Revista franceză “Charlie Hebdo” face glume pe seama victimelor avalanșei din Italia

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Revista franceză Charlie Hebdo nu ține cont de moarte. Din nou satirizează moartea și dramele altora, cutremurele și avalanșa din Italia.

Războiul caricaturilor. Așa titra sâmbătă presa italiană, după ce Charlie Hebdo a publicat o caricatură în care ia peste picior drama italienilor, loviți în ultimele zile de mai multe cutremure și avalanșe disturgătoare. Desenul prezintă o personificare a Morții, cu securea in spate care schiază, cu următoarea explicație: “Italia. A venit zăpada: dar nu va fi pentru toată lumea”.


 Caricatura, la fel ca în cazul seismului de anul trecut, de la Amatrice, în care oamenii răniți în urma cutremurului erau prezentați drept diverse feluri de paste, a provocat o avalanșă de critici pe rețelele de socializare. Dar și reacția autorităților din Peninsulă.
Primarul din Amatice a afirmat, după tragedia din hotelul Rigopiano, tragedie în care era să-și piardă viața și o româncă, alături de cei doi copii, că “În fața unei macabre provocări ale celor de la Charlie Hebdo, noi vom răspunde cu VIAȚA”. În urma acestei declarații, italienii au început să publice pe pagina de Facebook a primarului numeroase caricaturi. cum este cea de jos, în replică la desenul francezilor.
Charlie Hebdo nu este la primul scandal. Revista pentru care oameni din lumea intreagă s-au solidarizat, în ianuarie 2015, după atacul soldat cu 8 morți, a provocat in ultimi doi ani  reacții aprinse din cauza desenelor sale. În care nu a iertat nici dramele refugiaților, nici tragediile aviatice în care au pierit sute de oameni nici catastrofele naturale soldate cu victime.”[1]

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/externe/Charlie-Hebdo-sau-cand-satira-se-dezumanizeaza.-Caricatura-care-a-aprins-Italia-140281
  2. Foto: Charlie Hebdo

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Piramidele pierdute din Peru

O fantomă îndepărtată

SUA: Piramida situată în Dakota de Nord a fost realizată special pentru detectarea rachetelor sovietice

Procesul Mega Moscheii – cel mai important proces din România

Mistere antice. Cetățile dacice din Munții Orăștiei sunt inima unei fabuloase civilizații dispărute

Închide