Romania a fost prima tara din lume care a avut sonda petroliera, o rafinarie petroliera si care a exportat benzina pentru prima data !

by Romania are istoria ei speciala, atat cea a civilizatiilor antice care au locuit aici, cat mai ales in domeniul inveticii, astfel incat aceasta mica tara, ca si dimensiune, are locul ei bine asezat in randul “Marilor Puteri”, care n-au avut inteligenta noastra pe cap de locuitor, tocmai de aceea […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Romania are istoria ei speciala, atat cea a civilizatiilor antice care au locuit aici, cat mai ales in domeniul inveticii, astfel incat aceasta mica tara, ca si dimensiune, are locul ei bine asezat in randul “Marilor Puteri”, care n-au avut inteligenta noastra pe cap de locuitor, tocmai de aceea savantii nostri au fost fie batjocoriti de straini, fie li s-au furat inventiile (exemplul insulinei descoperita de Paulescu).

Romania - prima tara cu sonda petroliera foto-2 foto-4

Desi petrolul nu reprezinta tocmai succesul dezvoltarii armonioase pe aceasta Planeta, fiind un concept materialist la baza caruia stau banii, multi bani, istoric vorbind, noi suntem cei ce am avut pentru prima data in istorie o sunda petroliera, o rafinarie si singurii care am exportat benzina pentru prima data in istorie. Publicatia Cunoaste Lumea prezinta pe larg aceasta istorie mai putin cunoscuta:


“Din cele mai vechi timpuri subsolul României a fost bogat în hidrocarburi şi acest lucru este atestat de urmele de petrol de pe bucăţile de ceramică din secolul al II-lea descoperite în siturile araheologice.

Peste 150 de ani de experienţă în domeniul extracţie de petrol şi un subsol cu peste 2000 de ani de resurse naturale, ar fi cifrele cu care ar trebui să ne mândrim atunci când vorbim despre zonele petroliere, zone care în 1857 stabileau pentru România, la nivel mondial, 3 mari premiere:

– Prima ţară din lume cu o producţie de petrol înregistrată oficial în statisticile internaţionale. (The science of petroleum, 1938)
– La Lucăceşti, Bacău s-a construit prima sondă petrolieră comercială din lume. Prima rafinărie industrială a fost construită de fraţii Mehedinţeanu la periferia Ploieştiului, (strada Buna Vestire nr.174) cu echipament comandat în Germania, de la compania Moltrecht.
– Primul oraş din lume, iluminat public cu petrol lampant, a fost Bucureştiul. Începând cu 1 aprilie 1857, oraşul avea să fie iluminat cu 1000 de lămpi.

Toate acestea au dus la transformarea oraşului Ploieşti în „capitala aurului negru“. Oraşul devenise după anul 1856 cel mai mare producător de petrol din Europa. În ţară existau 10 rafinării cu o capacitate de 34 de milioane de tone pe an din care 5 erau în jurul Ploieştiului, în judeţul Prahova.

Ca urmare a dezvoltării industriei petrolului din România la momentul respectiv, ţara a înregistrat şi alte premiere mondiale:

– Începând cu anii 1900 România a fost prima ţară din lume care a exportat benzină.
– În 1904 se înfiinţa prima şcoală din lume de maiştri sondori la Câmpina.

“Între anii 1939-1940, destinul României a coincis cu destinul petrolului. România trece de la neutralitatea din septembrie 1939 la nonbeligeranţa părtinitoare începând cu mai 1940, aşa cum şi industria petrolieră trece de la o industrie acomodată statului şi cerinţelor pieţei libere capitaliste la una încorsetată de celebrul Ol Pkt semnat între Bucureşti şi Berlin la 27 mai 1940.

Importanţa petrolului românesc pentru Reich-ul lui Hitler este foarte bine arătată de estimările marelui istoric german Andreas Hillgruber. Conform analizei sale, livrările de produse petroliere ale României către cel de-al III lea Reich, au însumat în perioada 1939-iulie 1944 o cantitate de 11.632.000. Aceasta a reprezentat o treime din consumul general al Reich-ului.” (historia.ro)”[1]

SURSE

1. http://www.cunoastelumea.ro/romania-povestea-primei-tari-din-lume-care-a-avut-o-sonda-petroliera-o-rafinarie-petroliera-si-a-exportat-benzina-pentru-prima-data/


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Decizia ICCJ ca Facebook este spatiu public nu ameninta Libertatea de Exprimare garantata de Constitutia Romaniei ! In schimb ii responsabilieaza pe cei care recurg la amenintari si intimidari !
Rusia este împotriva Noii Ordini Mondiale
Busuiocul Indian elimina fluorul din apa potabila ! O descoperire stiintifica deosebit de importanta in lupta impotriva fluorizarii apei !
Medici chinezi care vindeca cancerul folosind puterea mintii ! In mod sigur acestia au avut acces la multe secrete tibetane !
13 cranii ale celor 13 civilizații
Membrii unui vechi trib din Amazonia sunt hotărâți să poarte un război total contra puternicelor companii miniere ce le-ar putea distruge pădurile, pentru a exploata aurul
Studenti de la Harvard implicati in multe ritualuri sataniste ! Membri organizatiei sataniste "Templul Satanic", "Skull and Bones" si cei ai "Clublui Bohemian" implicati in acest scandal de proportii !
Protestul ONG-urilor lui George Soros și al Multinaționalelor din Piața Victoriei împotriva Guvernului (8 februarie 2017): "Un banner, care solicită ca ANAF să trateze firmele străine la fel ca cele românești, este dat jos cu violență de protestatarii din Piața Victoriei, deoarece au fost deranjați de mesaj"
Partidele de vanatoare umana organizate de catre familiile regale, ministri, politicieni, bancheri ai Elitei Mondiale ! Acestia sint membri ai Clubului satanist Bohemian Grove !
7 obiceiuri, care, în opinia fitoterapeutului Ovidiu Bojor, îți scurtează viața
Revista franceză "Charlie Hebdo" face glume pe seama victimelor avalanșei din Italia
Focul Viu din Buzau si Vrancea - o frumusete a Romaniei ce atrage turisti !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro