România, reacţie slugarnică în faţa Ucrainei după interdicţia privind şcolile în limba română

Distribuie!

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac l-a invitat vineri pe ambasadorul Ucrainei la Bucureşti pentru a discuta despre nou adoptata lege a învăţământului, care – în opinia autorităţilor române –  va limita dreptul etnicilor români de a învăţa în limba maternă.

Pentru un protest diplomatic ambasadorul Ucrainei trebuia CONVOCAT la Ministerul român de Externe, şi nu INVITAT de un ministru de rangul trei din guvern pentru o DISCUŢIE, au comentat pentru FLUX 24 analişti de politică externă. 


Peste o jumătate de milion de etnici români din Ucraina vor fi afectaţi de noua lege, care le limitează posibilitatea de a studia în limba maternă.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Victor Micula, va merge la Kiev săptămâna viitoare pentru a discuta cu autorităţile ucrainene despre acelaşi subiect.


Adoptarea acestei legi a stârnit nu doar nemulţumirea României, ci şi a altor state vecine Ucrainei, transmite Radio România Actualităţi.

Noua lege a învăţământului adoptată recent de Parlamentul de la Kiev prevede, între altele, că în licee şi facultăţi se va preda exclusiv în limba oficială de stat, ucraineană, în timp ce limba maternă va putea fi utilizată în continuare doar în grădiniţele şi în şcolile elementare.

Ministerul român de Externe şi-a exprimat deja îngrijorarea în legătură cu noua lege ucraineană a învăţământului, iar ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a acuzat Ucraina că ‘a înjunghiat Ungaria pe la spate’, estimând că numeroase şcoli maghiare din regiunea Transcarpatia vor avea de suferit.”[1]

Si cand te gandesti ca erau multi romani care se bucurau de lovitura de stat din Ucraina din 2013-2014. Lovitura de stat din Ucraina a avut loc dupa ce Presedintele Ucraine, Viktor Ianukovici, a refuzat sa adere la Uniunea Europeana. Globalistii SUA-UE-Soros au declansat operatiunea de indepartare a sa, iar daca nu ar fi fost Rusia care sa-l ajute sa fuga, probabil ca ar fi fost asasinat.

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/romania-reactie-slugarnica-in-fata-ucrainei-dupa-interdictia-privind-scolile-in-limba-romana/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...