Roger Garaudy – „Procesul Sionismului Israelian”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cartea „Procesul sionismului Israelian” scrisa de Roger Garaudy aduce la cunostinta opiniei publice multe informatii despre ideologia politica numita „Sionism”. Sionismul a fost creat de catre Theodor Herzl, iar Primul Mare Congres al Sionistilor a avut loc in 1897 la Basel in Elvetia, dar dupa unele persoane, Primul Congres Sionist ar fi avut loc chiar la Focsani in 1881, desi acest Congres nu are recunoasterea celui de la Basel.

In realitate, Sionismul a fost creatia familiei Rothschild. Familia Rothschild este alcatuita din evrei khazari, care in anul 1773, in Frankfurt, sub conducerea lui Mayer Amschel Rothschild au fost convocati la o masa rotunda 12 evrei bogati, care acordat imprumuturi cu dobanda. Acolo s-a discutat despre un plan de dominare al lumii, plan, care poarta denumirea de Protocoalele Inteleptilor Sionului.


Majoritatea evreilor habar nu au de aceste planuri, ei fiind victimele manipularii orchestrate de familia Rothschild. In cartea de fata, Roger Garaudy analizeaza politica nazist-sionista si indivizii, care au stat la baza, acestia fiind acuzati de savarsirea a nenumarate crime impotriva umanitatii si genocid, vorbind aici de poporul palestinian, caruia i s-a luat Palestina.

Pe de alta parte, exista evreii religiosi, cum sunt cei din organizatia Neturei Karta International, care au sediul la New York. Acesti evrei religiosi sunt impotriva Sionismului si critici vehementi ai „statului” Israel si sustinatori ai cauzei palestiniene.


Ei bine, acestia nu au putut fi acuzati de „antisemitism”, deoarece Liga Anti-Defaimare din SUA ar fi cazut intr-un ridicol imens, in schimb, ei acuza de „antisemitism” pe oricine critica Israelul, nu doar persoanele fizice. Termenul „antisemitism” a fost creat in anul 1897 de catre jurnalistul evreu Wilhelm Marr, un individi, finantat de familia Rothschild, care facea jocuri-duble in sensul ca era filo-evreu, dar si anti-evreu.

Ei bine, evreii din Neturei Karta International sustin ca Tora le interzice sa aiba un stat pana la venirea lui Messia, iar acestia ii acuza pe sionisti ca au incalcat Porunca lui Dumnezeu. Nu le pasa sionistilor de Dumnezeu, in conditiile in care aproape toti sunt asa-zisi „umanisti” si atei.

De asemenea, in 1975, ONU a decis pentru prima data in istorie ca Sionismul este o ideologie rasista si xenofoba. Evreul Jack Bernstein a fost asasinat dupa ce a scris cartea „Viata unui evreu american in Israel”, unde a prezentat pe larg toate aceste abuzuri ale autoritatilor israeliene.

Abuzurile sunt de-a dreptul hilare, Jack Bernstein dand exemplu ce se intampla daca un crestin face cadou unui evreu Noul Testament al Bibliei si este vazut de catre politie, atunci crestinul ajunge la inchisoare. Sionistii doar mimeaza ca respecta religiile, cand, de fapt, ei nu respecta nici o religie, iar evreii religiosi sunt la fel de haituiti de autoritatile sioniste precum palestinienii.

Cel mai important lucru de precizat este faptul ca inainte de aparitia Sionismului, evreii si arabii au trait in pace. Nu existau probleme din cauza religiei, iar fiecare individ contribuia la dezvoltarea comunitatii interetnice.

Roger Garaudy – „Procesul sionismului Israelian”

Roger Garaudy precizeaza:

„Nu am negat niciodata Holocaustul, m-am exprimat intotdeauna in favoarea unui dialog al culturilor si civilizatiilor.”

Marin Buber declara la New York:

„Sentimentul pe care-l manifestam, acum saizeci de ani, atunci cand am intrat in miscarea sionista, este exact cel pe care-l incerc astazi…

Speram ca acest nationalism sa nu urmeze calea altora – incepand printr-o mare speranta – si degrandu-se apoi, pana la a deveni un egoism sacru, indraznind chiar, ca Mussolini, sa proclame sacro egoismo, ca si cum egoismul colectiv ar putea sa fie mai sfant decat egoismul individual.

Cand m-am intors in Palestina, intrebarea decisiva a fost: vreti sa veniti aici ca prieteni, frati, membrii ai comunitatii popoarelor din Orientul Apropiat sau ca reprezentanti ai colonialismului imperialist?”

Procesul intentat autorului, Roger Garaudy, in Franta, dupa ce scris cartea „Procesul sionismului Israelian”

„Cartea mea se refera la politica israeliana si la fundamentele ei ideologice. Sunt acuzat:

1. De defaimarea persoanelor sau comunitatilor in functie de apartenenta etnica sau religioasa. Provoc pe oricine gaseste in cartea mea un singur rand in care cuvantul „evreiesc” este utilizat intr-un sens peiorativ. Critic doar pe acela (persoana sau organizatie) care a folosit religia pentru a justifica o politica.

Daca condamn politica talibanilor, nu defaimez Islamul, ci din contra il apar de cei care-l dezonoreaza. In acelasi spirit, atunci cand critic talibanii, israelieni sau pro-israelieni, tocmai pentru intrebuintarea religiei evreiesti in serviciul unei politici de razboi, lupta mea contra lor face parte din lupta contra antisemitismului, pe care-l consider drept o arma condamnabila si pe care politica lor este pe punctul de a o dezlantui.

2. Sunt acuzat, de asemenea, de a fi „minimalizat crimele lui Hitler” cand, de fapt, adversarii mei le minimalizeaza:

a) reducandu-le la crimele contra evreilor, cand, de fapt, razboiul a costat 50 de milioane de morti;

b) facand o fixatie obsesiva contra uneia dintre metodele sale de distrugere, ascuzand o multime de alte forme de asasinat.

„Cum s-au desfasurat adunarile acestui proces absurd?”

Este intrebarea pe care mi-o punea, Yehudi Menuhin, atunci cand a primit textul verdicului contra caruia fac astazi Apel. Marele muzician nu era singurul, care denunta absurditatea procesului: fostul presedinte al Republicii Elvetiene, Chevallaz, de formatie istoric, caracteriza acest proces drept un nou MacCarthism si o noua vanatoare de vrajitoare.

El vorbeste de Inchizitie. 20 de profesori de la cele mai mari universitati italiene, din Roma, Torino, Napoli, Milano, Pisa, Florenta protesteaza in „La Stampa” din 28 martie 1998 contra verdictului sub titlul: „Aceasta carte nu este rasista!”

„Condamnarea lui Roger Garaudy in Franta, pentru ca a scris o carte despre „Miturile fondatoare ale politicii israeliene”, constituie un episod grav de represiune culturala. In considerentele sentintei, filosoful francez a fost condamnat pentru contestarea crimelor contra umanitatii.

Lucrul este absurd si constituie un motiv de ingrijorare: este cunoscut de toata lumea ca scriitorul este strain oricarei forme de rasism; condamnarea lui pentru ca a discutat si reinterpretat – pe baza unei reale si vaste documentari, inspirata adesea de autorii evrei – amploarea si modalitatile specifice a ceea ce el recunoaste drept martiriul evreilor si crimele imense comise de Hitler contra evreilor este o aberatie care releva un risc de barbarizare a climatului cultural in Europa.

Se poate avea o discutie libera cu priivre la tezele lui Garaudy – ceea ce nu inseamna ca suntem de acord cu ele -, dar protestam contra acestui verdict pentru delict de opinie si contra legii care l-a inspirat – legea Gayssot (n.ed. o lege creata de doi comunisti evrei, in Franta socialista, prin care sunt arestati toti cei ce discuta despre subiecte precum holocaustul sau sionismul).

Ne exprimam teama pentru riscurile care pandesc cultura si editarea anumitor lucrari, nu doar in Franta, dar si in restul Europei daca se raspandeste moda ca tribunalele sa se substituie a ceea ce tine de cercetarea stiintifica.”

Ma bucur de acest Apel, cerut de comun acord de mine si de adversarii nostri, caci, din nefericire, evenimentele au verificat teza mea asupra pericolelor unei interpretari integriste a Bibliei si a istoriei, a unei transformari a mitului in istorie.

Previziunile mele asupra rolului Israelului ca posibil detonator al unui al Treilea Razboi Mondial sunt verificate prin fapte de politica lui Netanyahu. Traducerea cartii mele in 29 de tari a aratat ca milioane de barbati si de femei au cunostinta de acest pericol.

Deschiderea arhivelor israeliene a permis istoricilor sa distruga aceste mituri si sa treaca, chiar in Israel, de la mitologie la istorie. Istorici de diverse nationalitati au protestat contra tentativei de inabusire a cugetarilor mele cu privire la daunele acestei mitologii.

roger-garaudy-procesul-sionismului-israelian

Ce ramane din primul proces provenit din legea Gayssot? Ca imaginea Frantei, ca patrie a drepturilor omului si a libertatii de exprimare, a fost umbrita printre natiuni. Sper ca acest al doilea proces, acest apel, va permite sa se reconstruiasca aceasta imagine.”[1]

Roger Garaudy a decedat la data de 13 iunie 2012, avand varsta de 98 de ani. In 1998, el a fost condamnat la inchisoare cu suspendare, dupa ce autoritatile socialiste, care se aflau la conducerea Frantei, l-au gasit „vinovat” de asa-zisa „negare a holocaustului”, desi el in aceasta carte nu neaga holocaustul[2].

SURSE

  1. Roger Garaudy – „Procesul Sionismului Israelian”, Editura Samizdat, pag. 5-7.
  2. https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Garaudy
  3. Foto: dol.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...