Revolutie in medicina: primul transplant de cap din istorie, va fi realizat de un neurochirurg !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Daca cineva ar fi pus pe tapet aceasta idee, ar fi fost considerat nebun sau i s-ar fi reprosat ca, „vorbeste din filme SF”, insa iata ca „viata bate filmul”, asa cum spune un celebru citat.

head_transplantation_84592400

spiridonov

De pe site-ul Antena 3, aflam povestea un rus de 30 de ani, care se ofera sa fie primul om din istorie ce va avea alt cap:


„Un bărbat din Rusia, care suferă de o boală incurabilă, va intra în istorie ca fiind primul beneficiar al unui transplant de cap, scrie dailymail.co.uk, care publică un interviu acordat de către acesta, în exclusivitate, publicaţiei online.

Valery Spiridonov a fost diagnosticat încă de la naştere cu sindromul Werdnig-Hoffman, o boală neuromusculară progresivă care se manifestă prin slăbirea muşchilor şi probleme musculare severe.

„Decizia mea este finală şi nu am de gând să mă răzgândesc”, a afirmat Valery Spiridonov, exprimându-şi totodată încrederea totală pe care o are în acest proiect deosebit de ambiţios.

„Îmi e teamă? Sigur! Dar nu este doar ceva de speriat, ci şi foarte interesant. Trebuie să înţelegi că oricum nu prea mai am de ales. Dacă nu încerc asta, soarta mea va fi foarte tristă. Cu fiecare an, starea în care mă aflu se înrăutăţeşte”, a afirmat Spiridonov.

Potrivit dailymail.co.uk, Valery Spiridonov speră ca cel târziu anul viitor să poată fi efectuat transplantul de cap. Corpul pe care Spiridonov îl va primi aparţine unei persoane aflate în moarte cerebrală.

Chirurgul italian Sergio Canavero, directorul grupului Advanced Neuromodulation din Torino, şi-a propus să efectueze, în premieră, primul transplant de cap de la o persoană al cărei organism nu mai funcţionează la o alta cu organismul sănătos, dar fără funcţii cerebrale.”[1]

Medicul Hunt Batjer, preşedintele Asociaţiei Americane a Chirurgilor Neurologi spune că nu i-ar dori nimănui o asemenea soartă.

”Nu i-aş permite nimănui să-mi facă aşa ceva. Există lucruri mai rele decât moartea”, a comentat el.


Cea mai mare problemă a operaţiei, indiferent de succesul acesteia, este că nu avem cum să ştim ce se va întâmpla cu mintea lui Spiridonov, atrag atenţia specialiştii. Nu poate fi apreciat ce va face transplantul, care presupune conexiuni noi cu substanţe stăine pe care creierul va trebui să le asimileze, cu psihicul pacientului.

O alta chestiune este cea a sufletului ! Corpul fizic nu este doar o bucata e carne cum cred anumiti materialisti, ci este viu si din cauza unui corp energetic numit suflet, care reprezinta practic chintesenta fiintei respective. Constiinta, nu este localizata in creier, asa cum se considera, ci in suflet si acolo ramane.

Printr-o astfel de operatie, exista riscul ca sufletul sa paraseasca organismul, iar daca se intampla asta, persoana va fi declarata moarta, dar daca reuseste, intra in istorie. In istorie intra oricum, dar daca reuseste va fi ceva extraordinar.

SURSE

1. http://www.antena3.ro/externe/inovatie-sau-nebunie-curata-el-este-pacientul-care-se-ofera-voluntar-primului-transplant-de-cap-289834.html

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...