile sunt dărâmate,… portretele sunt îndepărtate în universități pentru că reprezintă albi,… președinți (n.red. – Trump) sunt pictați decapitați, în numele societății liberale…

Apelarea la o miliție paralelă este o renunțare la statul de drept… Girând violența și terorismul, pentru a-și masca neputința, unde crede liberalismul american că va ajunge?

Notă: Fotografia din deschiderea articolului este făcută la Cronulla, în Australia, la finele anului 2015. Antifaschistische Aktion era numele unei organizaţii anti-fasciste din Germania despre care se crede că îşi are originile în Partidul Comunist German, în 1932, şi ar fi fost dizolvată în 1933 de nazişti. A reapărut în anii 1980 în Europa, prezentându-se ca reacţie la apariţia grupurilor de extremă dreaptă. Azi acest grup de extemă stângă este transnaţional tşi poate fi văzut la protestele organizate cu ocazia summiturilor G20 şi la alte evenimente orficiale din Europa şi America.“[1]

SURSE

  1. http://stiripentruviata.ro/resurgenta-terorismului-cultural-de-extrema-stanga-un-esec-al-liberalismului-american/
  2. Foto: Alex Ellinghausen

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Șeful spionajului american: "Vă putem spiona cu ajutorul frigiderului, becurilor sau termostatelor!"
Un agent israelian retras, specializat în contrainformații, afirmă că turnurile WTC au fost prăbușite prin detonarea de dispozitive nucleare W-54
Operațiunea Northwood - dovada că SUA au pus la cale acțiuni teroriste împotriva cetățenilor americani
Suedia, una dintre cele mai liberale și neomarxiste țări din UE, este aproape de a elimina banii cash! Suedia se pregătește pentru Noua Ordine Mondială!
"Vestele galbene" anunță o "primăvară europeană"?
"Mâncătul sănătos este o boală" - asta ne spun "specialiștii"
Paradoxul Marxismului Cultural. De ce sunt progresiștii cei mai bogați oameni din lume?
Operatiunile "Steag Fals": atentatele teroriste sunt orchestrate de catre Serviciile Secrete pentru a lua libertatile oamenilor!
Neomarxiștii conduc Franța: Franța a interzis prin lege site-urile pro viață. Cei ce încalcă legea riscă închisoarea
Conspirația muzicii: Din 1940 ascultăm muzică pe “frecvență materialistă și violentă” de 440 de Hz și nu acordată pe “frecvență naturală și armonioasă” de 432 Hz
Gabriele Kuby, expert în studiul impactului transformărilor moderne asupra căsătoriei și a familiei: "Problema timpului nostru este că nu mai putem numi păcatul „păcat”. Ni se pun etichete, suntem stigmatizați ca bigoți, fundamentaliști sau sexiști"
RĂZBOINICII LUMII. America s-a aflat în RĂZBOI timp de 222 de ani, din cei 239 ai existenței sale ca stat
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro