Riscurile utilizării foliei de aluminiu

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Folia de aluminiu se foloseste frecvent la iesirile la iarba verde sau la gratar.

Dar, in ciuda faptului ca este un instrument extrem de util pentru cuptor si gratar sau pentru pastrarea alimentelor fierbinti, cand vine vorba de sanatate, utilizarea foliei de aluminiu implica niste riscuri care merita sa fie amintite.


Pericolele foliei de aluminiu

Cand folia de aluminiu intra in direct contact cu alimentele, acestea absorb metalul. Gatitul la temperaturi inalte intensifica acest fenomen de absorbtie. Iar, daca luam in considerare faptul ca folia de aluminiu este folosita aproape exclusiv la gatit si copt, acest lucru poate ridica probleme serioase.


1. Efecte asupra creierului

Asa cum probabil multi stiu deja, aluminiul se acumuleaza in creier si tesuturi, facand din expunerea la acest metal un factor serios de risc pentru boala Alzheimer si alte tulburari neurodegenerative. Cercetatorii au descoperit chiar ca metalul are abilitatea de a reduce rata de crestere a celulelor umane din creier.

2. Oase

Aluminiul concureaza cu calciul impiedicand remineralizarea oaselor. Din aceasta cauza aluminiul se acumuleaza in oase, in timp ce calciul ramane in cantitati mari in sange. Acest lucru favorizeaza scaderea densitatii osoase si a nivelului de hormoni paratiroidieni si mareste riscul de atac de cord si accident vascular.”[1]

Mai multe, pe larg, aici -> https://viataverdeviu.ro/riscuri-folie-de-aluminiu

folie-aluminiu

SURSE

  1. https://viataverdeviu.ro/riscuri-folie-de-aluminiu
  2. Foto: viataverdeviu.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...