Resurse gigantice de oxigen descoperite la mare adâncime în mantaua terestră

Distribuie!by “Chiar dacă tehnologia a permis să putem explora o parte din sistemul nostru solar şi să observăm multe fenomene stranii care se petrec în Univers prin intermediul telescoapelor, totuşi se dovedeşte că propria noastră planetă ascunde încă multe secrete care aşteaptă să fie descoperite. Unul dintre acestea tocmai a […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Chiar dacă tehnologia a permis să putem explora o parte din sistemul nostru solar şi să observăm multe fenomene stranii care se petrec în Univers prin intermediul telescoapelor, totuşi se dovedeşte că propria noastră planetă ascunde încă multe secrete care aşteaptă să fie descoperite.

Unul dintre acestea tocmai a fost cercetat de o echipă de savanţi, condusă de dr. Elena Bykova de la Universitatea din Bayreuth (Germania), care a descoperit un strat necunoscut până în prezent, din grosimea mantalei Pământului, despre care se estimează că ar conţine de 8-10 ori mai mult oxigen decât se găseşte în atmosfera planetei noastre. Studiul și rezultatele cercetărilor au fost publicate în revista Nature Communications (http://www.nature.com/ncomms/2016/160211/ncomms10661/full/ncomms10661.html).


Estimăm că până acum această sursă conţine o cantitate de oxigen egală cu de 8-10 ori masa de oxigen din atmosfera terestră. Aceasta este o surpriză şi nu ne este prea clar ce se întâmplă cu oxigenul care se află acolo.” a spus dr. Bykova.

Cu ajutorul unei camere de presiune foarte înaltă, echipa de cercetători a studiat reacţiile diferitelor tipuri de oxid de fier, care reprezintă o componentă obişnuită în formaţiunile de roci sedimentare pe întreg cuprinsul globului.


În natură, oxizii de fier sunt de diferite tipuri. Cel mai comun dintre ele este hematita (Fe2O3), care este produsul final al multor procese de natură geologică şi, de asemenea, principala sursă de fier pentru civilizaţia noastră.

În ultimii ani, însă, oamenii de ştiinţă au descoperit noi forme ale oxizilor de fier, cum ar fi Fe4O5, Fe5O6 şi Fe13O19, care se formează la presiuni şi temperaturi foarte mari. Cercetând caracteristicile şi comportamentul magnetitei (Fe3O4), savanţii au aplicat o presiune de 670 000 de ori mai mare decât presiunea atmosferică obişnuită asupra unui eşantion de hematita, încalzindu-l simultan cu ajutorul impulsurilor unui laser până la temperatura de 2400 de grade Celsius. Hematita s-a descompus în Fe5O7, un oxid de fier care n-a mai fost întâlnit până atunci. Aceste condiţii corespund unei adâncimi de 1500 kilometri în interiorul mantalei Pământului. La o presiune încă şi mai mare (70 gigapascali), ce corespunde adâncimii de 1670 de kilometri, magnetita s-a descompus într-un nou oxid de fier (Fe25O32), de asemenea nemaintalnit până atunci.

A rezultat faptul că descompunerea magnetitei şi hematitei în condiţiile de presiune şi temperatură ce corespund mijlocului mantalei inferioare a Pământului (adâncimi situate între 1500 şi 1670 de kilometri) a fost acompaniată de eliberarea unor mari cantităţi de oxigen lichid. S-a tras astfel concluzia că în interiorul mantalei Pământului e posibil să existe un strat de dimensiuni apreciabile de oxigen lichid. Acest oxigen fie intră în reacţie cu materialele din jurul lui, ori reuşeşte să urce către zona de tranziţie, care este stratul superior al mantalei.

Mai mult decât atât, luând în considerare cantitatea gigantică de oxigen ce este conţinută în această sursă, este posibil ca ea să influenţeze de asemenea din punct de vedere geologic, chimic şi chiar climatic planeta noastră. În momentul de faţă nu se cunoaşte care sunt procesele ce au loc în interiorul Pământului, la acel nivel al mantalei şi nici originea oxigenului „încătuşat” în interiorul ei.

Cercetarea realizată de echipa dr. Bykov nu este însă singura de acest gen, care a ajuns la concluzii surprinzătoare în ceea ce priveşte interiorul planetei noastre. De pildă, în anul 2014, o echipă de savanţi americani a identificat un „ocean” gigantic în interiorul planetei (http://themindunleashed.org/2014/06/giant-underground-ocean-discovered-beneath-earths-surface.html).

S-a ajuns astfel la concluzia că mantaua Pământului conţine cantităţi uriaşe de apă, care sunt de trei ori mai mari decât volumul total al oceanelor şi mărilor de la suprafaţă.

Descoperirea ar vrea să scoată în evidenţă faptul că apa de la suprafaţa planetei noastre ar fi provenit de fapt tocmai din acest ocean imens din interiorul ei, datorită mişcărilor tectonice continue care au avut loc de-a lungul istoriei Pământului.

Aceste două studii realizate de savanţi ne reamintesc faptul că în realitate nu cunoaştem nici pe departe misterele planetei pe care locuim şi că în viitor este posibil ca ea să ne reveleze noi secrete la care nici măcar nu ne-am gândit.”[1]

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/resurse-gigantice-de-oxigen-descoperite-la-mare-adancime-in-mantaua-terestra-a307

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Documente declasificate ale US Air Force: Proiectul 1794 – Farfuria zburătoare supersonică menită să doboare bombardierele sovietice
Oamenii de știință: „Trăim într-o hologramă”
Muzica trebuie ascultată la frecvența de 432 HZ, pentru că ea transmite o energie de vindecare
Savanţii au descoperit o nouă fază a materiei: cristalele de timp
Ciocănitoarea sovietică - o undă pulsatorie de 10 Hz trimisă în jurul lumii de la un enorm transmițător cu amplificare de tip Tesla, din Kiev (Ucraina)
Olandezul Wim Hof, supranumit „The Iceman”, uimeşte de ani de zile medici şi oameni de ştiinţă deopotrivă prin capacitatea sa extraordinară de a rezista în condiţii extreme, atât în frig cât şi în căldură, pornind de la nişte simple exerciţii de respiraţie pe care el susţine că oricine le poate face, cu aceleaşi rezultate
Astrofizicianul Neil deGrasse Tyson despre adepții teoriei "Pământului plat": "Cu toate că Pământul părea plat pentru oamenii din trecut, care nu aveau cunoștințele și instrumentele tehnologice pentru a cerceta, astăzi avem mai multe dovezi care să arate că planeta noastră este rotundă, inclusiv fotografiile programului Apollo"
Savanții și fantomele
Mecanismul de alterare a gândurilor/emoţiilor ce apar în minte este bazat pe o tehnologie ce implică un transportor subliminal: Spectrul de Răspândire a Sunetelor Silenţioase (the Silent Sound Spread Spectrum), uneori denumit S-quad sau Squad
ADN-ul uman are o influenţă directă asupra lumii înconjurătoare
Cercetătorii ruşi au descoperit că ADN-ul uman creează tipare morfologice în vid şi produce „găuri de vierme” magnetice
O minte focalizată, care este bine pregătită şi purificată de gânduri vicioase şi parazite, are puterea de a străpunge succesiv planurile subtile de manifestare până la nivelul eterului universal, care este precum un fel de spaţiu gigantic, având o natură foarte specială, în acest spaţiu extrem de vast poate fi identificată „urma" specifică sau frecvenţa vibratorie particulară a oricărui aspect, fiinţă, obiect sau fenomen care te interesează
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro