#Rezistenții, Klaus Iohannis, SUA și UE fac scut în jurul “penalei” Laura Codruța Kovesi

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“S-a cerut Expulzarea de Urgență a ambasadorului Hans Klemm!

”Nu suntem sclavii nimănui, să vă intre bine în cap acest lucru! E cazul ca America să înceapă să ne trateze cu RESPECT REAL!”

BUCUREȘTI, 15 feb – Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”În acord cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice, solicit EXPULZAREA de urgență a ambasadorului american Hans Klemm! Acest individ a depășit deja orice limită a diplomației și a bunului-simț! Mai nou, exercită presiuni asupra procurorilor pentru a o face scăpată pe unealta-Kovesi!”

Textul aparține deputatului Liviu Pleșoianu, care face acest demers radical după ce Ambasada SUA la București a transmis un mesaj prin care o susține pe Kovesi și asociază ancheta care o vizează pe fosta șefă a DNA cu o ”încercare de a o discredita”.

”Date fiind ingerințele repetate în treburile interne ale țării mele, solicit expulzarea de urgență a ambasadorului Hans Klemm”, argumentează deputatul PSD.

Liciu Pleșoianu consideră că ”dacă suntem cu adevărat un stat independent și suveran”, dacă ne respectăm Constituția și pe noi înșine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador în activitatea parlamentară și guvernamentală” dar care, subliniază deputatul – se amestecă și în justiția românească.

”Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, așa cum nu e, în general, treaba niciunui ambasador cum anume hotărâm noi să ne construim propriul cadru legislativ!”, spune clar Pleșoianu. ”Nu e treaba lui Klemm în ce fel își desfășoară activitatea Inspecția Judiciară! Nu e treaba lui Klemm în ce fel își desfășoară activitatea procurorii care o anchetează pe unealta-Kovesi!”

Iar apropo de unealtă, opinia lui Pleșoianu este fermă: ”Eu și alți câțiva ne asumăm PUBLIC să spunem: Kovesi a fost unealta Administrației Hillary-Obama!”.

Pleșoianu aduce multe argumente, citând din mesajele publice ale ambasadorului, pasaje pe care le puteți citi pe pagina deputatului.

”Ce anume vă „îngrijorează”, domnule Klemm – Faptul că vrem să avem un stat de drept adevărat și nu un PAȘALÂC AL acelor PROCURORI în care a investit Administrația OBAMA?”, întreabă deputatul.

Parlamentarul îl întreabă acuzator pe ambasador dacă a susținut ”haosul judiciar controlat” pentru că i-a ”servit anumite interese”.

”În calitate de deputat al poporul român, vă spun RĂSPICAT că NU am de gând să tolerez atitudinea asta de GUVERNATOR DE COLONIE, atitudine pe care ați afișat-o din prima secundă a mandatului de ambasador SUA la București!”, declară Liviu Pleșoianu.

Iar acuzațiile deputatului PSD sunt extreme de dure: ”Ați jignit în mult prea multe rânduri poporul român! Cu un tupeu INIMAGINABIL, v-ați permis să CERTAȚI POPORUL ROMÂN pentru opțiunile sale electorale!”

Pleșoianu îl acuză că a susținut politica prin care au fost distruși oameni politici – ”Vă spun ceva cazurile Mircia Gutău sau Lia Olguța Vasilescu, „Ne-excelența” voastră?” – dar și manifestările #REZIST – ”v-ați declarat #INSPIRAT de protestele manipulate și controlate care au dus la dărâmarea unui guvern legitim în anul 2015?”.

”Hans Klemm, Guvernatorul Coloniei „Românica”: „Aici, în România, anul trecut, la începutul lunii noiembrie, cu doar câteva luni în urmă, am fost martor unor lucruri de care cred că Martin Luther King Jr ar fi fost foarte mândru”, citează Pleșoianu din Klemm.

Cu alte cuvinte, Klemm a ”aplaudat și ÎNCURAJAT protestele care au dat jos un guvern cu largă susținere populară”. Apoi, atrage atenția deputatul, ”ați îndemnat PE FAȚĂ la vot împotriva partidului care guverna legitim”. …

”Sunteți exemplificarea perfectă a categoriei de #MANIPULATORI și #INSTIGATORI cu care a avut de luptat Martin Luther King toată viața sa!”, spune Liviu Pleșoianu.

Dacă țineți neapărat să determinați acest popor să vă deteste, îi transmite Pleșoianu, ”vă anunț că sunteți pe drumul cel bun și pe banda de mare viteză!”

”Nu suntem sclavii nimănui, să vă intre bine în cap acest lucru!”, este mesajul clar al deputatului.

Acestea sunt motivele – și ”multe alte afirmații, poziționări și atitudini de STĂPÂN DE COLONIE” – pentru care Pleșoianu solicită ”EXPULZAREA DE URGENȚĂ a ambasadorului Hans Klemm”.

”E cazul ca America să înceapă să ne trateze cu RESPECT REAL!”, transmite Liviu Pleșoianu.

Deputatul are un mesaj și pentru ministrul de Externe și pentru premier – ”dacă nu iau imediat măsurile care se impun, înseamnă că acceptă tacit statutul de COLONIE ADMINISTRATĂ DE PESTE OCEAN!”.”[1]

“Jurnalist american: „Kovesi primeşte înapoi pentru ce a făcut! Şi a făcut multe!”

Grigore Culian, fondator şi editor al cunoscutului ziar al românilor din Statele Unite, New York Magazin, a comentat pentru Sputnik scandalul momentului din România, legat de chemarea la audieri a fostei şefe a DNA.

BUCUREŞTI, 15 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat, miercuri seară, că a fost citată vineri, adică astăzi, la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Aceasta a explicat că are calitatea de suspect într-un dosar unde acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Lista a oamenilor politici scoşi din joc la „momentul potrivit” – „Ştiri pe surse” >>>

Astăzi, Kovesi ar fi trebuit să plece la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru a-şi susţine interviul pentru postul de procuror-şef european.

În ţară, s-au anunţat proteste de susţinere a fostei şefe a DNA.

Cum se vede acest lucru de peste ocean, tocmai din Statele Unite ale Americii, a explicat, pentru Sputnik, jurnalistul american de origine română Grigore Culian, fondator şi editor al prestigiosului ziar de limbă română New York Magazin.

„Cel mai bun răspuns îl pot da sutele/miile de victime ale abuzurilor comise de Kovesi şi procurorii din subordinea ei. Părerea mea e că se strânge laţul în jurul celor care au folosit justiţia pentru a regla diferite conturi între clanurile politice de tip mafiot din România şi nu cred că birocraţii corupţi de la UE, care au folosit-o pe Kovesi în România pentru a-şi atinge scopurile, vor reuşi s-o „extragă” şi s-o pună într-un loc călduţ la Bruxelles! Dacă pică ea, urmează Dragnea şi restul celor „nerezolvaţi”! Aşadar, Zeiţa Anticorupţiei e penală oficial!”, a explicat Grigore Culian.

Protestul – lucru firesc în ţările civilizate

Referitor la protestul anunţat pentru azi, Culian a declarat că acest tip de mişcare este „un lucru firesc în ţările civilizate” şi că oricine are dreptul să îşi manifeste nemulţumirea.

Jurnalistul declară că susţinătorii fostei şefe a DNA sunt „o minoritate formată din membrii partidelor din Opoziţie, frustraţi că nu acceptă rezultatul votului democratic din 2016 şi caută revanşa (inclusiv prin violenţă)”, în loc să pregătească debarcarea PSD de la putere prin prezenţa masivă la vot.

Statul de drept să funcţioneze şi pentru Kovesi, şi pentru Carmen Iohannis

Menţionăm că oficialii europeni au reacţionat în cazul scandalului legat de ancheta pornită împotriva Laurei Codruţa Kovesi şi au anunţat că urmăresc cu atenţie cazul.

Comisia Europeană spune că urmărește cu atenție toate evoluțiile legate de cei trei procurori care au ajuns pe lista scurtă a candidaților pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, în special cazul Laurei Codruța Kovesi. Fosta șefă a DNA este prima plasată pe această listă care a fost întocmită de o comisie formată din 12 specialiști, informează digi24.ro.

Culian a comentat reacţia Comisiei Europene, spunând că e vorba despre dezinformare.

„Un grup de birocraţi de a Bruxelles şi europarlamentari români cozi de topor dezinformează cu ajutorul unor propagandişti şi se fac că nu cunosc abuzurile comise de Kovesi şi de procurorii ei, încercând să pună presiune pe România şi să creeze haos. Tot Dragnea, pesedeu’ şi ruşii să fie de vină pentru ticăloşiile comise de regimul Băsescu şi protejata lui, Kovesi? Să fim serioşi! Kovesi primeşte înapoi pentru ce a făcut. Şi a făcut multe!”, a punctat jurnalistul.

Culian a menţionat că Dragnea are şi el „bubele lui”, dar este o aberaţie să îi pui în cârcă punerea sub acuzare a lui Kovesi, mai ales că liderul PSD are dosarele lui, de care nu va scăpa prea uşor.

„Statul de drept trebuie să funcţioneze la fel pentru toată lumea – inclusiv pentru Kovesi şi prima doamnă Carmen Iohannis”, a concluzionat Culian.”[2]

“Înfrângere majoră pentru Kovesi – i-ar putea da planul peste cap!

În condițiile celerității Parchetului General, e posibil să fie rezolvate ambele recuzări – și să urmeze măsuri care să-i dea peste cap planurile Laurei Kovesi, legate de programul său european.

BUCUREȘTI, 15 feb – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum am anunțat, Laura Kovesi a folosit un tertip pentru a scăpa repede de audierile de azi: după ce i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile, a recuzat procurorul de caz și procurorul șef de secție.

Acum puțin timp, surse judiciare au anunțat că a fost respinsă cererea formulată de Laura Codruţa Kovesi de recuzare a procurorului din dosarul său, Adina Florea.

În condițiile unei asemenea celerități, e posibil să fie rezolvată și cealaltă cerere – și să urmeze măsuri care să-i dea peste cap planurile Laurei Kovesi, legate de programul european.

UPDATE: Cunoscuta agenție DC News consideră că ”Miza recuzării fostului adjunct al Inspecţiei Judiciare este următoarea: indiferent ce procuror îi face dosarul, dacă se admite acum recuzarea lui Stan, nu mai poate confirma el rechizitoriul atunci când va fi gata și atunci confirmarea trebuie să o facă procurorul general, care speră Kovesi să îi infirme trimiterea în judecată”.

”Mingea este în curtea lui Augustin Lazăr acum – dacă admite recuzarea lui Stan, orice act de urmărire penală va fi contestat de Kovesi direct la Lazăr, iar acesta din urmă îi va putea da fostei șefe DNA câștig de cauză”, scrie DC News.”[3]

SURSE


  1. https://ro.sputnik.md/analytics/20190215/24722743/S-a-cerut-Expulzarea-de-Urgenta-a-ambasadorului-Hans-Klemm.html
  2. https://ro.sputnik.md/analytics/20190215/24724407/Jurnalist-american-Kovesi-primeste-inapoi-pentru-ce-a-facut-si-a-facut-multe.html
  3. https://ro.sputnik.md/flash/20190215/24732727/infrangere-majora-pentru-Kovesi-i-ar-putea-fi-dat-planul-peste-cap.html
  4. Foto: Octav Ganea

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Un protocol din 1998 semnat de șase instituţii, printre care SRI şi SIE, prevede crearea unui Grup Operativ Central. Printre atribuţii se număra şi efectuarea de acte de urmărire penală
Mesajul transmis ambasadei Finlandei și politicienilor români în cazul eliberării copiilor Cameliei Smicală: "Opriți MĂCELUL! Opriți vânzarea de suflete românești! Apărați-le drepturile copiilor! Apărați-le drepturile celor din neam cu voi". Reacția MAE
Naţionalismul, ideologia secolului XXI
Florian Coldea consideră "Teoriile Conspirației" ca fiind "nocive"
Homosexualii se folosesc de două evenimente de maximă importanță pentru istoria României pentru a-și promova un marș. Cum a înlocuit ziarul Adevărul cartea de istorie
ONG-urile lui George Soros vor să controleze Justiția din România
Victimele unui experiment: otrava vine din solniță
Sfinxul din Maramureș. Misterele capului de dac care veghează din Cheile Tătarului
Blindate americane au distrus grâul şi porumbul la Feteşti. Când au început să tragă, oamenii au fugit îngroziţi
Amnesty International acuză mai multe state din UE și Romania pentru exportul armelor în Egipt, susținând crimele și tortura
Câteva zeci de persoane au întrerupt proiecția filmului 120 bpm la MȚR. Oamenii au venit cu icoane și mesajul „România nu e Sodoma” și au cântat Troparul "Înălțării Sfintei Cruci”. Pelicula nu a mai fost difuzată
Cine sunt migranţii ilegali care au luat cu asalt Timişoara? Bine îngrijit, tuns tip army, era cât pe ce să lovească câteva persoane
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...